Baruri si Restaurante

Cronici pe bune Souvlaki Bar Constanţa - Fructe de mare direct din Grecia, gătite „ca la ei acasă“ (galerie foto)

Pe bulevardul Tomis nr. 69, s-a deschis de anul trecut un restaurant cu specific grecesc, denumit după unul dintre cele mai populare preparate ale elenilor: Souvlaki, o frigăruie de pui prinsă într-un mal de lipie şi-o mare de tzatziki.
 
Până să se topească nămeţii, n-am ajuns la el, în schimb, mi-au ajuns multe la urechi: fie despre decor (minimalist şi original - cumva, oamenii care l-au decorat au înghesuit un copac în mijlocul barului şi-au „înverzit“ un perete), fie despre calitatea mâncării. Specificul restaurantului obligă la un meniu bogat în fructe de mare, dar şi souvlaki, gyros şi salate stropite din belşug cu ulei de măsline.
 
Dar să o luăm de la început cu povestea. Pe lista de încercat mâncarea de la Souvlaki Bar ne-am înscris mulţi, dar am rămas, la final, doar jumătate. Chiar şi aşa, pe bonul de plată gazdele ne-au aplicat reducerea promisă de 10% (oricine face rezervare se bucură de ea).
 
Masa, oricum, s-a umplut rapid, chiar dacă scaunele au rămas unul ocupat, altul ba’. Nu ne-a fost uşor să alegem din lista măricică de preparate, dar ne-a ajutat tableta strecurată pe masă de către chelner, ca să admirăm fotografiile bucatelor incluse în meniu. I-a ajutat treaba asta şi pe patroni, fiindcă, tot uitându-ne la poze cu mâncare, ne-am stârnit un apetit similar cu al unei turme de elefanţi şi ne-am pus pe comandat de ziceai că servim ultima masă, înainte de sfârşitul lumii.
 
În fine, după nenumărate răzgândiri şi multiple plimbări ale chelnerului de la şi înspre masa noastră, ne-am hotărât la ceva platouri cu fructe de mare (o salată Aroma Mare cu brânză Gaviera din insula Naxos, roşii coapte şi creveţi la grătar, nişte calamar prăjit şi fratele său mai fudul - calamar umplut şi rumenit cum se cade pe grătar).
 
Fructele de mare au fost ge-ni-a-le! În primul rând, n-am crezut până n-am gustat, dar e clar că nu sunt congelatele care aglomerează vitrinele prin orice hipermarket. Apoi, bucătarul-şef de la Souvlaki chiar îşi câştigă pâinea onest şi pe merit. Omul ăsta ştie ce şi cum se combină şi cât laşi un calamar pe plită, ca să nu îl faci gumă Turbo.
 
Aşa melange e în bucătărie la Souvlaki, că lămâile s-au împrietenit bine de tot cu fructele de mare în timpul vizitei noastre şi-au împrumutat din gustul acestora şi când nu trebuia, stârnind un vârtej aromatic în paharul cu apă plată. Dar n-a fost cu supărare pentru atâta lucru, mai ales că am avut un chelner care ne-a simţit nasul fin şi ne-a adus rapid o altă apă.
 
Colegii de masă, care n-au gustat din fructele de mare, au bifat o salată de vinete cu brânză feta, roşii şi usturoi, nişte cartofi prăjiţi cu oregano, ceva coaste de miel şi un gyros. Toată distracţia (mâncare şi băutură pentru şase persoane) a costat un pic peste 250 de lei. Porţiile sunt generoase, dar la cât de bună e mâncarea, nu prea te lasă inima să abandonezi ceva în farfurie. Mai degrabă abandonezi modestia la final de ospăţ şi deschei discret, un nasture la pantalon.
 
Unde dai de ei: Lângă Poşta Mare
(adresa Souvlaki Bar Constanţa: bulevardul Tomis nr. 69, Constanţa).
Locuri de parcare: Cu plată, aproape de restaurant.
Preţuri: De la 13 lei (meniu junior) până la 40 de lei (meniurile cu fructe de mare).
Ambianţa: Duce duel cu mâncarea, ambele vor să fie lăudate, că doar pentru ele se reîntorc clienţii.
Servire: Chelneri răbdători, par antrenaţi la sesiuni repetate de shopping cu soţiile.
Mai vin? Mă bate gândul să îmi fac abonament, dar cred că trebuie să vină la pachet cu un altul la sală.
 
