Exercitiul regional operational RODELTA 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Autoritatea Navală Română organizează, la Constanţa, în perioada 25-27 august 2009, exerciţiul regional operaţional RODELTA 2009.
Acţiunea constă în organizarea unui exerciţiu complex de răspuns în cazul unei poluări marine majore cu hidrocarburi şi de căutare - salvare, de tip DELTA, cu implicarea tuturor instituţiilor care au atribuţii în domeniu, în Bazinul Mării Negre.
La activităţi va participa Secretarul de Stat, Dan Carlan, alături de alţi reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, ai Ministerului Apărării Naţionale, ai Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, ai Inspectoratului General al Poliţiei Romane si cel pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi Observatori de la Comisia Europeană, reprezentanţi ai Organizaţiei Maritime Internaţionale (IMO), ai Agenţiei Europene de Siguranţă Maritimă (EMSA) şi ai ţărilor riverane Mării Negre. Exerciţiul se desfăşoară în cadrul Acordului de Cooperare la Marea Neagră, sub egida Secretariatului Permanent al Comisiei Mării Negre şi a Organizaţiei Maritime Internaţionale prin Departamentul de Cooperare pentru zona de Est a Europei. 
Scopul acestui exerciţiu constă în verificarea viabilităţii planului de cooperare interministerial – 2008, privind intervenţia unitară, în situaţii de urgenţă, pentru căutarea şi salvarea de vieţi omeneşti în zona de litoral şi pe mare. Se urmăreşte de asemenea probarea planului naţional de pregătire - răspuns şi cooperare în caz de poluare marină cu hidrocarburi si a planului regional de cooperare pentru combaterea poluării cu hidrocarburi la Marea Neagră (Black Sea Contingency Plan). Totodată, va fi pus în aplicare şi regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui accident de aviaţie civilă.
Obiectivele principale ale acestui exerciţiu sunt evaluarea capacităţii de răspuns a structurilor implicate în conducerea, organizarea, coordonarea şi desfăşurarea activităţilor de căutare-salvare a vieţilor omeneşti pe mare şi asigurarea funcţiilor de sprijin şi misiunilor asociate acestora, dar şi verificarea modului de anunţare, alertare şi intervenţie a structurilor cu atribuţii în domeniul poluării cu hidrocarburi pe mare şi în zona de litoral.

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Accident rutier pe strada Dezrobirii din Constanța! Un copil de doar trei ani, rănit (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 993

UPDATE Accident rutier, la ieșirea din Lazu, județul Constanța. SMURD intervine

03 May 2024 476

Autoturism electric, implicat într-un accident, pe strada Cibinului (FOTO+VIDEO)

03 May 2024 683

Constanța Accident pe Autostrada Soarelui, lângă Ciocârlia

03 May 2024 523

Știri Constanța Bărbat, reținut după ce ar fi produs un accident rutier băut și drogat (VIDEO) – o femeie a fost rănită

03 May 2024 862

Accident rutier pe strada Prelungirea Liliacului din Constanța! Un șofer beat și fără permis, implicat

02 May 2024 700

Știri Constanța Șoferiță de 21 de ani, beată și sub influența substanțelor interzise, implicată într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei

02 May 2024 759

„Cu 2MAI puțini“ Acțiune în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 May 2024 1218

Accident cu mai multe victime la Cora Brătianu! Prima condamnare, aproape 5 ani cu executare. Dosarul, în apel (FOTO+VIDEO)

02 May 2024 885

Știri Constanța Șofer beat și sub influența substanțelor interzise, implicat într-un accident între localitățile Murfatlar și Poarta Alb

02 May 2024 434

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 492

Știri Constanța Un autoturism cu numere de Ialomița a intrat în mai multe mașini, în zona Hotelului Nevada

02 May 2024 950

Știri Constanța Accident rutier în Mamaia. O mașină a intrat într-un stâlp în zona unui peco

02 May 2024 853

Accident rutier la Doraly, în Constanța (FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1710

Un tânăr de 19 ani a provocat un accident rutier în Constanța. Nu avea permis de conducere

01 May 2024 815