Mâna întinsă nu primeşte ajutor, primeşte bani pentru traficanţi!

„Mâna întinsă nu primeşte ajutor, primeşte bani pentru traficanţi!” este mesajul antitrafic transmis turiştilor prezenţii pe litoralul românesc, prin teatru
 
Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane, în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei Române – Institutul pentru Cercetarea şi Prevenirea Criminaltăţii (IGPR-ICPC),  AIDrom, Asociaţia Telefonul Copilului, Asociaţia Zâmbetul Îngerilor (AZI) şi ADPARE, implementează la nivel naţional campania de prevenire a traficului de persoane „Cere ajutor, nu cerşi!”. Campania este parte integrantă a proiectului “Modele de bune practice privind asistenţa acordată victimelor traficului de persoane “ finanţat de către Regatul Norvegiei prin mecanismul financiar norvegian 2009-2014, în cadrul programului RO 20 ”Violenţa domestică şi violenţa bazată pe deosebirea de sex”.
 
Obiectivele prezentei campanii de prevenire a traficului de persoane sunt creşterea gradului de conştientizare cu privire la traficul de persoane în cadrul comunităţilor vulnerabile (inclusiv comunităţile de romi), identificarea principalelor cauze ale vulnerabilităţii la trafic şi găsirea unor posibile soluţii pentru prevenirea traficului de persoane, în special a exploatării prin cerşetorie a minorilor.
 
 Grupul ţintă principal al campaniei de prevenire este reprezentat de: minori cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, aflaţi în situaţii de risc; reprezentanţi adulţi ai comunităţilor vulnerabile (părinţi, lideri informali); reprezentanţii instituţiilor locale implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane dar şi publicul larg.
 
            În cadrul acestei campanii, în data de 21.08.2015, trupa „UNTEATRU” a pus în scena, pe plaja OHA BEACH (zona Mamaia Nord),  piesa de teatru „Alex, fost Gogo!” prin care şi-au propus să aducă în atenţia publicului larg faţa reală a traficului de persoane în scopul cerşetoriei, urmărindu-se în acest fel informarea şi sensibilizarea oamenilor cu privire la acest fenomen.
 
Evenimentul organizat de echipa ANITP împreună cu partenerii din cadrul IGPR-ICPC şi asociaţia AZI  a fost susţinut şi de către voluntarii din cadrul organizaţiei neguvernamentale Together Everyone Achieves More (TEAM).
 
„Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție șoferi! Vor fi restricții de circulație pe Autostrada A2 București Constanța și DN39 Agigea-Mangalia de Sărbătorile Pascale

02 May 2024 414

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 346

Știri Constanța Conducător auto, oprit în trafic pe strada Victor Climescu din Mereni! Ce au constatat polițiștii

02 May 2024 406

Consiliul Local Limanu și Prefectul Județului Constanța, părți în două dosare aflate pe rolul Tribunalului Constanța

02 May 2024 363

Acțiuni ale polițiștilor în județul Constanța. Au fost aplicate mai multe amenzi

02 May 2024 349

Șofer beat depistat în trafic pe strada Portului din Mangalia. Ce alcoolemie avea bărbatul

02 May 2024 360

Organizația Femeilor Social Democrate Constanța a oferit daruri persoanele vârstnice aflate în centrele de îngrijire din județul Constanța (GALERIE FOTO)

02 May 2024 395

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Simonei Elena Radu, consilier achizițiii publice la Comuna Cerchezu (DOCUMENTE)

02 May 2024 353

Licitații Constanța Primăria Comunei Independența vinde mai multe apartamente

02 May 2024 389

Accident rutier pe strada Prelungirea Liliacului din Constanța! Un șofer beat și fără permis, implicat

02 May 2024 543

Știri Constanța Șoferiță de 21 de ani, beată și sub influența substanțelor interzise, implicată într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei

02 May 2024 595

„Cu 2MAI puțini“ Acțiune în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 May 2024 912

Activități preventive pentru siguranța turiștilor desfășurate de polițiștii din județul Constanța (FOTO)

02 May 2024 321

ACS Power Gym Constanța Medalii de aur la Campionatul Balcanic pentru Elena Novac, laureată cu titlul de campioană absolută la Fitness Challenge (GALERIE FOTO)

02 May 2024 892

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 303