Drept la Replica la articolul Telegraf 21 martie 2009

21 Martie 2009

Comunicat de Presa  -  Drept la Replica la articolul Telegraf 21 martie 2009 – “ IMM-urile s-au răzgîndit în privinţa tichetelor de vacanţă „

          Patronatul ANAT  - care a initiat  ,  in urma cu 5 ani ,  Proiectul Legii Tichetelor de Vacanta  , si care a  colaborat  , in activitatea de lobby  si  advocacy  in acest demers -  cu toate Patronatele din Turism ,  cu  Confederatiile sindicale  , cu  Camerele  de de Comert   teritoriale  si a Romaniei   - ceea ce a determinat  in final un real si eficient parteneriat  , finalizat prin  adoptarea OUG nr 8 / 2009    - contesta  fundamentarea declaratiilor Domnului  Ovidiu Nicolescu ,  Presedintele CNIPMMR  , publicate  in articolul din cotidianul Telegraf , 21 martie 2009 .

         Declaratiile Presedintelui CNIPMMR  sunt neconforme cu realitatea  , intrucat  IMM – urile , societatile comerciale cu capital privat  -  nu sunt obligate sa  acorde salariatilor tichete de vacanta ,  neexistand nici o prevedere  in acest sens in Ordonanta de Urgenta nr. 8 / 2009  , si nici in Normele de aplicare .

         Dimpotriva ,  apreciem ca IMM –urile  vor fi interesate sa ofere aceasta componenta de pachet salarial ,  dat fiind ca – pentru acordarea de tichete de vacanta , angajatorii nu vor mai plati si  impozite catre stat .
         Este evident  ca tot mai multi dintre angajatori vor prefera sa acorde salariatilor tichete de vacanta , si nu majorari de salarii , intrucat pentru orice majorare de salariu – angajatorii vor suporta si impozitul aferent , ceea ce s-ar constitui int-un efort financiar  mult mai mare .

         Mai mult , in procesul de initiativa legislativa ,  ANAT  a  exclus prevederea initiala conform  careia  trebuiau sa contribuie si salariatii  la constituirea  Fondului pentru  achizitionarea Tichetelor de vacanta  .

        Amendamentul   propus de ANAT  si partenerii sai in acest sens , acceptat prin continutul OUG , a avut in vedere tocmai cunoasterea situatiei reale din domeniul IMM – urilor .

       Initiativa ANAT privind Tichete de Vacanta are la baza un studiu al Grupului  de economie aplicata , bunele practici europene in domeniu , si  - nu in ultimul rand , vine sa sustina turismul si economia romaneasca intr-un moment  economic  critic , in care competitia pe piata international de  profil este   mai  acerba ca niciodata .
  
         Totodata , dorim sa reamintim  Domnului   Ovidiu Nicolescu ca  90 % din agentiile de turism  - membre ale Patronatului ANAT  si  cele mai multe dintre societatile  hoteliere  -  fac parte din categoria   IMM – uri , si , ca atare , ii  solicitam ferm , pe aceasta  cale , sa  ia  in considerare   punctul de vedere  oficial al IMM –urilor din turism  - pe care  Domnia sa nu le-a consultat .

          Totusi , cunoscand expertiza Domnului Nicolescu in domeniul managementului firmelor ,  apreciem ca , in  conditiile   unei atitudini pozitive , Domnia sa poate sesiza  cu usurinta    efectul multiplicator   al dezvoltarii circulatiei turistice interne  -  in rimul rand asupra IMM – urilor   -  fie ca vorbim de pestatori de servicii turistice  , fie ca vorbim de sfera operatorilor din domeniul comercial , de cea  a agentiilor de turism  , sau de cea a producatorilor  de produse mestesugaresti , de exemplu .

         Altfel spus ,  principalii beneficiari  ai noii  masuri  legislative vor fi – in primul rand , IMM –urile  -  in numele carora  Presedintele Nicolescu  isi prezinta opiniile .

          Experienta dovedita in realizarea acestui Proiect ne determina sa invitam pe dl . Nicolescu   la  un parteneriat in implementarea cat mai grabnica a  acestui act normativ si ,  intr-o perspectiva cat mai apropiata , invitam CNIPMMR   sa devina  membru asociat in ANAT ,  iar ANAT isi propune sa devina membru asociat in CNIPMMR .
         
        ANAT   ,  Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului din Romania , Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului Litoral  , precum si Patronatele Hoteliere  de pe Litoral  -  saluta  demersul Guvernului , realizat prin Ministerul Turismului , condus de  Doamna   Ministru Elena Udrea , si vor  continua  sa  militeze pentru ca  , in procesul legislativ in Parlament   , Ordonanta de Urgenta  fie adoptata ca Lege ,

Corina Martin

Presedinte ANAT Sud Est
Presedinte Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului  LITORAL
Presedinte Federatia Asociatiilor de Promovare a Turismului   din Romania ( F.A.P.T.)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru joi, 02 mai 2024. Află cum va fi ziua de azi pentru zodia ta

02 May 2024 530

Horoscop pentru luni, 22 aprilie 2024. La serviciu pot apărea neplăceri în relațiile colegiale pentru una din zodii

22 Apr 2024 695

Eclipsă de lună în balanță și zodiile -25 martie 2024, ora 9.00, ora României

24 Mar 2024 972

Galerie FOTO și VIDEO Cum va arăta Parcul Gării din Constanța, la finalul lucrărilor de reabilitare?

20 Feb 2024 1811

Horoscop pentru miercuri, 14 februarie 2024. Principalele evenimente de astăzi sunt legate de parteneriate și colaborări

14 Feb 2024 857

Horoscop pentru duminică, 28 ianuarie 2024. Pentru Balanță se conturează întâlniri și dialoguri cu prietenii

28 Jan 2024 921

Horoscop pentru sâmbătă, 27 ianuarie 2024. Este rost de petreceri și aventuri la finalul acestei săptămâni

27 Jan 2024 796

Horoscop pentru luni, 22 ianuarie 2024. Subiectivismul si emotivitatea sunt accentuate astăzi pentru una din zodii

22 Jan 2024 918

Horoscop pentru marți, 28 noiembrie 2023. Vei avea de-a face cu șefii!

28 Nov 2023 961

Horoscop pentru joi, 23 noiembrie 2023. O zi în care neliniștile financiare sunt greu de gestionat pentru una dintre zodii

23 Nov 2023 1045

Horoscop, duminică, 15 octombrie Ce ne rezervă astrele pentru fiecare zodie în parte

15 Oct 2023 949

Horoscop pentru sâmbătă, 14 octombrie 2023. Finalul acestei saptamani aduce multă energie pentru una dintre zodii

14 Oct 2023 1121

Motivarea judecătorilor în cazul lui Valentin Vrabie Prima condamnare, cu executare, apreciată „ca fiind prea aspră faţă de circumstanţele concrete ale cauzei, atât cele personale, cât şi cele reale“ (DOCUMENT)

11 Oct 2023 3699

Horoscop pentru marți, 26 septembrie 2023 Dispute profesionale cu oameni de rang înalt, pentru una din zodii!

26 Sep 2023 879

Horoscop pentru duminica, 24 septembrie 2023. Zilele acestea, activitățile de rutină sunt frecvente pentru una dintre zodii

24 Sep 2023 975