Câștigători la NASA Space Settelment Contest


LICEUL TEORETIC “OVIDIUS”
Str. BASARABI, Nr. 2, Constanţa, cod 900710

Tel/ fax.0341405816
liceulovidius@gmail.com, www.liceulovidius.ro



Câștigători la NASA Space Settelment Contest


Trei echipe ale Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, au participat la competiția NASA Space Settelment Contest unde au obținut Premiul I, Premiul II, și o mențiune de Onoare.

Cel mai tânăr echipaj a fost format sin elevii Raica Tudor, Trifan Cristian și Covaliu Alexandu de la clasa a VI-a al căror proiect JUNCTIS VIRIBUS a obținut locul I.

„Munca ne-a fost răsplătită și pentru noi este o realizare enormă. Este extraordinar că am avut șansa de a participa la acest concurs unde am căpătat foarte multe cunoștințe noi” , au declarat, Alexandru Covaliu, Cristina Trifan si Mihnea Raica.


De asemenea, proiectul HELIOS realizat de Berende Teodora Emilia si Pantu-Irimia Diana Elena de la clasa a X-a și coordonat de prof. Maga Cristinel a obținut Premiul II

„Proiectul Helios este o totală inovaţie. Pornind de la forma staţiei și terminând cu procesele tehnologice care se pot derula în interiorul acesteia, toate conţin concept de noutate remarcabile. Lumea imaginată aici va fi o lume aproape perfectă: cu un climat sigur si durabil, cu o economie stabilă și echilibrată, cu o societate bazată pe reguli strict controlate, dar profund democratice. Lumea imaginată pe Helios poate fi considerată o “arcă”, care îndrăznim să credem, poate fi speranţa omenirii pentru un viitor mai bun. Unul in afara planetei mama, Pământul”, a declarat prof. Maga Cristinel.

Proiectul KALESTIC SPACE SETTELEMNT realizat de echipa formată din Bîdea Adriana clasa a XI-a D, Dan Bogdan Alexandru clasa a XI-a A, Giumba Elena clasa a XI-a D, Juga Silviu clasa a XI-a A, Ninulescu Iolanda clasa a XI-a A, Simion Ioana clasa a XI-a și coordonat de prof. Anghel Cristina a primit o mențiune de onoare.

“Participarea la acest concurs a reprezentat pentru mine o experiența unica in viața pe care mi-o voi aminti cu plăcere mereu. Rezultatul obținut a fost mai mult decât mulțumitor, gratie lucrului în echipa dar și pasiunii pentru diferite ramuri ale fizicii” a declarat Simion Ioana.

„Participarea la concursul organizat de Nasa a fost o experiența foarte plăcută ,iar obținerea unui premiu in cadrul acestuia ne-a bucurat foarte mult, speram ca ne vom putea prezenta proiectul cu succes si in fata comisiei Nasa din America” a declarat Bîdea Adriana .

În fiecare an la competiția NASA Space Settelment Contest participă echipaje din toată lumea cu proiecte care împletesc ideile inovatoare și creativitatea elevilor cu informațiile dobândite la diverse discipline.

Prof. Anca Sima
Consilier de imagine
Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Raica Mihnea

24 Apr, 2013 15:59

Va rog sa corectati articolul:"Cel mai tanar echipaj a fost format din Raica MIHNEA","au declarat,Covaliu Alexandru,CRISTIAN Trifan".

Articole asemanatoare

Știri Constanța Un autoturism cu numere de Ialomița a intrat în mai multe mașini, în zona Hotelului Nevada

02 May 2024 881

Horoscop pentru joi, 02 mai 2024. Află cum va fi ziua de azi pentru zodia ta

02 May 2024 451

Alertă lângă o stație GPL O camionetă, cuprinsă de flăcări, pe Șoseaua Mangaliei! (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1531

Mai multe mașini avariate în zona unor localuri din Constanța (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 2012

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 9135

Horoscop pentru luni, 29 aprilie 2024. Segmentul financiar atrage atenția în mod deosebit unuia dintre nativii zodiacului

29 Apr 2024 547

Știri Constanța azi Accident mortal în Sinoe! Un tânăr de doar 21 de ani a murit după ce s-a răsturnat cu mașina (FOTO+VIDEO)

28 Apr 2024 6609

Primăria Amzacea, județul Constanța, concesionează mai multe zeci de loturi de teren. Iată ce trebuie să faci

22 Apr 2024 518

Procurorul Cotoară Valentin, delegat șef al Serviciului informații clasificate din DIICOT! Averea și interesele (DOCUMENTE)

22 Apr 2024 527

Teren lângă SRI Constanța, restituit proprietarilor de drept! Ministerul Afacerilor Interne se opune. Decizia Curții de Apel (MINUTA)

16 Apr 2024 3775

Misiune de salvare desfășurată de echipajul Navei „Sar Artemis”. Un marinar a avut nevoie de ajutor (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 618

UPDATE Accident rutier pe strada Tulcei din localitatea Lumina, județul Constanța

11 Apr 2024 1049

UPDATE Mai multe persoane rănite într-un accident în lanț la ieșire din localitatea Ovidiu, județul Constanța (GALERIE FOTO)

11 Apr 2024 2679

LIVE VIDEO. Știri Constanța Incendiu la Hotel Parc din Mamaia. Intervin pompierii (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 3677

Sancțiuni aplicate de jandarmii tulceni la sfârșit de săptămână

08 Apr 2024 447