Sănătate Alimente care întăresc oasele

Pentru a asigura sănătatea oaselor, organismul are nevoie de două elemente nutritive esenţiale, şi anume calciu şi vitamina D. Calciul întăreşte oasele şi dinţii, în timp ce vitamina D îmbunătăţeşte absorbţia calciului şi creşterea oaselor. Încă din copilărie, este indicat consumul de alimente bogate în calciu şi vitamina D, pentru a putea asigura o bună creştere a oaselor, dar şi pe măsură ce înaintăm în vârstă, pentru menţinerea unei stări de sănătate optime.
 
În cazul persoanelor care suferă de osteoporoză, afecţiune caracterizată de fragilizarea şi ruperea oaselor, calciul şi vitamina D pot încetini boala şi preveni fracturile. Printre alimentele bogate în calciu şi vitamina D se numără iaurtul, laptele, brânza, sardinele, somonul, tonul, ouăle, spanacul, varza, cerealele integrale şi coacăzele negre. Corpul poate produce vitamina D cu ajutorul luminii solare, însă cele mai bune surse rămân alimentele.
 
Pentru a da densităţii minerale a oaselor un impuls de proteine, este indicat consumul alimentelor din soia. Potrivit unor studii, aceste alimente pot contribui la pierderea mai lentă de masă osoasă şi pot preveni fracturile. Pe de altă parte, este recomandat şi consumul de spanac, bogat în vitamina K, care sprijină densitatea oaselor, protejând astfel împotriva osteoporozei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

centrulnatura.ro Sindromul de toxicitate cuprică

10 Jun 2021 3909

Ce se întâmplă când consumi coajă de ou

21 Sep 2020 2198

Sucul de roșii, miraculos pentru oase

15 Feb 2018 2319

SănătatePatru minerale esenţiale pentru sănătate

25 Feb 2016 1783

Sănătate Laptele de soia, recomandat pentru sănătatea oaselor

16 Jul 2015 1377

Roşiile menţin sănătatea oaselor

05 Nov 2014 1451

Broccoli, o legumă excelentă pentru sănătatea oaselor

28 Oct 2014 1681

Sănătate Alimente pentru oase sănătoase

22 Oct 2014 2118

Sfatulmedicului.ro Cel mai bun regim alimentar pentru intrarea la menopauza

26 Sep 2014 3503