Un navigator român, dispărut din 5 august în Marea Galbenă

Un navigator român este dat dispărut în Marea Galbenă din data de 5 august. Familia acuză autorităţile că nu se implică deloc în găsirea bărbatului, notează evz.ro.
 
Potrivit unui comunicat al MAE, citat de B1 TV, ministerul a fost sesizat în legătură cu situația cetățeanului român la data de 7 august de către familia acestuia. Ambasada României la Beijing, în regim de urgenţă, a notificat toate autoritățle locale competente din străinătate şi a solicitat demararea procedurilor specifice în astfel de cazuri.
 
MAE precizează că solicitarea transmisă de Ambasada României la Beijing autorităților chineze în data de 8 august a fost reiterată în perioada imediat următoare, mai exact pe 9 și pe 11. Misiunea diplomatică română a ținut legătura cu familia cetățeanului român.
 
Petrică Mandeş, ofiţer 1 mecanic pe vasul comercial Huahine, aflat sub pavilion maltez, a dispărut fără urmă de la bord în noaptea de 5 august 2015, în timp ce nava se afla la 180 de mile est de coasta Chinei. În ziua dispariției, familia a primit un telefon prin care era anunţată că acesta nu este de găsit.

Sursa foto: evz.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Navigator din Constanța, dispărut la plecarea din China spre Australia. Armatorul, obligat să achite daune familiei

07 Feb 2022 17952

Ce spun reprezentanţii ITF în România Marinar român, dispărut de pe un vas maltez în Marea Galbenă

26 Aug 2015 2256