ZIUA LIVE Costin Răsăuțeanu, candidat PSD la Consiliul Local - „Îmi doresc să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii “ (VIDEO)

Fost viceprimar al municipiului Constanța și consilier local, Costin Răsăuțeanu va deschide și în 2024 lista consilierilor locali municipali PSD pentru Consiliul Local Constanța.

Joi, 24 aprilie 2024, de la ora 15.00, acesta a vorbit la ZIUA LIVE despre proiectele cu caracter social pe care le-a inițiat în mandatul 2020-2024, despre cum administrața locală i-ar putea determina  pe tinerii noștri să nu mai plece în alte orașe sau în alte țări, dar și despre cum putem promova proactiv destinația turistică Constanța-Mamaia.

Care au fost cele mai importante declarații:

Despre Conferința Municipală de alegeri PSD Constanța
 

Conducerea nou aleasă poate spune că principalul obiectiv este de a câștiga alegerile. Avem o conducere cu oameni experimentați, care au dovedit că știu să managerieze, că știu să aducă un plus valoare, oameni care au un cuvânt de spus în a creoiona noi proiecte. 

Întrebat dacă PSD a reușit să schimbe din opoziție viceprimarul Constanței și să rupă colaborarea dintre PSD și PNL, așa cum a afirmat s-a afirmat cu prilejul Conferinței Municipale de alegeri a PSD,  Costin Răsăuțeanu, prim-vicepreședintele organizației municipale a spus că: 

„Se știe cum s-a prezentat viceprimarul de la USR, cu o slabă implicare. Oamenii nu te aleg să vii în fața lor să le spui că nu poți face, că nu te primește nimeni. Trebuie găsite pârghii pentru a-ți face datoria pentru care  ai fost ales. Lucrul acesta nu s-a întâmplat. De multe ori PSD a salvat procesele majore ale municipiului Constanța. Am înțeles cât de importante sunt proiectele pentru care Constanța ar fi putut intra în faliment.  Comportamentul USR putea duce orașul către o zonă periculoasă. De aici s-a născut motivația noastră de a vota pentru demiterea viceprimarului USR la inițiativa PNL.


Nu am făcut decât să confirmăm că PNL a guvernat prost cu USR.  La un moment dat au fost discuții, unele răutăcioase, unele de a ne lipi de PNL. Acele discuții vroiau să arate că noi vom guverna orașul cu PNL. Putea fi la un moment dat o variantă. Noi am considerat că a fost o decizie pe care am luat-o și nu am vrut să reparăm greșelile lor prin activitatea noastră. PSD a fost într-o opoziție constructivă. 95% din proiectele promovate de actuala administrație sunt gândite de fosta administrație condusă de Decebal Făgădău. Era matur să ne comportăm astfel. Era normal să nu blocăm orașul."

 „Programele Bebe Trusou, Stop Decepția, au fost blocate și atacate în instanță de prefectul PNL"


               Liderul consilierilor locale PSD a vorbit despre proiectele depuse în acest mandat și despre stadiul acestora:

„Programul Bebe Trusou a fost depus de două ori, până la urmă a fost aprobat, după lungi insistențe. Eu, în calitate de lider al PSD cred că rolul partidelor este de a veni cu proiecte pentru a veni în ajutorul oamenilor. Am făcut-o cu responsabilitate față de oameni. Din păcate, nu același lucru s-a întâmplat cu cei care conduc astăzi orașul. Programele Bebe Trusou, Stop Decepția, au fost blocate și atacate în instanță de prefectul PNL.  Toate proiectele depuse au fost gândite și scrise în dialog cu cetățenii.

Am depus și un proiect pentru 4 centre destinate persoanelor vârstnice: trebuie să avem un medic, psiholog, maseur, asistenți, consilier juridic, asistență socială. Proiectul e depus de mai bine de un an și jumătate, dar până aucm am venit doar cu o organigramă. Am depus un proiect de înființare a unui bazin pentru persoane cu dizabilități, am readus în atenție Șoseaua de Coastă, am venit cu un proiect pentru un pasaj rutier la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu.

Am depus și un proiect pentru tineri. Un proiect de suflet scris împreună cu tinerii, oameni de afaceri, un protocol de internship, ne dorim să unim mediul de afaceri cu tinerii. Cred că primul pas este să ne deschidem către dialog și să reușim ca autoritatea publică, mediul de afaceri și mediul universitar să ajute tinerii să nu mai plece din oraș. În cadrul programului Internship legea spune că stagiarul trebuie plătit, dar este o situație de câștig reciproc pentru ambele părți. Nu vorbim de bani foarte mulți. Cred că acest proiect va crea o șansă tinerilor pentru acumularea de experiență cerută de mediul de afaceri. Și companiile din Constanța vor avea posibilitatea să îi primească în internship și îi vor putea antrena în fiecare zi cu costuri mult mai mici. Autoritatea publică locală trebuie să intregreze unitățile de învățâmânt pe o platformă. O chestiune simplă ce se poate realiza cu costuri minime. Cred că se pot asigura acolo unde există posibilitatea. Costurile sunt suportabile pentru autoritatea publică locală. Nu vorbim de sume foarte mari, vorbim de tineri ce trebuie plătiți, iar bani sunt. Decât să cheltui 200 de milioane pe panseluțe, poți investi în aceste proiecte. Sunt bugete ce pot fi rectificate și să se asigure bani pentru aceste internship-uri".

Răsăuțeanu a explicat de ce aceste proiecte deși aprobate, nu funcționează:


„Programul Bebe Trusou există în  mai multe localități. La Constanța, la 6 luni după ce a fost aprobat în CLM, prefectul PNL l-a atacat în instanță.

