Restaurantul La Ana şi Ion are povestea scrisă chiar în meniu (galerie foto)


Ana și Ion este unul dintre puținele restaurante din Constanța care servesc preparate din mai multe bucătării tradiționale românești, incluzând meniuri cu specific moldovenesc și macedonesc. Și, pentru că este deschis de câțiva ani buni, a fost primul restaurant care a introdus bucătăria macedonească în meniu.
 
Înainte să vă dau exemple, aş vrea să mă opresc asupra designului. Toate componentele spaţiului au o însemnătate şi vor să marcheze „istoria”. De la pozele vechi, până la ceasurile pe care le avea străbunica, toate creează o atmosferă de han, dar sunt readaptate societăţii moderne.
Cel mai mult mi-a plăcut designul băilor, care reprezintă fuziunea perfectă între lux şi viaţa de la ţară.
 
Pe pagina oficială de Facebook, descrierea restaurantului întruneşte toate cuvintele pe care le poţi folosi pentru a povesti despre acest restaurant: “Tradiţia rămâne, dar capătă ştaif! Aşa preţuim noi lustrul vremii: vrem să vă readucem şi în sufrageria străbunicii, şi în zahanaua căutată seara de portuari şi, dimineaţa, de domnii cu frac şi joben! Cot la cot puteau să stea docherii cu căpitanii de navă, aristocraţii cu doamnele de lejere moravuri…

Încă din anii 50 ai secolului trecut, aici, pe drumul vaporenilor tomitani întorşi de pe mări şi al călătorilor către plajă şi Casino, locanta aceasta a ţinut şi de popas, şi de casă. Staţie obligatorie pentru drumeţii înfometaţi, casă pentru cele mai bune mâncăruri şi cei mai meşteri bucătari. Muşteriii căutau de pe atunci ce nu mai găseau pe-acasă: bucate bune, tradiţionale, gătite cu respect pentru ingredientele proaspete şi pentru gurmand şi pentru mâncău!”, susțin proprietarii noului local.
 
Tot o poveste spune şi meniul. Pentru că nu este unul tradiţional, ci sub forma cărţilor pentru copii care spuneau povestea „Babei şi a Moşului”. Şi pentru că tot am ajuns la meniu, fata care ne-a servit a fost foarte drăguţă să ne recomande specialităţile casei. Dintre acestea amintesc piperchi sârgâsite machidoneşti la 18 lei porţia, pateu de pui la acelaşi preţ, răcitură de cocoş sau pârjoale moldoveneşti (care costă 15 lei). La fel de bune sunt şi ciorbele tradiţionale care costă 9 lei. Iar dacă sunteţi amatori de fripturi şi cărnuri bine făcute, vă recomand berbecuţ la foc mic (la 34 de lei), godac la cuptor care costă 25 de lei, vestitele coaste de porc denumite şi acordeon la 24 de lei porţia. Adevărul este că, nici nu ştii la ce să te hotărăşti când deschizi meniul. Nu numai pentru că sunt multe preparate la preţuri bune, dar şi pentru că sunt împodobite cu tot felul de atribute care mai de care mai amuzante. Deserturile nu sunt pretenţioase, nici într-o gamă foarte largă, în schimb sunt ieftine şi proaspete: cremă de zahăr ars la 10 lei, plăcinta bosumflată cu brânză şi stafide la 12 lei sau tarta de ciocolată cu cereale crocante la acelaşi preţ. Restul meniului îl puteţi consulta şi aici http://laanasiion.ro/#!/meniu/
Servirea a fost ireproşabilă şi mâncarea foarte bună, chiar dacă în aceeaşi încăpere cu noi au fost clienţi cărora le-au displăcut preparatele.
 
Restaurantul La Ana şi Ion este cu siguranţă locul unde aş reveni ori de câte ori aş avea ocazia.
 
Conform Registrului Comerţului restaurantul La Ana şi Ion funcţionează pe SC La potcoava lu Ion SRL şi este administrată de Mădălina Catargiu şi Valeria Calu. Aceasta din urmă se mai ocupă şi de SC Bio-Nature SRL.

 
Informaţii utile:
Adresa: Bd. Tomis nr. 17

Facebook: https://www.facebook.com/La.Ana.Si.Ion
Program: Luni – Duminică 10:00 - 23:00
Contact: 0761 559 550 sau paul_bacila@yahoo.com
Manager General: Paul Bacila Gabriel
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Florentina tudor

19 Mar, 2014 11:00

Un restaurant desavarsit, plin de caldura si cu bucate pregatite cu multa iubire, descris aici foarte frumos, fiind un loc in care te simti ca acasa, insa as dori sa specific ca am zambit cand am citit ca este un restaurant cu specific 100% armanesc, in contextul in care s'a pomenit de parjoale moldovenesti! Toata mancarea este dobrogeana si asortata si cu doua preparate armanesti, ceea ce inseamna ca ramane un restaurant pe care il aleg de fiecare data cu mare drag, tocmai pentru mancarea traditionala romaneasca!

bacila paul

19 Mar, 2014 00:07

Multumim de aprecieri : mancare, servire si preturi, totusi nu sintem restaurant armanesc ci avem doar respect fata de o parte importanta a gastronomiei Dobrogei

Articole asemanatoare

Firme Constanța Transter Neptun SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționărilor. Iată ordinea de zi

27 Apr 2024 299

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 687

RAJA Constanța Mai multe zone din municipiu au rămas fără apă din cauza vremii. Iată zonele vizate

18 Nov 2023 929

Scrimă Campioana olimpică Ana-Maria Popescu, prezentă la Constanța. „Mulțumim pentru exemplul pe care îl oferi sportivilor noștri!“ (GALERIE FOTO)

09 Nov 2023 1408

Editorial Impactul tehnologiei asupra vieții de noastre de zi cu zi

20 Oct 2023 788

Programul Teatrului „Căluţul de Mare” în perioada următoare

22 Sep 2023 875

Hotărâri importante luate în Port Dredging SA, controlată de șeful PSD Constanța și una dintre fiicele sale

05 Jul 2023 1606

Declarație de avere Ion Livinschi, inspector ecolog la ARBDD Tulcea, deține un teren intravilan și un autoturism (DOCUMENT)

30 Dec 2021 1764

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța Atenție la cumpărăturile online!

12 Nov 2021 1407

Deșeuri aduse cu tirul și aruncate la marginea satului, comuna Ion Corvin (VIDEO)

05 Nov 2021 1709

„Curatorul de Zacuscă“, de Cosmin Dragomir se lansează la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. Autorul a pregătit o surpriză pentru cei prezenți

31 Aug 2021 3181

ZIUA LIVE Avocatul Ionel Hașotti - „Dacă nu iubești această profesie nu ai să fii împlinit niciodată”

14 Jul 2021 2656

LIVE VIDEO Expoziția „Călătoria”, vernisată la Biblioteca Academiei Române

29 Jun 2021 2879

ANSVSA Măsuri dispuse în scopul achiziționării cărnii de miel sigure pentru consum

12 Apr 2021 1457

CT BUS anunță devierea autobuzelor care circulă pe liniile 5-40, 5b și 13

27 Jan 2021 2112