Ştiaţi că...? Pe 1 aprilie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Păsărilor

Pentru majoritatea oamenilor, 1 Aprilie este ziua păcălelii. Însă, pentru iubitorii de păsări această zi este dedicată celebrării Zilei Internaţionale a Păsărilor.

Pe 1 aprilie 1906, a fost semnată Convenţia Internaţională pentru Protecţia Păsărilor, unul din primele documente ecologice. Din luna martie a anului 1994, Ziua Păsărilor este sărbătorită în fiecare an în România.

Această zi reprezintă celebrarea semnării Convenţiei şi un bun prilej pentru a conştientiza importanţa acestor vietăţi în ecosistemul planetei. Păsările au un rol bine definit în păstrarea echilibrului ecologic al naturii. A le ocroti înseamnă a proteja mediul prin reducerea poluării apei, solului şi aerului, diminuarea cantităţii de substanțe chimice utilizate în agricultură şi silvicultură, refacerea habitatelor păsărilor. Păsările reprezintă o sursă de inspiraţie pentru cântăreţi, pictori, scriitori, bijutieri şi chiar şi pentru construcţia avioanelor.

Sursa foto: europa.eu
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, de Ziua Internațională a Păsărilor „Oamenii sunt, prin acțiunile lor iresponsabile, cea mai mare amenințare la adresa bunăstării păsărilor”

01 Apr 2024 561

ARBDD 1 aprilie - Ziua Internațională a Păsărilor (VIDEO)

01 Apr 2024 630

Ziua Internațională a Păsărilor, sărbătorită în Rezervația Dunele Marine de la Agigea (GALERIE FOTO)

21 Mar 2023 1190

1 aprilie – Ziua Internațională a Păsărilor

01 Apr 2021 1775