ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța - „Lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Cursa pentru Primăria Constanța se încinge de la o zi la alta, iar candidații vin cu promisiuni și proiecte mărețe, cu diverse metode de a convinge populația că este nevoie de o schimbare față de actuala conducere.
 
Chiar dacă a făcut parte pentru o durată scurtă din echipa controlată de actualul edil Vergil Chițac, candidatul PSD Horia Constantinescu știe deja ce trebuie să facă să readucă municipiul Constanța la perioada sa de glorie, prin proiecte viabile, soluții la problemele populației și de o administrație unde nu trebuie să existe funcționari dezinteresați de problemele cetățenilor.
 
Cu o experiență vastă de conducere, unde a demonstrate că poți lua o autoritate puternică, cum este Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului, și să o transformi într-un exemplu de „așa da”, Horia Constantinescu este gata să investească timp și dedicare pentru constănțeni.
 
În cadrul unui interviu live la ZIUA de Constanța, vom discuta cu Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța, despre ce are în plan dacă va fi ales primar al municipiului, cum a fost experiența în primărie, cât și ce îl recomandă pentru a transforma Primăria Constanța într-o instituție exemplară în România. Interviul va avea loc pe 23 aprilie 2024, de la ora 13.00.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Este doar Vergil Chițac care a spus că i-am fost ucenic. Am arătat că lucrurile pot fi făcute cu condiția că trebuie să fii pe teren. Acest lucru nu a fost pus în aplicare de Administrația Chițac. L-am scos din casă în weekend pentru a-i arăta lucrările de pe Aurel Vlaicu. La lansarea candidaților am ajuns repede de la Constanța dar am rămas pe bulevardul Aurel Vlaicu. Pe toate bulevardele unde au fost făcute lucrări se scufundă. Luvcrurile au fost făciute pe repede înainte pentru a păcăli constănțenii. Lucrurile sunt făcute de mântuială. 

Orice zi întârziere se răsfrțânge asupra cetățenilor. Primăria Constanța are nevoie de a scoate angajații din birorui, mai ales în zonele unde au obligația să verifice lucrările. Primăria Constanța a aîncurakjat activitatea „de culoar“, cunoștințele și prietenii Primăriei ar trebui să fie cetățenii. Când am lucrat am interzis ca angajații să iasă pe hol pentru a rezolva unele probleme. 

Infrastructura, o problemă importantă. Am reușit să facem Constanța un oraș ca după explozie. Astăzi sunbt mai puțin de jumătate de abonașți la rețâeaua de termoficare. Nu se justifică această investoiție., Reconstruirea CET-ului are legătură cu grupul pe care îl susține, un operatror cu care Chițac are o relație personală. Cred că ar trebui reconstruită întreaga rețea, dar astfel încțât să pooate fi reparată ulterior. Lucrările s-au surpat și vor fi refăcute. Trebuie să luăm în calcul și locurile de parcare ce nu au fost cuprinse în planurile actrualei administrației. Primăria ar trebui să aibă o echipă pricepută. Sunt jurist dar știu că trebuie să fie parte a unei echipe. 

Cu siguranță o persoană foarte calificată în domeniul reconstrucției trebuie să treacă printr-un exam al unui proiect funcțional. Trebuie să prezintă cetățenilor o variantă realistă a reconstrucșției orașului, pentru a uu fi eu cel care decide. 

Pot să asigur constănțenii că nu mă voi schimba. La 4.30 eram pe străzi, și am păstrat programul. Nu poți face administrație publică locală din birou. lansez un proiuect de suflet, Biroul Mobil al Primarului. Trebuie ca primar să fii la fața locului, să observi cum se desfășoară lucrările. Lucrurile acestea pot fi făcute. Nu este o idee originală, este inspirată din alte țări. Nu îmi place ca oamenii să aștepte la ușa mea pentru a discuta cu mine. 

Toată echipa unui primar trebuie să fie prezentă pe teren, nu în spatele unor uși închise. 

Cu cât mai multă apă caldă încercăm să ducem către un bloc care nu are niciun abonat, cu atât constănțenii plătesc pierderi. 

Vom fi cu toții spectatorii lucrărilor de anvergură ale lui Chițac. Ar fi trist ca atunci când sapi întregul oraș, iar când să pui bomboana pe tort să îți fure cineva tortul. 

Am avut o discuție cu primarul Băluță, mama lui este din Constanța. Acesta mi-a arătat că lucrările pot fi finalizate în timpul unui mandat. 

La intrare în Constanța dintre Ovidiu primarul a adus o foreză. Cred că au dus-o acolo pentru a întregi tabloul cu vaporul ruginit. Actuala administrație s-a scremut să ne arate cum a elaborat o documentație care nici măcar nu a plecat către finanțare. 

Am văzut școli, parcuri, terenuri de sport, fântâni arteziene, la Primarul Sectorului 4 care ne arată că pot fi făcute și pot fi făcute bine. 

