Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

 
 
  • Elena Gabriela Udrea, fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare.
  • Tot în primă instanță, Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, fost președinte al României, a luat cinci ani de închisoare.
  • Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, a luat trei ani de închisoare cu suspendare, la prima instanță.
  • Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare, tot la prima instanță.
 
 
Judecătorii de la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a României, amânare de pronunțare în apelul dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009!
 
Curtea Supremă se va pronunța în cauză la data de 11 iulie 2023.
 
Oricare va fi decizia de azi a Curții Supreme, aceasta va fi definitivă!
 
În prezenta cauză, Elena Gabriela Udrea (foto, în prezent aflată în stare de detenție), fost consilier prezidențial, șef al Cancelariei Prezidențiale, deputat, ministru al turismului și fost ministru al dezvoltării regionale și turismului, a fost condamnată în primă instanță la opt ani de închisoare.
 
Tot în primă instanță, Ioana Băsescu, fiica lui Traian Băsescu, fost președinte al României, a luat cinci ani de închisoare.
 
Ioan Silviu Wagner, fostul director al Oil Teminal, a luat trei ani de închisoare cu suspendare, la prima instanță.
 
Victor Tarhon, fostul președinte al CJC, în prezent vicepreședinte al CJ Tulcea, - patru ani de închisoare, tot la prima instanță.

 
Dan – Cătălin Andronic, om de afaceri și consultant politic sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: - mărturie mincinoasă; - favorizarea făptuitorului, a fost achitat.
 

Francesco Giovanni – Mario, om de afaceri, acuzat în acest dosar de evaziune fiscală, spălare de bani (2 fapte), a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, el primind un an și șase luni de închisoare cu suspendare.
 
Potrivit DNA, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că „în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală“.
 
„Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpata Udrea Elena Gabriela. Aceasta conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat ca intermediari pentru plățile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societățile prestatoare“, se mai arată în rechizitoriu.
 
Tot conform DNA, „remiterea foloaselor infracționale s-a disimulat prin contracte fictive încheiate cu firme care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultanță“.
 
Comunicatul complet al DNA poate fi ctitit integral accesând secțiunea Documente.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
ANI sesizează DNA!
Averea și interesele lui Robert Sorin Negoiță, primar al Sectorului 3, București. Teren și casă la Constanța (DOCUMENTE)

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri justiție DNA va contesta soluția definitivă în dosarul Elenei Udrea! (DOCUMENT)

27 Jul 2023 771

Elena Udrea, Ioana Băsescu, Ioan Silviu Wagner și Victor Tarhon, decizie definitivă la Curtea Supremă – A intervenit prescripţia!

11 Jul 2023 2058

Cinci ani în primă instanță pentru Ioana Băsescu Elena Udrea, Ioan Wagner, fostul șef al Oil Teminal, și Victor Tarhon, vicepreședintele CJ Tulcea, așteaptă azi decizia finală a Curții Supreme (DOCUMENT)

08 Jun 2023 2477

Elena Udrea, amânare la Curtea Supremă, în dosarul Hidroelectrica

07 Jun 2023 999

Curtea Supremă, amânare de pronunțare într-un dosar al Elenei Udrea

11 May 2023 1244

Înalta Curte, amânare de pronunțare în dosarul Elenei Udrea!

16 Mar 2023 1040

Elena Udrea, așteptată la Înalta Curte

16 Feb 2023 1906

Curtea de Apel București, amânare de pronunțare în dosarul Elenei Udrea

12 Jan 2023 1489

Elena Udrea, contestație la Curtea Supremă!

04 Jan 2023 1223

Elena Udrea, așteptată azi la Înalta Curte! Termen important în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009

15 Dec 2022 1461

Breaking News Înalta Curte, anunț de ultim moment. Este vizată Elena Udrea

01 Nov 2022 2250

Elena Udrea, o nouă tentativă de a ieși din penitenciar! Când se va pronunța instanța

19 Sep 2022 1310

Înalta Curte, anunț important! Este vizată Elena Udrea

12 Sep 2022 1657

Elena Udrea, așteptată la Înalta Curte

08 Sep 2022 1437

Elena Udrea, excepţie de neconstituţionalitate în dosarul în care a fost condamnată alături de fostul director al Oil Teminal

19 Aug 2022 1988