Ce spune Registrul Comerţului
 
Souvlaki Bar Constanţa funcţionează pe firma Gr-Eat Food SRL, care îi are ca asociaţi pe Marioara şi Diana Athena Costandache.
 
***
Miţa FIȚAVizitează toate localurile „bune“ din oraş. Dacă abia s-a uscat vopseaua de pe pereţi, hop!, e de ea. Nu se uită des în portofel, ci e mereu cu ochii după cele mai extravagante feluri de mâncare din meniuri. Busola ei prinde din zbor orice informaţie despre vreun eveniment culinar ori vreo inaugurare de local. Citeşte-i recenziile în fiecare sâmbătă, în cadrul rubricii „Baruri şi restaurante din Constanţa“!
 
Sursa foto: Facebook Souvlaki Bar şi fotografii realizate de ZIUA de Constanţa în cadrul degustării.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firmă nou înfiinţată la Constanţa. Cine este fondator şi ce domeniu de activitate are

24 May 2017 419

Constanţa. Controale la depozite alimentare şi restaurante

22 May 2017 486

O nouă firmă a fost înfiinţată la Constanţa. Cine a avut ideea şi ce domeniu de activitate are

14 May 2017 771

Constanţa. Verificări la restaurante, unităţi tip fast food şi fabricare vin

08 May 2017 328

Încă o societate s-a înfiinţat la Constanţa. Cine o administrează

27 Apr 2017 1636

Editorial De ce nu se va transforma Constanţa niciodată într-o adevărată oază de verdeaţă

25 Apr 2017 2282

Restaurant nou în Constanța. Fondatori sunt Nida Cernăianu și Dumitru-Sorin Cernăianu

06 Apr 2017 1391

Firmă nouă cu activitate restaurante în Mangalia. Cine sunt investitorii și cine administrează afacerea

31 Mar 2017 783

Firmă nouă în Constanţa. Cu ce se va ocupa şi cine sunt administratori

30 Mar 2017 842

Un nou restaurant apare în Constanța. Fondatori sunt Raluca Enache, Anamaria Blenche și Viorica-Ștefania Filip

24 Mar 2017 2127

Un nou restaurant se deschide la Constanța. Fondatorii societății sunt Costin Ribu și Emil Nikolov Rodev

16 Mar 2017 1214

Se deschide un restaurant nou în Satul de Vacanță, din Mamaia

01 Mar 2017 683

Cronici pe bune Gloria Jean’s Coffees Constanţa, cafeneaua care înghesuie, la propriu, o tradiţie de zeci de ani (galerie foto)

20 Feb 2017 2568

Cronici pe bune Cum e mâncarea la Cămara cu Merinde, unul dintre puţinele restaurante vegetariene de la mare (galerie foto)

15 Feb 2017 4328

Citeşte în ZIUA de Constanţa cele mai savuroase prezentări ale localurilor din oraş!

13 Feb 2017 1877

Inspectorii DSVSA Constanța au confiscat produse de peste 50.000 lei

16 Jan 2017 377

Peste patru tone de carne alterată ar fi ajuns pe masa constănțenilor. Ce spun inspectorii DSVSA Constanța

03 Jan 2017 2351

Constanţa Tone de alimente retrase de la comercializare de către inspectorii sanitar-veterinari

28 Dec 2016 1670

Controale sanitar-veterinare la Constanța!