Am fost în instanță și instanța ne-a dat dreptate. Motivația prefectului era una puerilă, răutăcioasă și cu rea instenție. Am câștigat în primă instanță. În cazul proiectului „Stop Depresia" a făcut chiar recurs. Tot din rea-voință. S-a mai pierdut un an și jumătate. Familiile mă întreabă și acum ce se întâmplă cu proiectul Bebe Trusou. Acesta nu se aplică nici acum. Banii sunt prevăzuți în buget.  Mă îngrijorează atitudinea și abordarea. De a merge în instanță și a ataca proiecte legale, ce au legătură cu familii tinere. Cineva mi-a povestit că au interes să rezilieze contractul cu avocatul pentru a nu se prezenta la proces.  Cert este că la un an și jumătate de când a fost aprobat proiectul, oamenii nu au primit acești bani. Este un abuz în serviciu. Tocmai de aceea candidez la Consiliu Local pentru că vreau să reușim să schimbăm abordarea atitudinii administrației în raport cu cetățenii".

„Oamenii au dreptate să fie dezamăgiți de politicieni!"Sunt unii care nu vor să stea de vorbă cu politicienii. Mulți au mințit oamenii.  Am intrat politică din lehamite față de clasa politică cu dorința de a schimba în bine. Acum când văd că oamenii nu mai au încredere, le spun acestora că vreau să fac mai multe. Politicienii au venit, au spus, au mințit și nu au făcut nimic. Ceea ce am făcut noi la conducerea Primăriei în administrațiile PSD, arată că am fost preocupați. Mereu am avut intenții bune, am fost deschiși, am primit oamenii în audiențe. Am ținut mii de audiențe când am fost viceprimar. Când reușeam să rezolv problemele cetățenilor mă încărcam pozitiv. Ce poate fi mai nobil decât să faci politică nobil și să te interesezi de oameni.

„Peste tot în țările dezvoltate este o Șosea de Coastă. Noi nu am fost în stare să o facem. Trebuie să ajungem într-un punct comun"!

Noi am susținut și votat toate proiectele care aveau menirea să demareze construirea de parcări etajate pe structuri metalice. Parcarea etajată din Stațiunea Mamaia va fi făcută când vom ajunge să conducem Executivul din acest oraș. La fel și proiectul Riviera Tomis, trebuie să întoarcem orașul cu fața la mare.


Locurile de parcare de pe bulevarde trebuie păstrate!

„Noi trebuie să renunțăm la ideea desființării locurilor de parcare de pe marile bulevarde. Trebuie găsite soluții. Trebuie identificate terenuri unde putem construi parcări pe structură metalică. Existau soluții și pentru banda dedicată transportului în comun. Va fi o provocare găsirea unei soluții pentru cei care parcau acolo. Este de neînchipuit cum poți desființa locuri de parcare în zona Parcului. Trebuie găsită o soluție pentru a nu se pierde bani europeni".

„Constanța are nevoie de PSD!"

„Constanța are nevoie de PSD, de o viziune de stânga ce încurajează și spijină întreprinzătorii mici și mijlocii pentru a se dezvolta. Menirea oricărui partid este de aduce bunăstare și a ne gândi la toți oamenii. Municipiul Constanța are nevoie de o viziune care să aducă astfel de proiecte.  Constanța are nevoie de conducere social democrată ce să aducă în centru omul. Prea mult ne gândim la cum arată bordura, trotuarele, la oameni nu se gândește nimeni", a mai spus Costin Răsăuțeanu,  liderul consilierilor locali PSD.Interviul VIDEO poate fi urmărit aici: 

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și: 

ZIUA LIVEAutoritățile locale au obligația să intervină în susținerea persoanelor aflate la risc de sărăcie sau cu probleme de sănătate!

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător licențiat în informatică, exemplu de perseverență - Încerc să am o contribuție la evoluția societății (GALERIE FOTO+VIDEO)

14 Jun 2024 229

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător din România licențiat în informatică, despre dificultățile specifice cu care s-a confruntat din cauza dizabilității (VIDEO)

14 Jun 2024 448

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 13 iunie 2024

13 Jun 2024 246

ZIUA LIVE Radu Vasile, din Constanța, primul nevăzător din România licențiat în informatică, despre prejudecățile cu care s-a confruntat în domeniul IT

13 Jun 2024 752

LIVE Prima conferință de presă a USR Constanța după alegeri -„ Vom face opoziție cu toată forța!” (FOTO)

10 Jun 2024 917

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 3 iunie 2024

03 Jun 2024 280

LIVE VIDEO-TEXT Ziua Porților Deschise în Baza 57 Aeriană și mitingul aerian „Constanța Black Sea Air Show ”, pe 3 august. Detalii în premieră despre cele două evenimente (FOTO)

30 May 2024 2488

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 30 mai 2024

30 May 2024 321

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 29 mai 2024

29 May 2024 1104

LIVE TEXT Generația de Aur, victorie în meciul de adio. Spectacol și emoții! Un stadion plin, pentru o echipă de neuitat (GALERIE FOTO + VIDEO)

25 May 2024 4812

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 23 mai 2024

23 May 2024 360

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 22 mai 2024

22 May 2024 366

Guvernul României Vizită oficială, alături de o parte dintre miniștrii Cabinetului, în Republica Turcia, la Ankara

21 May 2024 428

Cumpărare directă în valoare de peste 23.000 euro New Eventpro Strategy organizează evenimentele dedicate „Zilei copilului" la Mangalia (DOCUMENT)

17 May 2024 607