ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)


 
  • Stelian Ion, deputat USR și candidat la Primăria Constanța din partea alianței USR-PMP și Forța Dreptei, vine vineri, 29 martie de la ora 13.00 la ZIUA LIVE.
     
Stelian Ion, deputat USR și candidat la Primăria Constanța din partea alianței USR-PMP și Forța Dreptei, vine vineri, 29 martie de la ora 13.00 la ZIUA LIVE.

Discutăm despre stratregia cu care speră să câștige primăria, dar și despre contracandidații săi.

Fost ministru al Justiției în Guvernul Câțu, Stelian Ion a candidat pentru Primăria Constanţa şi în 2020, clasându-se pe locul al doilea.

Potrivit datelor de la Autoritatea Electorală Permanentă, Vergil Chiţac (PNL) a obţinut 27.571 de voturi, iar locul al doilea i-a revenit candidatului Alianţei USR-PLUS la acea vreme, Stelian Ion, cu 23.528 de voturi.

Stelian Ion este deputat de Constanţa din anul 2016 şi pentru câteva luni a ocupat funcţia de ministru al Justiţiei.

ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

„Alianța Dreapta Unită, o să repet foarte des”.

„Fac tandemul cu Bogdan Bola pentru că am discutat în această alianță, această formulă, pentru că ne interesează foart mult ce se întâmplă în municipiul Constanța. Eu sunt constănțean, născut și crescut aici. Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria”.

„Și în această formulă, am discutat cu colegii, eu am susținerea lor pentru funcția de primar, Bogdan Bola are susținerea noastră pentru funcția de viceprimar, în eventualitatea și probabilitatea foarte mare în care vom câștiga primăria și domnul Palaz se ocupă de județ, este foarte importantă și zona aceasta și așa ne-am împărțit atribuțiile”.

„Nu se pune problema unei revanșe. S-a creat iluzia și PNL și Vergil Chițac au indus această idee că se va scăpa de PSD la Constanța doar votând Vergil Chițac. Eu și USR nu am fi avut șanse pentru a câștiga. Într-adevăr, noi am tras semnale de alarmă de pe atunci, adevărul s-a văzut la urne și am fost aproape de a câștiga, dar, se pare că acea strategie incorectă, aș zice acel truc pe care l-au folosit în 2020 a fost eficient și oameni care ar fi votat îm mod normal cu noi au ales să scape de PSD. Au votat Vergil Chițac, s-au ales fix cu PSD”.

„Cred că după această mare țeapă pe care și-au luat-o,  pentru că oamenii s-au simțit înșelați, cred că nu se va mai repeta acest lucru”.

„Și acum de ce candidez? Candidez pentru că efectiv orașul ăsta are nevoie de altceva. Putem să facem altceva și mă uit în jur și nu văd din partea celorlalți o dorință reală de a schimba lucrurile. Văd numai interese, numai interese de partid, numai financiare, combinații de afaceri pe milioane de euro. Am văzut de la PSD o așteptare îndelungată de desemnare a candidațilior care nu avea nicio legătură cu Constanța și cu interesele constănțenilor, că departajare între posibilii candidați nu s-a făcut pe proiecte sau pe șanse reale pentru a schimba lucrurile din Constanța”. 

„Eu le-aș spune constănțenilor să nu subestimeze niciun candidat”.

„Decebal Făgădău era o variantă și era o altă abordare. La un moment dat a dat dovadă de aronganță. Dar de partea cealaltă să vi cu Horia Constantinescu este revoltător”.

„Cei doi l-au ajutat pe domnul Chițac”.

„Este o jignire la adresa constănțenilor pentru că nu poți aduce un candidat care este aproape de Năstase, are afaceri nenumărate”.

„După scandalul făcut cu puiul vopsit, funcția publică pe care a avut-o, acestea au fost făcute pentru scopul personal”.

„După eșecul lamentabil cu operațiunea puiul vopsit în galben, înseamnă că nu ești normal la cap”.

„Ovidiu Cupșa mi se pare un personaj nostim, o penibilitate maximă. Ai fost liberal atâția ani, ai umblat cu Chițac pe stradă și acum faci chestii din astea. AUR-ul e pe un val în România”.

„În aceste alegeri va fi o luptă între trei pertide și o alianță, Alianța Dreapta Unită, PSD, PNL și AUR, în opinia mea, cu șanse mai mici. Dacă ar fi o ocazie să avem o confruntare, eu solicit o confruntare cu ceilalți trei candidați, Horia Constantinescu, Vergil Chițac și Ovidiu Cupșa”. 

„Nu aș vrea dovadă de falsă modestie, dar este varianta cea mai bună. Nu-mi arunc merite de genul ăsta”.

„Ne ajută. Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola ne ajută foarte mult. Și susținerea PMP-ului e importantă. Aceasta pare să fie varianta câștigătore”.

„Am fost în zona Palas, unde s-a reabilitat o grădiniță. Față de tot programul pe care l-am avut, foarte puțin s-a realizat. Miza asta foarte mare pentru a ne vedea aceste proiecte făcute, este câștigarea primăriei”.

„Toate acestea rămân o maculatură în sertar dacă nu ai funcție de primar”.

„Nu avem săli de sport la toate școlile”.

„Nu bagi 18 milioane de lei într-un gard. Vorbim despre gardul de la cimitir, dar nu trebuie înlocuit cu atâția bani”.

„Nu poți să începi proiecte doar pe bucățele. Toate sunt de făcut în Constanța”.

„Nu vreau să comentez asupra dosarelor primarului”.

„Nu voi avea toleranță pentru astfel de fapte”.

„Dacă voi descoperi anumite lucruri, nu voi sta cu mâinile în sân”.

„Ca primar ai un salariu bun și totuși ai o responsabilitate uriașă pe umeri”.

„Este nevoie de o clădire administrativă”.

„Domul primar este plin de contradicții, una spune și alta face. În afară de circul făcut de cei de la AUR, nu sunt alte probleme”.

 „Ce e important să înțeleagă, PNL înseamnă PSD. O altă opoziție față de PSD numai există. Oamenii acum sunt interesați, dar în ce privește politicienii au o anumită reticență. Noi mergem din ușă în ușă, în toate cartierele, din toate străzile, din tot orașul”.

„Vor fi mai multe variante pentru city manager”. 







Citește și:
ZIUA LIVE: De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 459

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 26 aprilie 2024

26 Apr 2024 243

Mai multe evenimente programate astăzi la Constanța! Unde pot petrece constănțenii și turiștii la malul mării

26 Apr 2024 578

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 593

ZIUA LIVE Planurile lui Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru municipiul Constanța!

25 Apr 2024 711

ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

24 Apr 2024 960

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 24 aprilie 2024

24 Apr 2024 304

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 686

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 722

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 615

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 680

ZIUA LIVE Autoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

23 Apr 2024 502

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 602

ZIUA LIVE Gabriel Cateliu, candidatul USR pentru Primăria Tortoman județul Constanța - „La alegerile din 2016 am pierdut Primăria la doar 6 voturi“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 539

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 553