Moțiunea de cenzură a PNL coalizează forțele de opoziție

Partidul Național Liberal a început discuțiile cu reprezentanții celorlalte partide din opoziție, ca urmare a angajamentului luat pentru un proces amplu de transparenţă. Proiectul de text al moţiunii de cenzură a fost transmis tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv deputaţilor independenţi, atât din Camera Deputaţilor, cât şi din Senat. Partidul Național Liberal nu exclude cooperarea între forţe de dreapta, de opoziţie sau anti-PSD în anumite împrejurări şi anumite acțiuni parlamentare, cum este acum cazul moțiunii de cenzură.
Așadar, pe iniţiativa Partidului Naíonal Liberal de sancționare a Guvernului Ponta se conturează o colaborare cu PPDD şi cu PDL, precum şi cu Partidul Mişcarea Populară, care nu a necesitat niciun fel de coaliţie, niciun fel de negocieri. În acest moment, există un număr suficient de semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură. 15 parlamentari ai PPDD s-au angajat la semnarea moțiunii de cenzură alături de parlamentarii liberali. De asemenea, și liderii PDL au declarat că susțin demersul liberalilor.

Calendarul acestei moțiuni de cenzură presupune ca în jurul datei de 13 mai să fie depusă, urmând să decurgă termenele parlamentare pentru dezbatere și votare, în jurul datei de 20 mai.
PNL susține îmbunătățirea mediului de afaceri prin reducerea impozitării muncii și  prin măsuri de stimulare a economiei, precum scăderea cu cinci puncte procentuale a contribuțiilor de asigurări sociale. Măsura de scutire de impozit a profitului reinvestit, limitată la un termen scurt, pe care a adoptat-o Guvernul Ponta III reprezintă doar o formă de propagandă și o nouă încercare de a păcăli opinia publică. Ea este insuficientă și nu va avea efectul pe care societatea îl așteaptă, fiind mai degrabă o măsură propagandistică.
PSD trebuie să înțeleagă importanța proprietății private în dezvoltarea țării și să-și reconsidere poziția în legătură cu prima intabulare.  Proiectul de lege prin care 4 milioane de oameni puteau beneficia de intabularea gratuită a terenurilor agricole a fost respins de curând, în Parlament, de către PSD sub pretextul că nu permite cadrul bugetar, un motiv invocat de fiecare dată când PSD nu dorește să introducă o măsură în beneficiul românilor. Refuzul intabulării înseamnă menținerea unei piețe a speculațiilor, corupției, abuzurilor, a nefolosirii terenurilor și în consecință a sărăciei pentru cele 4 milioane de cetățeni.

Deși nu are voința politică de a adopta măsuri vitale pentru dezvoltarea României, PSD are grija protejării corupților de justiție. Această atitudine a social-democraților dovedește lipsa de respect pentru statul de drept, aroganță și transformarea obiectivului „dreptate până la capăt” în „protecție pentru corupții PSD”.
În varianta de text comunicată grupurilor parlamentare, în afară de aceste trei capitole, referitoare la temele economice vizând reducerea fiscalităţii, proprietatea cu prima intabulare ca prioritate şi accentuarea corupţiei prin susţinerea baronilor locali în relaţia cu o justiţie independentă, PNL a considerat necesar introducerea unei referiri speciale la situaţia internaţională. Guvernul Ponta 3 a dat dovadă de superficialitate, bâlbâială  şi lipsă de responsabilitate în privința situaţiei din Ucraina, acest comportament neputând să rămână nesancționat. Moţiunea de cenzură urmăreşte să creeze o dezbatere serioasă, responsabilă, astfel încât societatea românească să fie corect informată.
 
 
08 mai 2014                                                                     Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri locale 2024 Iulian Constantin Soceanu, primarul orașului Techirghiol, candidează pentru un nou mandat

16 May 2024 405

ZIUA Electorală Ioan Alexandru Picu, despre proiecte ambițioase pentru atragerea investitorilor și revitalizarea Palatului Copiilor (VIDEO)

15 May 2024 904

Alegeri locale 2024 Viceprimarul PNL Adrian Costache candidează pentru funcția de primar al comunei Mihai Viteazu. Vrea să continue proiectele necesare în localitate

15 May 2024 638

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 938

Alegeri locale 2024 Sondaj comandat de PNL Mangalia în perioada 17-14 aprilie. Cum votează mangalioții?

12 May 2024 996

Hotărâre BEM Ordinea finală a candidaților pe buletinele de la vot la Primărie și Consiliul Local Constanța (DOCUMENT)

10 May 2024 912

10 mai - Ziua Independenței Naționale a României

10 May 2024 739

Nouă candidați se luptă pentru funcția de primar al Capitalei! Care este situația la primăriile de sector

10 May 2024 484

Ordinea candidaților pe buletinele de la vot la Primărie și Consiliul Local Constanța, contestată

09 May 2024 711

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 533

1878 -2024. Pe 9 iunie alegem cel de-al 55 primar al Constanței 14 candidați intră în competiția electorală pentru primărie. Iată ordinea pe buletinul de vot! (DOCUMENT)

08 May 2024 1524

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 909

BEC A fost publicat specimenul buletinului de vot pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024(DOCUMENT)

07 May 2024 735

,,Caravana Europa în fiecare localitate" a ajuns și pe faleza Cazinonului din Constanța (FOTO)

07 May 2024 699

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1162