MAI - Zilua Porţilor Deschise pentru Copii

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, Ministerul Afacerilor Interne organizează luni,  1 iunie 2015, cea de-a şaptea ediţie a „Zilei Porţilor Deschise pentru Copii” .
 
Între orele 08.00 – 13.00, copiii vor avea ocazia să viziteze standurile expoziţionale ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Direcţiei Generale de Paşapoarte, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanei, Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Arhivelor Naţionale, precum și cele ale altor structuri din M.A.I.
 
În cadrul evenimentului, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, va premia un copil care și-a salvat fratele dintr-un incendiu.
 
Pentru toți cei prezenți, în parcarea din fața Ministerului Afacerilor Interne este pregătit un program dinamic și atractiv care va cuprinde exerciții la înălțime efectuate de către jandarmi, exerciții demonstrative ale sportivilor C.S. Dinamo București. De asemenea, un grup de copii, sub instructajul unor polițiști de frontieră, va prezenta un set de tehnici de autoapărare, iar un paramedic SMURD va arăta celor mici tehnici de acordare a primului ajutor.
 
Invitații vor putea vedea tehnica de intervenţie, mașini și motociclete ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, precum şi elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie.
Totodată, cei mici sunt aşteptaţi să afle mai multe despre profesia de criminalist și robotul pirotehnic. Vizitatorii îi vor cunoaște pe motocicliştii Poliţiei Rutiere, și pe salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
 
Tinerii interesaţi de o carieră într-una dintre structurile Ministerului Afacerilor Interne se vor întâlni cu studenţii Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, care le vor prezenta detalii despre profesia de poliţist, jandarm, pompier sau arhivist.
Cei prezenți la eveniment vor avea posibilitatea să viziteze și interiorul clădirii - sălile de conferințe, cabinetul ministrului, precum și balconul central.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

De Ziua Muncii Proteste violente, de amploare, în Franța. Forțele de ordine au intervenit

01 May 2024 294

Constanța Un participant la festivalul Sunwaves a fost săltat de mascați (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1031

Accident rutier la Doraly, în Constanța (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 997

MAE Nouă cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost evacuați din Fâșia Gaza

01 May 2024 308

Cum poți prepara cel mai savuros grătar vegan sau de post?

01 May 2024 263

Proiect de lege Părinții singuri nu vor mai fi obligați la ture de noapte, ci numai dacă își doresc

01 May 2024 332

„Eva Nostra“ se reîntoarce pe scena Teatrului „Jean Bart“ Tulcea

01 May 2024 309

Reprezentantele Organizației Județene de Femei Constanța a Partidului Social Democrat vor oferi daruri cu prilejul Paștelui

01 May 2024 350

ANM Ploile și vijeliile se extind în mai multe zone ale țării. Cum va fi vremea pe litoral

01 May 2024 403

Alpha Builders Group SA va edifica două blocuri turn de 12 etaje în Mamaia. Dezbaterea publică, organizată de APM Constanța pe 22 mai

01 May 2024 395

Judecătorii explică de ce a pierdut Primarul Constanței procesul pe locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități (MOTIVARE)

01 May 2024 433

Premiile UNITER se decernează în această lună Până când pot fi votați Ramona Niculae și Ștefan Mihai, nominalizații Teatrului de Stat Constanța

01 May 2024 396

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj cu ocazia zilei de 1 Mai! Ce spune despre motanul Caramel

01 May 2024 402

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 266

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 291