Sănătate Cum putem ameliora durerile articulare

Durerile articulare sunt senzaţii de disconfort apărute în zonele corpului uman unde se unesc oasele. Aceste dureri pot apărea la diferite vârste şi sunt extrem de des întâlnite.
 
Cea mai frecventă cauză a durerilor articulare este artrita. De asemenea, alte cauze sunt infecţia osului, osteoporoza, bolile autoimune, rahitismul, bursita, guta, tendinita sau condromalacia de rotulă.
 
Din păcate, nu se poate face nimic pentru eliminarea completă a durerilor articulare sau pentru a evita revenirea acestora. Totuşi, există câteva modalităţi de ameliorare a durerilor, cum ar fi aplicarea unor unguente cu efect analgezic topic, administrarea unor medicamente nesteroidiene antiinflamatorii pentru reducerea durerii, umflăturilor şi a inflamaţiei, activitatea fizică regulată - respectarea unui program de fitness cu un grad moderat de dificultate, stretching-ul înaintea programului de exerciţii fizice ajută la o bună mobilitate a încheieturilor sau la menţinerea corpului într-o limită de greutate pentru limitarea presiunii aplicate asupra articulaţiilor.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Obezitatea, o amenințare la nivel mondial. Excesul de kilograme taie gustul la mâncare

15 May 2022 1591

Aveți dureri articulare? Încercați aplicarea benzilor medicale kinesiologice (Kinesio-Taping) la Ovidius Clinical Hospital! (galerie foto)

24 Jul 2015 4205

Gheara-diavolului, plantă folosită în tratarea afecţiunilor articulare

14 Sep 2014 3244

Salcia, remediu natural pentru durerile reumatice

13 Jul 2014 5287