19 Dec 2016 530

BAZ Bistro & Burgers, un local nou în Constanţa, cu mâncare bună (galerie foto)

13 Dec 2016 9350

Cofetăria Rebeca - atunci când vrei să încerci un desert bun într-un loc frumos (galerie foto)

09 Dec 2016 5534

Pizza Extra Blatt, un local minuscul şi neglijent amenajat, cu preţuri mici şi clienţi mulţi (galerie foto)

25 Nov 2016 6441

Restaurantul turcesc Nur Kaptan Baba, un local cu preţuri bune şi atmosferă orientală (galerie foto)

23 Nov 2016 2259

Cafeneaua Filicori din Portul Turistic Tomis, un local cochet şi amenajat cu mult bun-gust (galerie foto)

16 Nov 2016 3171

Souvlaki Bar, localul cu bucătărie grecească de bun-gust, într-un spaţiu modern şi nou (galerie foto)

11 Nov 2016 3097

Irish Pub, un local select din Constanţa unde îţi face plăcere să revii (galerie foto)

08 Nov 2016 1773

Rustic, probabil unul dintre cele mai bune restaurante tradiţionale din Constanţa (galerie foto)

03 Nov 2016 4074

Arthur Pub, un local cu mâncare mai multă în meniu şi mai puţină în farfurie (galerie foto)

01 Nov 2016 7819

Produse confiscate şi amenzi aplicate de inspectorii DSV Constanţa

31 Oct 2016 724

Restaurantul Arabique, local nou cu mâncare din bucătăria arabă la preţuri bune (galerie foto)

29 Oct 2016 4241

Piaţa restaurantelor constănţene, în pericol. O nouă societate îşi face loc

22 Oct 2016 1263

Restaurantul Next, un local colorat și modern din centrul vechi al municipiului Constanţa (galerie foto)

18 Oct 2016 3671

Acţiuni de amploare! Produse confiscate şi amenzi aplicate de inspectorii DSV Constanţa

10 Oct 2016 489

Luxul revine în zona istorică din Constanţa Casa Hrisicos renaşte cu preţuri mari şi preparate ieşite din tipare (galerie foto)

03 Oct 2016 3050

La restaurantul Mangia Mangia - Cucina Italiana ai o atmosferă autentică, cu preparate la preţuri mici (galerie foto)

27 Sep 2016 3000

Peste patru tone de carne alterată ar fi ajuns pe mesele constănţenilor! Ce spune DSVSA.

26 Sep 2016 1290

Câştigătorul Festivalului Peştelui Restaurantul Aqua by the Sea, oaza de linişte şi mâncare bună din Portul Turistic Tomis (galerie foto)

26 Sep 2016 2328

„Haleală criminală“ „La 2 Vagabonzi“, restaurantul lui Serghei Mizil, cu un meniu inedit şi plin de umor (galerie foto)

24 Sep 2016 15680

Restaurantul Suada, localul cochet şi cu preţuri piperate care a „acostat” în Portul Turistic (galerie foto)

15 Sep 2016 7712

Bacaro, un restaurant cu atmosferă şi muzică relaxante, dar cu preparate scumpe, din Portul Turistic Tomis (galerie foto)

06 Sep 2016 4109

DSVSA Aproape 130 de verificări la obiectivele din Constanța

05 Sep 2016 741

Restaurantul La Grătar, localul unde îţi trebuie răbdare - îţi bubuie timpanele aşteptând foarte mult după mâncare (galerie foto)

03 Sep 2016 1399

Peste 200 de verificări ale inspectorilor DSVSA Constanţa. Ce alimente au fost retrase

29 Aug 2016 642

Editorial Litoral 2016, probleme foarte grave. Pentru unele, pe litoralul nostru nu ar trebui să calce turişti în veci

29 Aug 2016 2453

Inspectorii DSVSA, din nou în control S-a lăsat iar cu amenzi usturătoare pentru restaurantele și terasele de pe litoral

22 Aug 2016 958

Trei terase din staţiunea Mamaia, suspendate temporar de ANPC! Detalii (galerie foto)

21 Aug 2016 1095

Restaurantul La Fontanella din Mamaia, un local fără nimic deosebit care să mă determine să revin (galerie foto)

17 Aug 2016 1956

Restaurantul Phoenicia Lebanese Sandwich Club poate fi încadrat în categoria localurilor libaneze de lux (galerie foto)

16 Aug 2016 4745

Compass, în topul celor mai elegante restaurante din Portul Turistic Tomis (galerie foto)

13 Aug 2016 2686

Azzurro, terasa faină din Mamaia cu mâncare bună, care întârzie peste măsură (galerie foto)

08 Aug 2016 2300