Strazi cu nume grecesti, pe placul lui Mazare

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus votului consilierilor locali în şedinţa de mâine, străzile din zona Mamaia Nord vor avea nume cu rezonanţă. 

Arhitectul şef al oraşului, Luiza Popa, a propus aleşilor locali să denumească străzile de la ieşire din Mamaia cu nume... elene. Şi nu oarecare. Alegerea a fost făcută, potrivit documentelor ataşate proiectului de hotărâre, „ţinând cont de legăturile puternice cu poporul grecesc, influenţele din punct de vedere religios, arhitectural". Ce-o avea religia cu vilele şi blocurile din Mamaia Nord, încă nu ne-am lămurit. Ştim însă ce denumiri vor avea străzile din zonă: Rhodos, Troia, Marathon, Therma, Salamina, Plympia, Siracuzza, Itaca, Lamia, Micene, Argos şi Megara. De dragul mitologiei greceşti, trebuie să spunem că, spre exemplu, Megara, cea după numele căreia s-au inspirat arhitecţii oraşului, a fost fiica lui Creon, regele cetăţii Thebae, şi soţia lui Heracles. „Soarta nemiloasă a făcut-o pe Megara să cadă victima propriului ei soţ", spune Wikipedia. Despre Rhodos ştie toată lumea că este o insulă. De altfel, aceasta este cea mai mare între insulele Dodecaneze din Marea Egee, iar despre Troia nici nu trebuie menţionat. Cu siguranţă, toată lumea a auzit despre ea. În orice caz, un lucru este cert: o plimbare pe străzile din Mamaia Nord va fi ca un sejur în Grecia. Sau, şi mai sigur, noile denumiri îi vor plăcea la nebunie primarului Radu Mazăre, cunoscut iubitor de cultură, în general, dar de muzică grecească în special.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Bucureștenii Floriștean și Chirănescu vor să construiască un bloc pe Bulevardul 1 Mai Vechi din Constanța. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 708

Recurs în dosarul dintre Arhitectura Plus SRL,firma fondată de actualul arhitect șef al municipiului vs. primarul Constanței

14 Mar 2024 733

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 1008

ICR Apeluri pentru burse destinate cercetătorilor, arhitecţilor şi profesioniştilor din diverse domenii

17 Feb 2024 749

Programul liturgic al Înaltpreasfințitului Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 1-5 februarie 2024

31 Jan 2024 952

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 942

Tribunalul amână procesul deschis de un investitor imobiliar din Constanța pentru anularea unei hotărâri CLC pentru Tomis Nord

20 Jan 2024 653

Vergil Chițac a delegat atribuții importante Viceprimarul Rusu va evalua activitatea celor mai importanți funcționari din Primăria Constanța (DOCUMENT)

08 Jan 2024 1189

Cimitir nou în municipiul Mangalia. La cât este estimată investiția?

27 Dec 2023 1010

De ce sa apelezi la o agenție de web design?

08 Dec 2023 648

In memoriam Ion Mincu, arhitectul care a elaborat planurile pentru restaurarea Catedralei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Constanța

05 Dec 2023 895

Se întrunește Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța. Ce proiecte imobiliare se află pe ordinea de zi?

20 Nov 2023 1233

UPDATE Muzeul de Artă Constanța, gazdă pentru Bienala de Arhitectură Dobrogeană! Harry Tavitian, invitat special (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Nov 2023 1410

Declarații de avere Averea și interesele lui Dan Petre Leu. Apartamentul din Eforie Nord, achiziționat de când a devenit arhitect șef al municipiului Constanța (DOCUMENT)

31 Oct 2023 1720

Arhitectul-șef al județului Constanța s-a transferat la primăria Năvodari. Cine exercită atribuțiile cu caracter temporar? (DOCUMENTE)

03 Oct 2023 5460