Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorului, pe primul loc in tara

cap_10.jpgComisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Constanţa (CRPC) se situează pe primul loc în topul celor mai performante comisariate din ţară.

Potrivit raportului realizat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, instituţia constănţeană a obţinut în primul trimestru al acestui an 90,80 de puncte, situându-se astfel deasupra mediei naţionale generale de 79,26 de puncte. „Comparativ cu trimestrul întâi al anului trecut, când Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Constanţa s-a situat pe locul al nouălea în clasamentul indicatorilor de performanţă, sunt de părere că anul 2010 a început pozitiv. Aceste rezultate reprezintă în primul rând un efort de echipă, dar reprezintă în acelaşi timp şi un moment de obligaţie, deoarece se aşteaptă aceleaşi rezultate şi pentru trimestrul al doilea al acestui an", a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, Mihai Petre, directorul coordonator al CRPC Constanţa.

De asemenea, directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC), Dionisie Culeţu, a ţinut să precizeze că „acest loc fruntaş se datorează nu amenzilor obţinute, ci acţiunilor de control al inspectorilor şi modului de soluţionare a reclamaţiilor primite".

Eroare la Euro Finance

Astfel, de la începutul acestui an până în prezent, numărul reclamaţiilor înregistrate a ajuns la 956, 82% dintre acestea venind din partea produselor nealimentare, iar restul fiind din sfera produselor alimentare. Potrivit directorului coordonator al CRPC Constanţa, serviciile bancare deţin un segment important la nivelul reclamaţiilor. „La nivelul judeţului Constanţa, întâmpinăm probleme cu un singur schimb valutar, Euro Finance, care practică un schimb mai mic la cumpărare şi nu afişează acest lucru, inducând astfel în eroare consumatorul. Din păcate, în cazul în care consumatorul semnează formularul de acceptare a plăţii, nu putem obliga agentul economic să restituie banii şi astfel nu putem soluţiona plângerile aduse acestui schimb valutar, plus că firma are toate actele în regulă. Deocamdată am înţeles că a fost sistată activitatea", ne-a declarat Dionise Culeţu.

Pentru mini-vacanţa de 1 Mai, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului Constanţa are în vedere o amplă acţiune de control, care vizează pieţele, magazinele alimentare, dar şi unităţile de cazare din staţiunile de pe litoral. „În săptămâna premergătoare celei de 1 Mai vom avea o acţiune de control care să determine turiştii să se simtă în siguranţă. Avem şi un număr de telefon unde turiştii pot formula reclamaţii, iar echipa se va deplasa imediat la faţa locului", a încheiat directorul coordonator adjunct al CJPC Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Amendă de zeci de mii de lei pentru un operator economic din localitatea Lazu, județul Constanța. Ce nereguli a constatat Garda de Mediu (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 477

Justiție Constanța Comuna Mereni la judecată cu un fost primar pentru răspundere patrimonială. Stadiul dosarului

16 Apr 2024 1124

CJPC Constanța Protecția Consumatorilor a descins la Cherhanaua Ovidiu de pe strada Primăverii. Amendă aplicată și închidere temporară a locației (FOTO)

20 Feb 2024 2142

Cum să fii în siguranță când faci cumpărături online. Ghidul ANPC

18 Feb 2024 750

Primăria Constanța Informații importante despre taxa pentru afișaj în scop de reclamă și publicitate

12 Feb 2024 703

Complet de divergență pentru pretențiile lui Chițac, de la Mazăre! La mijloc sunt 4,38 de milioane de dolari. Un judecător a vrut să se abțină

01 Feb 2024 930

76 de reclamații au ajuns la RAJA Constanța. Ce zone au fost afectate

18 Nov 2023 1303

Alertă de fraudă emisă de DNSC Atenție la promisiunile de îmbogățire rapidă pe Youtube

03 Nov 2023 931

Știri Constanța Zile caniculare! CT BUS face precizări importante pentru călători

26 Jul 2023 874

Alexandru Jula, interpretul de muzică ușoară cu aproape un deceniu petrecut în colectivul Teatrului „Fantasio” Constanța

23 Jul 2023 1338

Broască țestoasă dobrogeană, deținută ilegal de o persoană din comuna Oltina, eliberată din captivitate de comisarii Gărzii de Mediu Constanța (VIDEO)

13 Jun 2023 1416

Surse Pe lângă CJC, DNA a „vizitat“ primăriile din Mangalia și Năvodari!

09 Jun 2023 1610

Constănțeanul supărat Un fost primar al Constanței se judecă cu Primăria după ce i-a fost ridicată mașina

19 Mar 2023 3186

Protecția Consumatorului Constanța, în control la o firmă din Băneasa. Produse expirate și mizerie

03 Mar 2023 1625

Intervenție de urgență pe bulevardul Mamaia din Constanța. Pompierii, chemați în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2023 1699