Și astăzi Primăria Constanța este în negura digitalizării, nu a văzut zorile. 

Am discutat de mai multe parcări, i-am arătat primarului cel puțin 10 locuri din oraș. Pot demonstra că o astfel de parcare poate fi construită în șadse luni. Din păcate Primăria sub domnia lui Chițac nu a vrut să vadă cum funcționează roata și apa caldă ci și-a dorit să le descopere. 

Am vrut parcate cu 1 lei pe zi, nu au vrut și au pus cu peste 10 lei pe zi. Au trecut 3 ani de când se încasează parcarea în Constanța și nu se vede nimic în afara desenelor de pe asfalt. 

Mă certa la un moment dat o doamnă contracandidată care ne cerea să renunțăm la betoane. Am vrut parcare supraetajată în zona Modern. Centrul Vechi nu are locul de parcare, plaja modern la fel. Vreau să le oferim constănțenilor și turiștilor o parcare. 

Constnața are nevoie să se dezvolte.  

Nu este eficient transportul în comun în Constanța. Priumii care se plnțâng sunt cei care lucrează la CT BUS. Această muncă este istovitoare. Să faci din un autobuz foarte vechi ceva funcțional este foarte cosstisitor și periculos. Sunt primării care au reușit să refacă flota, la Constanța nu s-a reușit. Este nevoie de o analiză de trafic. Sunt convins că în cartiere trebuie introduse microbuze cu flux mai mare. Autobuzele să circule pe bulevardele mici. Trebuie analizat și numărul de pasageri, să îi convingem pe constănțeni să renunțe la mașini. 

Studiul de trafic l-am discutat cu Ionuț Rusu, portavocea lui Chițac, care nu acceptă o confruntare argumentată. Unii turiști aleg să stea în Constanța, iar toate aceste zone generează un flux de mașini către bulevardele centrale. Dacpă sunt făcute superficial calculele se glomerează intersecțiile. Toate aceste tracasări fac să nu fie tentant orașul Constanța. Studiul de trafic se impune și trebuie să dureze măcar un an. 

O cameră amplasată unde trebuie poate oferi mai multe date. Sensurile unice nu au făcut decât să conducă spre locuri de parcare. Nu sunt puțin care spun că strada Unirii ar trebui să aibă sens unic în sensul opus. 

Lucrările în Parcul Tăbăcărie s-au făcut în sens ilogic. Vor trebui aduse cantități impresionante de pământ pentru a aduce aleile la nivel. Trebuie să nu îi punem în pericol pe cei mici. 

Îl sfătuiam pe primarul Chițac să avem o linie proprie pentru mobilier urban. Azi Parcul Tăbăcărie este ruginit. Parcul trebuie să își recupereze trenulețul. Această investiție trebuie făcută. Era o bucurie și pentru cei mici. Parcul Tăbăcărie are nevoie de table de șah, cu piese de mari dimensiuni. Avem nevoie de activități, de yachting, navo modele, lucruri care pot face parcul să fie tentant pentru copii. Avem zone ce par părăsite. Parcul, ca și Constanța are nevoie de viață. Trebuie să resuscităm Parcul și orașul. 

Pistele de bicicliști nu au logică. Aș fi încurajat zone pentru amatorii de ciclism, în parcuri. Cei mai mulți sunt utilizatorii de mașini care își caută cu disperare locurile de parcare. Întâi trebuie să asiguri o fluiditate  a pistelor de biciclete. În unele zone sunt cu un sens, în altele dublu sens, lucrul este făcut fără sens, din dorința de a păcăli constănțenii. 

Mesajul meu este Eu Nu Dorm. Am dovedit că pot lua o instituție și să o fac performantă și funcțioinală. Am dovedit că am prioritizat interesele consumatorilor, inclusiv al constănțenilor. Am reușit să generez un dialog cu cetățenii. Aceasta este cartea mea de vizită. Indifenert cât se va săpa în trecutul meu, trebuie să înțelegem că în ultimii 7 ani am arătat că se poate face performață fără să iei șpagă. Și prostii cât am făcut, le-am făcut notabile. Sunt un om care știe că trebuie să fie pe teren. Nu poți într-o zonă cu impact deosebit să nu îți începi ziua în zori. 

Haideți să ne trezim la realitatea cu care ne confruntăm!. Faceți alegrea care trebuie, evaluată cu mintea și cu sufletul. 




Citește și: 

ZIUA LIVEEste nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 594

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 792

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 522

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 952

Alegeri locale Candidații PSD Constanța își depun vineri candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie

25 Apr 2024 498

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1216

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 1002

ZIUA LIVE Este nevoie de o intervenție cathartică în Primăria Constanța?

22 Apr 2024 784

Candidații PSD Constanța au participat la „Primăvara speranței în lupta cu boala Parkinson“

20 Apr 2024 715

Ce planuri are Horia Constantinescu pentru lucrările de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

20 Apr 2024 706

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 1026

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 753

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 949

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 975

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 2394