20 Apr, 2015 00:00
870
Rodica MITU
Cerealele reprezintă o sursă importantă de minerale şi nutrienţi, precum fibre, antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali. Datorită conţinutului bogat în fibre, cerealele oferă senzaţia de saţietate. Ele sunt importante pentru buna funcţionare a sistemului gastrointestinal. Vitaminele din complexul B ajută organismul să elibereze energia din proteine, grăsimi şi carbohidraţi, asigurând astfel sănătatea sistemului nervos.
Fierul din cereale este folosit pentru a transporta oxigenul în sânge şi pentru a combate anemiile. În timp ce magneziul întăreşte oasele şi eliberează energie în muşchi, seleniul protejează celulele şi ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar. Consumul de cereale reduce riscul apariţiei bolilor de inimă, favorizează controlul greutăţii corporale, contribuie la reducerea constipaţiei şi ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: