Terapia cu acupunctură - generalităţi şi afecţiuni tratate



Acupunctura, originară din China, este o metodă de îmbunătăţire a stării de sănătate, care stimulează eliberarea de endorfine şi ajută la scăderea durerii în organism. De asemenea, acupunctura influenţează eliberarea de neurotransmiţători, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului nervos vegetativ şi facilitează circulaţia sângelui în tot corpul. S-a demonstrat că această metodă eliberează în sistemul nervos central hormoni cu efect analgezic, în timp ce introducerea acelor în piele stimulează nervii periferici şi distrage atenţia de la durerea de bază.
Pe lungimea fiecărui meridian se găsesc puncte-cheie, care se împart în cinci categorii, puncte de tonificare, cu rol în stimularea funcţiei organice deficitare, puncte de dispersie, care calmează o funcţie organică ce suferă prin exces (hiperfuncţie, hipersecreţie), puncte surse, puncte de alarmă şi puncte de trecere, prin care se scurge energia vitală atunci când ea se află în exces într-un organ.

Tratamentele cu acupunctură contribuie la tratarea unei game largi de afecţiuni, cum ar fi migrena, laringita, durerile în gât şi de urechi, sindromul premenstrual, tulburările menstruale, spondiloza, chisturile, problemele de circulaţie, tulburările digestive, colita ulcerativă, diareea, constipaţia, artrita sau diferite afecţiuni genitale şi urinare. Cu ajutorul acupuncturii, pot fi tratate şi tulburările de personalitate, precum schizofrenia.


Rolul acelor este de a stimula punctele corespunzătoare fiecărui organ. Această stimulare reechilibrează fluxul energetic al organismului, iar tratamentul poate fi realizat prin mai multe metode. De exemplu, în acupunctura clasică, se folosesc ace subţiri, fabricate din aur, argint sau oţel inoxidabil şi care se introduc în piele (doi-trei milimetri). Electroacupunctura constă în aplicarea unor curenţi electrici de mică intensitate, prin intermediul acelor sau al unor aparate ce nu necesită înţepare. Magnetoterapia presupune aplicarea unor magneţi rotunzi, care au puteri diferite, în funcţie de afecţiunea de care suferă fiecare persoană, în timp ce terapia cu ventuze stimulează capacitatea organismului de a rezista la diverse boli şi constă în aducerea bolii din profunzime la suprafaţă, de unde poate fi eliminată mai uşor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAS „Vor fi menținute valorile aferente punctelor în asistența medicală primară și de specialitate”

16 May 2024 401

Cum influențează schimbările climatice transmiterea bolilor? Cercetările recente dezvăluie legăturile complexe

12 May 2024 528

Ministrul Rafila, despre starea lui Florin Piersic- „Evoluţia artistului este una favorabilă“

11 May 2024 490

Raport INSP 92 de noi infectări cu COVID-19 – Vezi situația din Constanța (DOCUMENT)

08 May 2024 592

Tradiții pentru spor și sănătate în Miercurea Mare! Femeile nu torc și nu cos

01 May 2024 622

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 451

Tradiții pentru spor și sănătate de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe! Fetele de măritat îşi pot vedea ursitul

23 Apr 2024 491

Armonia Hospital Constanța Mamografie Bilaterală, la un preț special, cu trimitere de la medicul de familie

19 Apr 2024 1016

Rafila, anunț de ultim moment despre o strategie care să limiteze trimiterea pacienţilor de la stat la privat

18 Apr 2024 610

A fost a înfiinţat Registrul Naţional Unic al Pacienţilor Arşi

16 Apr 2024 395

Preşedintele (CNAS), Valeria Herdea „Din 1 iulie 2024, persoanele neasigurate vor avea aceleaşi drepturi ca şi persoanele asigurate”

10 Apr 2024 1145

Cumpărări directe Constanța Glasscomed SRL București asigură service pentru aparatura de laborator de la Direcția de Sănătate Publică din Constanța (DOCUMENT)

08 Apr 2024 444

Spitalul Orășenesc Hârșova, în proces cu DSP Ialomița, pentru analizele de apă potabilă! Tribunalul Constanța a rămas în pronunțare

04 Apr 2024 576

CJC alocă 1.5 milioane de lei, finanțare nerambursabilă pentru proiectele non-profit din zona socială și de sănătate. Până când pot fi depuse solicitările?

02 Apr 2024 563

Inspectoratul Școlar Județean Constanța 230 de elevi au participat la faza județeană a Concursului naţional „Educaţie pentru sănătate”, ediţia a XV-a

01 Apr 2024 1030