Sănătate Legătura dintre oţetul din vin roşu şi diminuarea indexului glicemic

Începând cu Roma Antică şi până în Orientul Mijlociu, oţetul a fost recunoscut pentru calităţile sale medicinale şi nutriţionale. De-a lungul anilor, acesta s-a dovedit a fi unul dintre cele mai versatile „ingrediente”. Sortimentele de oţet variază în funcţie de tipul de alcool din care a fost obţinut. Oţetul de vin, de exemplu, este obţinut prin fermentarea vinului alb sau roşu, care are o tărie mică, operaţie ce transformă alcoolul etilic din vin în acid acetic. Oţetul de vin conţine acid ascorbic, potasiu, calciu, sodiu, fosfor şi aminoacizi, ce stimulează reacţiile metabolice ale organismului.
 
Datorită proprietăţilor sale, oteţul de vin îmbunătăţeşte digestia, reduce nivelul de grăsimi din sânge, precum şi tensiunea arterială. Tot el creşte absorbţia de minerale din alimentele pe care le consumăm şi favorizează reglarea glicemiei din sânge. Potrivit unor studii, există o legătură puternică între oţetul din vin roşu şi diminuarea indexului glicemic în cazul pacienţilor cu diabet de tip 2. S-a ajuns la concluzia că oţetul a scăzut indexul glicemic cu până la 20%, când a fost asociat cu mese bogate în carbohidraţi. Pe de altă parte, masajul cu acest oţet poate ajuta la calmarea durerilor musculare şi la îndepărtarea oboselii resimţite la nivelul picioarelor şi mâinilor.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

GastroArt Măsline marinate (rețetă interbelică)

28 Jan 2022 1705

Oțet falsificat, la vânzare în mai multe lanțuri de magazine din România

13 Oct 2021 2712

Salată de fasole verde cu usturoi şi seminţe de pin (reţetă video)

08 Jun 2017 3492

ecuisine.ro Salata de cartofi noi cu ridichi si bacon

26 Jun 2015 2931

e-retete.ro Plachie de peste

05 Jun 2015 3215

ecuisine.ro Salata verde cu somon afumat si cocktail de crevete

04 Jun 2015 2853

Sănătate Oţetul de vin îmbunătăţeşte digestia

26 Mar 2015 1392

Ecuisine.ro Struguri murați

28 Sep 2014 3624

Ecuisine.ro Salata de cartofi noi cu macrou afumat

13 May 2014 2646