Spirulina - „superaliment“ pentru organism

Spirulina este o microalgă de culoare verde-albăstrie, descoperită în lacurile naturale alcaline din America de Sud şi Africa. Unele caracterizări ale spirulinei ar putea fi de „superaliment“. Acest lucru se datorează faptului că este bogată în nutrienţi. Alga în cauză are un conţinut ridicat de proteine vegetale (50-60%), vitamina B12, vitamina A, minerale (fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu), conţine de cinci ori mai mult betacaroten decât morcovii, un volum crescut de acid gama-linoleic ( de ajutor în reducerea colesterolului „rău“) şi ficocianină. De menţionat că volumul proteinelor care se regăsesc în spirulină este de trei ori mai mare decât cel întâlnit în carnea de peşte sau de vită. De semenea, scade riscul contactării unor virusuri precum gripa, pojar, herpes sau HIV. Totuşi, există şi riscuri asociate consumului de spirulină. În cazuri rare, aceasta poate conţine o toxină numită microcistină. Această toxină poate duce la producerea de boli de ficat, iar în cazuri extreme - cancer.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Chefi la cuțite. Celebrul artist Costi Ioniță, din Constanța, i-a uimit pe jurați. Câte cuțite a primit și cine nu i-a dat

24 Mar 2021 2318

Ce este și ce beneficii are spirulina?

12 Oct 2019 912

Sănătate Spirulina, considerată o algă minune

11 Aug 2015 1714

Sănătate De ce este spirulina benefică pentru organism

25 Jun 2015 1570

Sănătate De ce spirulina este considerată un „super-aliment”

17 May 2015 1777

Sănătate Cât de eficientă este Spirulina în detoxifierea ficatului și a rinichilor

12 Jan 2015 8478

Indicaţiile terapeutice ale spirulinei

12 Dec 2014 1551

Superalimentele, delicii și beneficii

27 Aug 2014 1508

Patru remedii naturiste pentru creşterea imunităţii

18 Aug 2014 4679

Trei alimente esenţiale pentru organism

13 Aug 2014 1874

Chlorella - elimină metalele grele din organism

14 Jul 2014 2744