Corina Creţu "Disperarea electorala a guvernului francez nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor!"

Corina Creţu: "Disperarea electorala a guvernului francez nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor!"

Europarlamentarul Corina Cretu, vicepresedinte al PSD, a sesizat Comisia Europeana cu privire la noile acuzatii ale ministrului francez de Interne la adresa romanilor. "Este revoltatoare perseverenta ministrului Claude Guéant de a-i transforma pe strainii care traiesc in Franta in tapi ispasitori ai esecurilor regimului Sarkozy. In special romanii au devenit tinta preferata a acestui politician cu evidente obsesii xenofobe", a declarat Corina Cretu, cerand Comisiei sa ia pozitie fata de politicile discriminatorii ale guvernului francez.
"Sub presiunea Frontului National, Dreapta franceza, aflata in degringolada electorala, duce o campanie xenofoba tot mai intensa, care a degenerat inclusiv in abuzuri politienesti si judiciare impotriva imigrantilor, in special a romilor", a declarat Corina Cretu. Vicepresedintele PSD a  criticat lipsa de argumente si generalizarile incorecte ale ministrului francez de Interne, pentru care intotdeauna strainii, in special comunitatea romaneasca, sunt cei vinovati. "Pentru Claude Guéant, imigrantii comorieni sunt responsabili pentru violentele din Marsilia, est-europenii pentru spargerile din Strasbourg si, bineinteles, romanii pentru delincventa din Paris, chiar daca admite ca acestia reprezinta doar o zecime din autorii infractiunilor comise in capitala Frantei", se arata in interpelare.
Europarlamentarul social-democrat a solicitat Comisiei Europene sa se implice pentru stoparea degradarii climatului democratic in Uniunea Europeana. "Infractionalitatea trebuie combatuta cu toate mijloacele legale, inclusiv prin intarirea cooperarii intre guverne impotriva retelelor transnationale. Insa, exploatarea politicianista a problemei sigurantei si stigmatizarea unei intregi comunitati pentru greseli individuale nu sunt solutii, ci doar expresii ale unui grav derapaj populist-extremist. Disperarea electorala a guvernului francez - prins intre victoria Stangii la alegerile partiale pentru Senat si sondajele defavorabile reinnoirii mandatului presedintelui Sarkozy - nu trebuie sa faca victime in randul imigrantilor, intr-o Uniune Europeana construita pe principiile solidaritatii si respectarii drepturilor cetatenilor", a precizat Corina Cretu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor societății Complex Savoy SA, convocată în ședință

04 May 2024 334

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 301

Infotrafic Porturile de la Marea Neagră, închise din cauza vântului puternic

04 May 2024 316

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Silviei Gheorghe secretar general UAT la Comuna Cuza Vodă (DOCUMENTE)

04 May 2024 317

Angajări Constanța Ai studii superioare în medicină generală? Primăria Cumpăna angajează

03 May 2024 585

Cum va fi vremea în Dobrogea în noaptea de Înviere?

03 May 2024 664

Rico SRL contestă amenda primită de la Poliția Locală Constanța

03 May 2024 503

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei-Alina Borcan, secretar general al comunei Tuzla (DOCUMENTE)

03 May 2024 570

Pe surse Coaliția s-a răzgândit. PNL şi PSD vor să mute alegerile prezidențiale în noiembrie

03 May 2024 401

Acțiuni ale polițiștilor din județul Tulcea, pentru combaterea pescuitului ilegal. Iată ce au constatat ​

03 May 2024 373

Două eleve din Constanța, participante la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital. Iată ce spune Sorin Mihai, inspectorul școlar general

03 May 2024 542

ANM Se anunță ploi și în perioada următoare în Dobrogea

03 May 2024 505

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 504

CSM Constanța Baschet Ghetele de joc „fermecate“ ale lui Jorden Duffy au făcut fericit un mic fan. Cadou de preț! (GALERIE FOTO)

02 May 2024 566

Firme din Constanța Adunarea Generală a Acționarilor Salport SA, convocată pentru decizii importante!

02 May 2024 421