Sănătate Oul contribuie la creşterea imunităţii

Oul este, alături de lapte, sursa proteică cel mai uşor de produs şi de utilizat. Foarte nutritivite şi bogate în proteine, ouăle conţin vitamine, minerale şi grăsimi bune, majoritatea prezente în gălbenuş. Un ou fiert tare reprezintă cea mai bună sursă de proteine, are doar 80 de calorii şi ţine de foame timp de două ore. 
 
Printre beneficiile consumului de ouă se numără prevenirea degenerării maculare şi a cataractei, buna funcţionare a sistemului nervos, creşterea imunităţii, reducerea inflamaţiilor şi alergiilor, prevenirea cancerului de sân la femei, creşterea sănătăţii părului şi a unghiilor. De asemenea, ele îmbunătăţesc memoria, protejează ficatul şi previn stresul.
 
Consumate dimineaţa, ouăle fierte ajută la controlul apetitului şi la menţinerea sau scăderea greutăţii corporale. Proteinele conţinute de ouă sunt implicate în procesele de creştere, memorare şi dezvoltare osoasă. Totodată, ouăle completează necesarul lipidic şi intervin în prevenţia hipertensiunii arteriale şi a accidentelor vasculare cerebrale. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Riscurile consumului zilnic de ouă

18 Oct 2016 2031

Albuşul sau gălbenuşul?

25 Aug 2014 2918

Oul, un produs valoros pentru organism

11 Aug 2014 1679

Ouăle de prepeliţă - multiple beneficii pentru sănătate

24 Jun 2014 2166