Circa 4.000 de yoghini s-au reunit la Costinesti in cea mai mare spirala a anului (galerie foto)

f1.jpgCostineştiul a devenit şi anul acesta centrul de atracţie pentru turiştii care îşi petrec vacanţa la malul mării. Pe câmp, circa 4.000 de adepţi ai Mişcării de Integrare în Absolut s-au reunit pentru a medita în marea spirală Yang, realizată cu ocazia hiatusului. Spirala a început să se formeze aproape de prânz şi s-a „destrămat" către ora 14.30.

Spirala de hiatus este formată din grupuri de câte 24 de persoane, câte o femeie şi un bărbat, alternativ, aparţinând fiecărei zodii. „Spirele" se aşază invers acelor de ceasornic şi se adaugă „Marei Spirale Yang" progresiv. Scopul celei mai importante spirale de peste an a adepţilor MISA este acela de formare a unei „baterii energetice". Cursanţii se aşază în formă de spirală pentru obţinerea unei dinamizări a energiei de tip yang, obţinându-se astfel efecte ce sunt diferite de la om la om. Participanţii pot căuta în timpul meditaţiei efecte fizice, cum sunt amplificarea vitalităţii sau diminuarea unor probleme fizice - boli în faza incipientă sau ameliorarea celor în stare avansată - sau efecte legate de inspiraţia artistică, de creaţie, de deschidere afectivă, autocontrol mental şi multe altele.

În timpul meditaţiei, a fost „lansată" o muzică „cosmică", pentru a-i ajuta pe cei care meditau să se desprindă de zgomotul din jur. Pe margine, mai mulţi yoghini ce nu intraseră, din diferite motive, în spirală meditau la rândul lor. Accesul cursanţilor se putea face numai printr-o zonă bine delimitată, interzisă profanilor de către agenţi de pază, deloc prietenoşi.

„Hiatus"-ul („manifestare ocultă", după cum o caracterizează chiar organizatorii), termen preluat din latină, semnifică o „pauză" de energie, care se produce o dată pe an, yoghinii încercând, prin meditaţie, să dea un „impuls" energetic acestui moment de „respiro".

Comercianţii de produse naturiste au dat lovitura

Zecile de comercianţi de fructe şi legume, de miere de albine, polen şi faguri, dar şi de pietre „energetice", manuale yoga şi volume de specialitate, de esenţe orientale puternic parfumate şi de „beţişoare" aromate, de sandviciuri cu soia, dar şi de tatuaje lavabile şi „henna" de diferite culori, au fost dat lovitura şi anul acesta. „Acum este perioada cea mai bună în care putem să ne vindem produsele", ne-a declarat una dintre comerciante, care a ţinut să adauge faptul că yoghinii de la Costineşti îi sunt clienţi fideli în fiecare an.

Yoghinii Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut vor părăsi Tabăra Internaţională de Yoga de la Costineşti în jurul datei de 3 septembrie.

Înfiinţată în 1990, MISA înregistrează, la ora actuală, aproximativ 40.000 de adepţi în toată lumea, din care mai puţin de 30 sunt membri, restul fiind cursanţi sau instructori. Cursanţii, practicanţii de yoga, au vârste cuprinse între 14 şi peste 80 de ani. Instructorii sunt selectaţi dintre cursanţii care au anumite realizări spirituale şi care urmează cursuri de pregătire - de anatomie, fiziologie, practică yoga, meditaţie. Toţi instructorii sunt atestaţi de „organul suprem" - Federaţia Internaţională de Yoga.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

fost misan

30 Aug, 2009 10:57

Esti prea dur, sunt doar niste oameni obisnuiti care aveau nevoie de o schimbare in viata lor la un moment dat .Faptul ca sunt manipulati si pacaliti de catre niste nenorociti ce-si bat joc de ei este pretul pe care trebuie sa-l plateasca . La fel ca si mine an de an multi isi dau seama de teapa si parasesc dezgustati turma bivolara. Nenorocirea este ca organizatia a devenit internationala de mai mult timp iar strainii habar nu au de gluma spirituala pe care o platesc cu inconstienta.

laura

28 Aug, 2009 10:10

Interesant cum canalizati ura spre yoghini! Un yoghin este nebun?!Cred ca suntem singurii de pe planeta care mai scoatem astfel de timpenii. Ce a facut Bivolaru...s-a dovedit ( sau asa ne-au facut Ei sa credem)dar sa punem semn de egalitate intre ei !!! e cam mult chiar si pentru un nepriceput ca mine.

un om sanatos

28 Aug, 2009 07:57

Sunt niste NEBUNI,eu unul i-as impusca pe toti 4000,ca sunt irecuperabili.

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 473

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 287

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 483

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2182

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 992

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 597

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 541

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 647

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 977

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 601

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 578

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 608

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 915

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2457

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 944