Traian Băsescu spune că ce a pățit Oprescu este o „lovitură imparabilă de credibilitate” pentru primar

 
Fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat, într-o emisiune televizată în această seară, că nu își aduce aminte ca în 10 ani de mandat să fi primit vreo sesizare legată de ilegalități comise de primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
 
„Nu-mi aduc aminte ca în 10 ani să fi primit o singură sesizare legată de ilegalități comise de Sorin Oprescu. O singură sesizare nu-mi aduc aminte să fi primit. (...) De regulă, când primeam astfel de sesizări nu mă limitam să le bag în sertar, să spun las să știu eu despre ăla. De regulă, într-un fel sau altul, îi dădeam un semnal. Ori puneam mâna pe telefon, dacă era un ministru, și îi spuneam: domnule ministru, fii atent că ai probleme în zona asta, pentru că în fond informările astea au și rostul de a preveni acte de corupție. Sau, dacă nu eram la nivelul de relație la care să pun mâna pe telefon, măcar public îi dădeam un semnal: atenție ce faceți la Primăria Capitalei. Dar nu a fost cazul în ceea ce-l privește pe Sorin Oprescu. Timp de 10 ani nu-mi aduc aminte să fi fost vreo sesizare și Sorin Oprescu nu-i tipul de politician peste care să treci ușor cu vederea — am văzut o informare dar am uitat de ea. Nu, e primarul Capitalei, e al doilea om ca număr de voturi după președintele României”, a spus Băsescu, într-o emisiune la B1 tv.
 
De asemenea, Băsescu a mai declarat că flagrantul împotriva lui Oprescu reprezintă o „lovitură imparabilă de credibilitate” pentru primar.
 
„Aici este lovitura imparabilă de credibilitate, că nu e ceva de care și-a adus aminte unul care în fața procurorului avea cătușele în față și zice el că acum trei ani, acum cinci ani, nu. S-a produs flagrantul, ceea ce nu lasă drept de replică și nici de explicație măcar, după părerea mea”, a mai relatat el.
 
Fostul președinte a adăugat că Oprescu, alături de Chiliman, sunt doi oameni despre care ar fi spus că este „imposibil” să ia mită.
 
„Sunt doi oameni pentru care aș fi spus este imposibil - Chiliman și Oprescu. Mi se părea că Oprescu este un om atât de relaxat și fără probleme de viață, e profesor universitar, e chirurg, nu știu ... aveam așa o imagine”, a spus Traian Băsescu în emisiunea televizată.
 
Procurorii DNA l-au reținut, în ieri noapte, pe Sorin Oprescu, primarul municipiului București, pentru luare de mită.


Sursa Foto: m.ziare.com

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost senator și consilier al lui Băsescu Dorel Onaca a decis radierea ultimei afaceri pe care o mai avea în portofoliu la Constanţa

05 Apr 2024 767

Doliu în sportul din România. S-a stins din viață o mare sportivă

26 Mar 2024 4670

Fostul senator Dorel Onaca a plecat din PMP și a revenit în Partidul România Mare

24 Mar 2024 3960

Doliu în lumea politicii românești. S-a stins din viață un fost parlamentar din partidul lui Traian Băsescu

20 Mar 2024 800

Coaliția discută azi despre candidatul la Primăria Capitalei Principala opțiune, medicul care l-a avut ca naș de nuntă pe Traian Băsescu

18 Mar 2024 554

Decizie de ultimă oră a cadrelor medicale în cazul fostului președinte al României, Traian Băsescu

02 Feb 2024 1665

Traian Băsescu, internat în spital din cauza unei gripe de tip A

28 Jan 2024 703

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, internat la Spitalul Militar din București

27 Jan 2024 1444

DNA cere condamnarea definitivă a Ioanei Băsescu și Elenei Udrea în baza deciziei CJUE

10 Aug 2023 2064

Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon, decizie definitivă la Curtea Supremă – A intervenit prescripţia!

11 Jul 2023 2647

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

08 Jun 2023 1310

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2842

Elena Udrea, așteptată azi la Înalta Curte! Termen important în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

15 Dec 2022 1689

Fostul preşedinte Traian Băsescu, solicitare la Curtea de Apel în dosarul în care a fost declarat colaborator al fostei Securităţi. Ce a cerut fostul șef de stat

21 Oct 2022 1458

Fostul preşedinte Traian Băsescu solicită în instanță revizuirea deciziei CNSAS prin care a fost declarat colaborator al Securităţii

18 Aug 2022 1414