Bocai-„Este doar un început"Spectacol de teatru pentru tinerii de la Fundaţia CHIRO din Ovidiu (galerie foto)

cap_5.jpgZeci de cetăţeni s-au alăturat iniţiativei primarului Dumitru Bocai privind ajutorarea celor zece tineri cu dizabilităţi din Ovidiu îngrijiţi de Fundaţia CHIRO.

Sala Centrului Cultural din oraş s-a dovedit a fi neîncăpătoare. Peste 200 de persoane, majoritatea din localitate, au venit să susţină sâmbătă seară demersul primarului Dumitru Bocai.

Edilul le-a mulţumit tuturor pentru prezenţă şi le-a împărtăşit dorinţa sa, aceea de a duce pe mai departe spectacolele de teatru în oraş. „Acţiunea din seara aceasta este practic prima de acest gen. Este vorba de un spectacol de teatru pe care l-am adus din dorinţa de a ne obişnui şi noi cu astfel de evenimente şi totodată am decis să îmbinăm utilul cu plăcutul transformând acţiunea într-una cu scop caritabil. Spectacol a fost asigurat de mine şi este doar un început", a precizat Dumitru Bocai. Şeful autorităţii locale a adăugat că de şapte ani aduce în oraş artişti de renume, însă este pentru prima dată când vin actori pe scena Centrului Cultural. „În fiecare an am adus pe scena Centrului Cultural artiştii pe care noi i-am văzut doar la televizor. De şapte ani de zile fac aceasta în Ovidiu. Astăzi este un început în teatru şi sunt convins că toţi vor gusta piesa „Mă mut la mama", mai ales că este vorba de o comedie", a mai declarat Bocai. La spectacol au luat parte şi doi dintre tinerii de la centru, singurii în măsură să asiste la eveniment în ciuda afecţiunilor suferite. Din fondurile strânse vor fi în primul rând cumpărate produse vestimentare pentru cei zece tineri. „Au nevoie de haine. Băieţii îmbracă haine de fete, fetele haine de băieţi pentru că acestea sunt la acest moment posibilităţile", a explicat edilul.

Toţi invitaţii au contribuit la acţiunea umanitară

ovidiu-bocai.jpg

Înainte de a intra în sala de spectacol, invitaţii, copii şi adulţi, au donat bani pentru tinerii de la Fundaţia CHIRO. Senatorul Nicolae Moga a oferit în scop caritabil jumătate din indemnizaţia sa de parlamentar. „Aş dori nespus de mult ca toţi primarii din colegiul meu şi nu numai din colegiul meu, ci şi din judeţul Constanţa, să desfăşoare astfel de acţiuni, pentru că avem mulţi copii care au nevoie de ajutorul nostru", a declarat senatorul. Deputatul Constantin Chirilă a contribuit şi el la acţiunea umanitară. „Am venit să salut iniţiativa primarului Dumitru Bocai, care este lăudabilă şi ar trebui urmată de toţi, o dată pentru că este un act cultural, iar noi am uitat să mai trăim şi pe segmentul acesta şi să ne ocupăm şi de oameni şi de partea spirituală, şi doi, pentru că este un gest foarte frumos de sprijin pentru copii şi sper să fie o seară minunată şi să-mi aduc şi eu aportul cât pot", a precizat deputatul. La eveniment a luat parte şi primarul din Poarta Albă, Vasile Delicoti. Pentru invitaţii care au decis să acorde sprijin financiar celor zece tineri, au urcat pe scena Centrului Cultural Ovidiu actorii Adriana Trandafir, Andreas Petrescu şi Gabriel Fătu. Artiştii au pregătit pentru public piesa „Mă mut la mama", care a început la ora 18.00.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Mohammad Murad își depune candidatura la CJ Constanța din partea AUR-„ Avem nevoie de o schimbare, iar eu sunt un om de valoare”

29 Apr 2024 747

LIVE TEXT+VIDEO Ovidiu Cupșa își depune candidatura la Primăria Constanța din partea AUR-„Este o zi în care începe o nouă eră pentru Constanța”

29 Apr 2024 687

Licitații Constanța Primăria Ovidiu cumpără mobilier specific și materiale didactice (DOCUMENT)

27 Apr 2024 625

Primăria Ovidiu, județul Constanța oferă spre concesionare teren pentru un drum colector

22 Apr 2024 675

LIVE VIDEO-TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 565

Primăria Constanța pune la bătaie pentru acest eveniment peste 400.000 euro fără TVA Delia, Elena Gheorghe, Motans și Iuliana Beregoi vor concerta la Zilele Constanței 2024!

17 Apr 2024 972

Licitații Primăria Constanța Arasound SRL va asigura serviciile de sunet pentru evenimentele muzicale care vor avea loc în Piața Ovidiu în perioada 4 -6 mai! (DOCUMENT)

11 Apr 2024 621

Evenimente anunțate în minivacanța de 1 Mai și Paște în Constanța

07 Apr 2024 2043

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3696

LIVE TEXT Probleme de interes național și local dezbătute de AUR filiala Constanța (GALERIE FOTO)

04 Apr 2024 918

Achiziții Constanța Primăria Ovidiu cumpără laptopuri și multifuncționale. Iată suma cheltuită

01 Apr 2024 474

Licitații Constanța Școala Gimnazială din satul Culmea, reabilitată de Leader Construct SRL. Primăria Ovidiu va achita peste 3 milioane de lei (DOCUMENTE)

29 Mar 2024 596

Înaintea ședinței CLM Ovidiu Cupșa, candidatul AUR la Primăria Constanța, îi înmânează lui Chițac un bilet către Eforie (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1154

Teren de aproximativ 4.000 mp scos la licitație de Primăria Cernavodă, județul Constanța

28 Mar 2024 577

Cumpărări directe Constanța Tecrad Inginerie SRL asigură dirigenția de șantier pentru lucrările de la Școala Gimnazială nr. 3 Culmea, din Ovidiu (DOCUMENT)

26 Mar 2024 642