Competiţie cu tradiţie la Topalu Cea de-a XVIII-a ediţie a Festivalului „Dan Moisescu“ şi-a desemnat câştigătorii (galerie foto)



După un an de pauză, o nouă ediţie a Festivalului-Concurs Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu“ şi-a desemnat câştigătorii. Cea de-a XVIII-a ediţie a evenimentului desfăşurat în perioada 8 - 10 octombrie, la Topalu, şi-a desemnat deja laureaţii, tineri artişti care au adus pe scenă cântece şi tradiţii din toată ţara.


25 de tinere talente s-au înscris iniţial în competiţie, însă doar 21 de interpreţi din diferite zone etnografice ale ţării au rămas în concurs după preselecţie, ei urcând pe scena Căminului Cultural de la Topalu, la sfârşitul săptămânii trecute. La finalul competiţiei, juriul, condus de Eugenia Florea, a hotărât acordarea a 11 premii speciale, alături de tradiţionalele locuri I, II şi III. Primul loc pe podium a ajuns la Bistriţa-Năsăud, fiind ocupat de tânăra Ionela Cristina Bugnar. Locul secund a fost adjudecat de Ioana Bogdan, din Sibiu, iar cel de-al treilea loc în clasament i-a revenit lui Cristian Tomoni, din Lugoj. Fiecare concurent a avut de interpretat o baladă şi o doină.
Tradiţionala paradă a ansamblurilor a avut loc în deschiderea festivalului. Au încântat publicul spectator ansambluri din Topalu, Cumpăna, Ghindăreşti, Negru-Vodă, dar şi tineri din mai multe localităţi din Bulgaria.



Organizatorii evenimentului, Primăria şi Consiliul Local Topalu, Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“ şi Consiliul Judeţean Constanţa, au pregătit şi surprize pentru publicul spectator. Astfel, i-au încântat pe cei prezenţi nume consacrate ale folclorului românesc - Valeria Arnăutu, Viorica Macovei, Cătălina Alexa, Marius Ciprian Pop, Marcel Pârău, Florin Grigore şi Ilie Caraş, cu participarea Orchestrei de Muzică Populară „Ovidius“ din Bucureşti, dirijor Nicu Spătaru. Prezentatorii evenimentului au fost Gabriela Bădilă şi Dan Voicu. În prezenţa a numeroase oficialităţi, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale, dar şi a unui public foarte numeros, toţi participanţii au fost răsplătiţi cu diplome.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

14 iunie 1909 - Se năștea cântărețul de muzică populară Dan Moisescu. Un festival din județul Constanța îi poartă numele

14 Jun 2021 2126

Constanța Începe ediția specială a Festivalului-Concurs „Dan Moisescu”

27 Oct 2020 2083

Festivalul-concurs „Dan Moisescu” găzduit de comuna constănțeană Topalu, la cea de-a XXIII-a ediție

09 Sep 2019 3772

Tinere talente, promovate la Festivalul Naţional de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu” de la Topalu

06 Oct 2016 3115

Comuna Topalu se pregăteşte de sărbătoare. Festivalul-concurs „Dan Moisescu”, aproape de start

14 Sep 2016 3243

Tinerii populari au luat cu asalt uliţele satului Încă o ediţie de succes a Festivalului „Dan Moisescu“ de la Topalu

12 Oct 2015 2606

Festivalul – Concurs „Dan Moisescu” şi-a desemnat câştigătorii Marele premiu a ajuns la Bistriţa Năsăud

12 Oct 2014 2689

Astăzi are loc Gala Premiilor din cadrul Festivalului Dan Moisescu

10 Oct 2014 2069

După luni în care s-au căutat soluţii salvatoare Şcoala generală, reabilitată la Topalu

02 Oct 2014 2650

Comuna Topalu se pregăteşte de sărbătoare Festivalul-concurs „Dan Moisescu“ ia startul pe 8 octombrie

30 Sep 2014 4857