Aveți dureri articulare? Încercați aplicarea benzilor medicale kinesiologice (Kinesio-Taping) la Ovidius Clinical Hospital! (galerie foto)


Durerile articulare sunt atât de răspândite, încât, din cauza sedentarismului, pozițiilor nerecomandate de lucru la birou, traumatismelor, oamenii le au la vârste din ce în ce mai fragede. Tratamentul pentru aceste dureri trebuie luat foarte în serios, pentru că ne poate salva de la o viață de disconfort și neplăceri.

Una dintre cele mai utilizate proceduri pentru tratarea durerilor este terapia prin bandajarea neuromusculară, Kinesio-Taping, denumire care derivă din cuvântul grecesc Kinesis = mişcare. Conceptul după care funcționează însă, de a influenţa funcția proprioceptivă a muşchilor, ligamentelor şi, astfel, activitatea fiziologică a receptorilor ţesutului cutanat, este mult mai vechi decât ideea de Kinesio-Taping.
„Fabricarea benzilor medicale s-a perfecţionat de-a lungul anilor, având o valoare comparabilă cu cea a elasticității pielii şi fiind de grosimea aproximativă a epidermei. Atunci când aceste bandaje sunt aplicate în mod corect, organismul nu va simţi niciun fel de presiune în zona tratată, permiţând benzilor să se exprime ca o a doua piele‟, a spus dr. Oana Emilia Apostoiu, medic specialist în recuperare și reabilitare medicală la Ovidius Clinical Hospital.

Benzile sunt fabricate din polimer elastic, ce este învelit în bumbac 100%. Acest lucru facilitează foarte bine uscarea rapidă a acestora. Nu există niciun fel de latex în țesătură, iar adezivul este 100% acrilic şi se activează la căldura emisă de corpul uman.
Traumatismele articulare sunt frecvente şi aplicarea benzilor este diversificată în aceste cazuri.
„După un traumatism, la nivelul zonei afectate, evenimentele se produc în cascadă, după cum urmează: traumatism - reacţie inflamatorie - tumefiere locală - presiune în ţesut - obturarea drenajului limfatic - edem - presiune pe receptorii durerii. Astfel se percepe durerea. Prin tehnica de bandajare corespunzătoare şi elasticitatea benzii, pielea este uşor ridicată, creând curburi sau valuri. Cascada va lua „sensul invers”, activând astfel procesul de vindecare a propriului corp prin stimularea circulaţiei sanguine şi limfatice - scăderea presiunii pe receptori - scăderea durerii - îmbunătăţirea mişcării normale a articulației‟, ne explică modul în care funcționează această terapie dr. Apostoiu.

 Avantajele aplicării metodei benzilor medicale pentru durerile articulare sunt:

- nu restricţionează mişcarea zonei în care sunt aplicate acestea;
- ameliorează durerea;
- acţionează continuu, timp de 5-7 zile;
- facilitează drenajul limfatic prin ridicare microscopică a pielii;
- îmbunătăţeşte funcţiile musculare;
- reglează tonusul muscular;
- sprijină funcţiile articulare;
- banda este rezistentă la apă, hipoalergenică;

- poate fi aplicată la sportivi / copii (0+ ani) / adulţi / vârstnici / pacienţi în perioada de recuperare/ posttraumatică / postoperatorie/ postnatală.

Laborator de recuperare-reabilitare medicală Ovidius Clinical Hospital

Pe lângă Kinesio-Taping, în laboratorul de recuperare-reabilitare medicală al Ovidius Clinical Hospital se pot realiza și alte tipuri de tratamente și terapii, în funcție de nevoile pacientului.
Link catre
Pentru a beneficia de serviciile de aici, fără costuri suplimentare, aveți nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie către specialitatea recuperare și reabiltare medicală și dovada de asigurat (cardul de sănătate).
Pentru mai multe detalii și programări, sunați la 0241.480.400 / 0241.480.401 sau intrați pe site-ul spitalului www.ovidius-ch.ro.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 351

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 419

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 728

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 408

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 327

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1063

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 377

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 506

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 496

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 893

Cancerul afectează din ce în ce mai mult persoanele cu vârste sub 50 de ani. Ce trebuie să faceți dacă simţiţi că ceva nu este în regulă

31 Mar 2024 759

Cumpărări directe Constanța Eco Fire Sistems SRL, contract cu DSP Constanța pentru eliminarea deșeurilor spitalicești (DOCUMENT)

28 Mar 2024 612

850 de cazuri noi de rujeolă şi două decese, înregistrate în ultima săptămână

26 Mar 2024 610

Nicu Covaci, operat de urgență pe creier! În ce stare se află liderul formației Phoenix

22 Mar 2024 727

Heka Hospital Constanța Ce trebuie să știi despre nodulii tiroidieni

18 Mar 2024 871