Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor
Comisia pentru sănătate din Senat a avizat favorabil propunerea legislativă prin care "terapia durerii" este inclusă în categoria drepturilor pacienţilor.

Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, iniţiat de senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, defineşte serviciile medicale pentru terapia durerii ca ansamblul de servicii medicale de diagnosticare, tratament şi monitorizare a pacienţilor de toate vârstele, copii sau adulţi cu dureri acute sau cronice, având ca scop îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora prin controlul sau înlăturarea durerii.

Prin acest act normativ, se include dreptul la servicii medicale pentru "terapia durerii" în ansamblul drepturilor asiguraţilor în cadrul asigurărilor sociale de sănătate, alături de dreptul la servicii medicale pentru vindecarea bolii, pentru prevenirea complicaţiilor şi pentru recuperare.

Actul normativ mai prevede că Ministerul Sănătăţii, celelalte ministere şi instituţiile cu reţea sanitară proprie şi Ministerul Educaţiei elaborează strategia privind formarea profesională în managementul durerii a profesioniştilor şi strategia privind educarea pacienţilor pentru prevenirea şi terapia durerii.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul prin care asiguraţii au dreptul la servicii medicale pentru terapia durerii

03 Jun 2024 565

Parteneriat strategic pentru sănătate semnat de MedLife și Grupul Provita

05 Oct 2022 1225

Terapia cu acupunctură - generalităţi şi afecţiuni tratate

06 Aug 2014 2045