Unul arestat, unul ţintuit în ţarăSubcomisarul Secăreanu merge la Curtea Supremă, alături de şeful Vămilor

secareanu-iccj.jpgCodruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, s-a aflat ieri în atenţia Curţii de Apel

Fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Constanţa, subcomisarul Dan Florin Secăreanu, arestat pentru 29 de zile de Curtea de Apel Bucureşti, se va afla şi în atenţia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. În aceeaşi situaţie se află şi cele şapte persoane arestate în cauză cu fostul şef al SIPI Constanţa. Deşi a fost pus în libertate, nici fostul şef al Vămilor, Viorel Comăniţă, nu va face rabat de la regulă, el urmând să ajungă la Curtea Supremă „graţie" procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Organele de anchetă au stabilit că presupusul grup infracţional ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de 15 milioane de euro.

DESCHIDERESecareanu-florindansecareanusursafacebook.jpg

În urmă cu două seri, completul Curţii de Apel Bucureşti prezidat de judecătorul Adriana Băjan a admis propunerea procurorilor, dispunând arestarea preventivă a opt persoane, respectiv Guliu George, Dumitru Chirvăsitu, Andrei Jugănaru, Dan Florin Secăreanu, Mariana Cosma, Nicolae Belba, Emilian Dumitru Preda şi Mihai Buliga. Cei mai sus precizaţi au fost încătuşaţi pe o perioadă de 29 de zile. Tot Curtea de Apel a decis ca Viorel Comăniţă, Nicoleta Georgiana Lengiu şi Florin Lucian Ionescu să nu părăsească ţara fără încuviinţarea organelor judiciare, pe o durată de 29 de zile, începând cu data de 10 iulie şi până pe 7 august, inclusiv. Pe durata măsurii obligării de a nu părăsi ţara, cei trei „norocoşi" sunt obligaţi să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat şi să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea de organul judiciar care a dispus măsura conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie ori de câte ori este chemat. Mai mult decât atât, aceştia nu au voie să îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme. De asemenea, Viorel Comăniţă, Nicoleta Georgiana Lengiu şi nici Florin Lucian Ionescu nu au voie să se apropie de persoanele împreună cu care sunt cercetaţi, de martori şi nici de experţi. Decizia Curţii de Apel Bucureşti nu a fost definitivă, motiv pentru care ea a fost deja atacată. În acest context, toate recursurile formulate în cauză vor fi tranşate de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României.

„Lotul" doi - propunere de arestare preventivă în lipsă

Ieri seară, magistraţii bucureşteni au avut în atenţie cea de a doua seria de inculpaţi propuşi de Direcţia Naţională Anticorupţie spre arestare preventivă în lipsă. Conform Portalului instanţelor de judecată, pe data de 10 iulie, pe rolul Curţii de Apel Bucureşti a fost depus dosarul cu numărul unic 5568/2/2012, cu obiect „propunere de arestare preventivă a inculpatului". Lista inculpaţilor este deschisă de Radu Nemeş, despre care organele de anchetă spun că ar fi coordonatorul grupului infracţional organizat, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Acesta este urmat de Ovidiu Ioan Moldovan, administrator al SC Benzoil Sibiu, de Codruţ Alexandru Marta, fost şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat, de Diana Marina Nemeş, de Mihai Gulea şi Ştefan Puşcaşu, în sarcina ultimilor doi fiind reţinute infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat. Până la închiderea ediţiei, Curtea de Apel Bucureşti nu ajunsese la o decizie referitoare la propunerea de arestare preventivă în lipsă a inculpaţilor mai sus precizaţi.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanța Dan Diaconescu, fostul patron OTV, rămâne sub control judiciar

14 May 2024 386

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, prezent la Tribunalul Constanța! Iată ce cere

14 May 2024 520

Baschet CSM Constanța încheie sezonul pe locul cinci și obține cea mai bună clasare din istoria sa

13 May 2024 380

Este oficial! Judecătoria Constanța, decizie în cazul lui Dan Diaconescu, fostul patron OTV! (MINUTĂ)

10 May 2024 668

Constanța Programul Teatrului „Căluțul de Mare” în perioada următoare

10 May 2024 423

Nouă candidați se luptă pentru funcția de primar al Capitalei! Care este situația la primăriile de sector

10 May 2024 497

Baschet CSM Constanța câștigă pe terenul lui CSU Sibiu, într-o partidă ce a atins cote maxime de suspans

04 May 2024 540

Primăria Murfatlar, din județul Constanța, a bătut palma cu Riva Systems SRL, din Iași! Este vizat iluminatul public

03 May 2024 1148

ACS Power Gym Constanța Medalii de aur la Campionatul Balcanic pentru Elena Novac, laureată cu titlul de campioană absolută la Fitness Challenge (GALERIE FOTO)

02 May 2024 1977

Firme Constanța Noi asociați în cadrul Right-Hand SRL

02 May 2024 356

Instanța a tranșat disputa PSD și PNL pot renunța la candidatul comun la Primăria Capitalei

01 May 2024 658

Cazul City Insurance SA - cel mai mare faliment din istoria recentă a României! Tribunalul București anunță noul termen

01 May 2024 587

Ambasadorul Elveției în România, prezent la Tulcea. Ce s-a discutat

30 Apr 2024 423

Baschet CSM Constanța trimite seria cu CSU Sibiu în meciul decisiv (GALERIE FOTO + VIDEO)

29 Apr 2024 854

Baschet CSM Constanța a cedat dramatic în primul meci cu BC CSU Sibiu

25 Apr 2024 719