Întrevedere Cristian Diaconescu - Alexander Stubb

Comunicat de presă

Întrevedere Cristian Diaconescu - Alexander Stubb

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 3 aprilie 2012, o întrevedere cu ministrul finlandez pentru afaceri europene şi comerţ exterior, Alexander Stubb, în cadrul vizitei pe care acesta o efectuează în România, la invitaţia părţii române.

Referitor la subiectele abordate, ministrul român al afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a subliniat că „discuţiile purtate au fost consistente şi orientate spre identificarea unor domenii de cooperare bilaterală şi la nivelul Uniunii Europene.  Din punct de vedere politic, relaţiile bilaterale dintre România şi Finlanda au atins un nivel foarte bun. Schimburile comerciale sunt în creştere. În ceea ce priveşte relaţiile economice avem un obiectiv comun şi anume, dinamizarea acestui potenţial ridicat al raporturilor investiţionale şi comerciale. În această privinţă am reiterat interesul nostru privind cooperarea în domeniile tehnologiilor de viitor, în IT, inovare, cercetare şi dezvoltare”
 
În ceea ce priveşte temele de actualitate de pe agenda europeană, ministrul Diaconescu a precizat că „ambele ţări pun accentul pe stimularea creşterii şi creării de locuri de muncă, precum şi pe măsuri  vizând finalizarea pieţei interne a Uniunii Europene. Dorim să continuăm dialogul în ceea ce priveşte viitorul buget al Uniunii, având în vedere interesele comune de a avea resurse care să susţină priorităţile UE “.

În privinţa aderării României la spaţiul Schengen, ministrul Diaconescu a transmis autorităţilor de la Helsinki că ţara noastră este pregătită şi a subliniat interesul de a colabora strâns cu partea finlandeză în operaţiuni, inclusiv în cadrul FRONTEX, vizând securizarea frontierelor, luând în considerare că România are a doua graniţă externă a UE, ca lungime, după cea ruso-finlandeză. ”Salutăm sprijinul acordat de Finlanda în acest proces. Vreau să mulţumesc personal  domnul ministru Stubb  pentru  implicarea şi abordarea sa principială în acest dosar”, a menţionat şeful diplomaţiei române.

La rândul său, ministrul finlandez pentru afaceri europene şi comerţ exterior, Alexander Stubb, a reiterat sprijinul nemijlocit al Finlandei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, în două etape.

În cadrul discuţiilor a mai fost abordată şi tema continuării cooperării privind implementarea strategiei europene cadru pentru persoanele aparţinând minorităţii roma, partea română prezentând acţiunile României în acest domeniu. În acest sens, cele două părţi au convenit trimiterea unui expert român la Helsinki pentru a conlucra cu autorităţile locale în proiecte de incluziune socială.

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța radiază Encanto Dance SRL! Firma a avut punct de lucru în Tomis Mall

29 Apr 2024 307

Istoria Dobrogei Vasile Canarache - personaj de legendă. Despre moştenirea istorică lăsată la Constanța

12 Apr 2024 3610

SRI angajează inginer electronist

07 Apr 2024 667

Zeci de elevi intoxicați la Timiș. DSP a intervenit

03 Apr 2024 393

Horoscop pentru duminică, 31 martie 2024. Cheltuielile comune cu alții sunt o temă delicată pentru unii nativi

31 Mar 2024 621

Horoscop pentru sâmbătă, 30 martie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

30 Mar 2024 821

SRI angajează! Se cer, printre altele, atenţie la detalii și abilităţi de lucru în echipă!

22 Mar 2024 20646

Nu se modifică indemnizațiile pentru medicii specialiști și primari care efectuează gărzi

14 Mar 2024 544

Eveniment organizat de Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța Master Nav adună studenți și specialiști într-un dialog constructiv (FOTO)

24 Feb 2024 743

SRI angajează! Iată pe ce post și care sunt responsabilităţile

18 Feb 2024 31283

Istoria Dobrogei - Bibliografie Gellius (sec. II) - „Nopțile atice”

17 Feb 2024 5466

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 752

Horoscop pentru miercuri, 07 februarie 2024! Segmentul amoros este sensibil astăzi pentru unii nativi

07 Feb 2024 961

Un important Ordin al Ministrului Dezvoltării ar putea fi anulat la Constanța

05 Feb 2024 781

Vrei să lucrezi la SRI? Acum ai ocazia. Iată ce posturi sunt disponibile!

05 Feb 2024 2775