Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

Organizația Județeană Constanța a Partidului Social Democrat a anumțat astăzi, 27 martie 2024, de la ora 17.30,  în cadrul unei conferințe de presă, candidații la Primăria Municipiului Constanța și președinția Consiliului Județean Constanța. 

Șeful ANPC, Horia Miron Constantinescu este candidatul PSD pentru Primăria Constanța, iar medicul primar de chirurgie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, Cătălin Nicolae Grasa este candidatul social-democraților pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța

Prezent la evenimentul organizat de PSD Constanța, fostul primar Decebal Făgădău a vorbit despre candidații PSD și despre faptul că și-a dorit să fie candidat la Primăria Constanța. 

„Aș fi preferat ca această conferință să fie la sediul partidului. Am venit aici pentru a-i felicita pe cei doi candidați anunțați astăzi: Horia Constantinescu pentru funcția de primar al municipiului Constanța și pe dr. Cătălin Grasa., prietenul meu, candidat pentru funcția de președinte al CJ Constanța.

Dacă Horia are o fire mai controversată și mai contondentă, Cătălin Grasa este un om despre care nu am auzit pe cineva să vorbească de rău. Este un om care a ajutat dincolo de culoarea politică, un om care a ajutat pe toată lumea.

M-am reîntors în politică și îmi voi depune adeziunea în PSD, nu pentru a ocupa o funcție politică la nivel local. Nu mă înscriu în nicio competiție pe linie internă la PSD. Nu vreau să fiu pe nicio listă de consilieri locali sau județeni. Nu îmi impun o poziție în echipele lui Horia Constantinescu și Cătălin Grasa.

Îl știu pe Horia ca pe un om foarte harnic, matinal. Despre Cătălin Grasa pot să spun că este un om care era zi și noapte în spital, este obișnuit să muncească non stop. Sunt convins că ei vor ține cont de ce își doresc constănțenii. Decizia politică s-a luat.

Important este să privim înainte. Vă spun din punctul de vedere al unui om care de trei ani și jumătate găsește greu drumul către casă. Este nevoie de cineva care să dea o perspectivă. Știu că am lăsat o listă de proiecte cu care mă mândresc. Știu că atunci când sunt bunele proiectele în ochii constănțenilor și le asumă altcineva, iar atunci când sunt mai incommode sau ei le-au făcut prost nu fac decât să arate cu degetul spre mine.

Îmi doresc claritate, consecvență și fermitate.


Azi a avut loc o ședință la București în care au contat nu numai cifrele din sondajele de opinie ci a contat foarte mult vocea Organizației Municipale, exprimată de Ion Dumitrache. Eu mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța. Astăzi s-a luat o decizie politică.

Multă lume mi-a transmis pe stradă, la cumpărături că și-ar dori să candidez la funcția de primar. Și eu mi-am dorit. Aveam două opțiuni, să am o candidatură din partea unui partid serios, sau una independent. Dacă aș fi candidat independent aș fi conservat starea din Constanța și subminam șansa candidatului PSD Constanța.


Am avut o discuție cu Horia și nu voi face niciodată greșelile din 2020. În 2020 a candidat împotriva mea și am pierdut împreună. De data aceasta am decis să nu fac la fel. Important este să fie candidați puternici care să se bată pentru Constanța.

Opinia mea este una subiectivă. Îmi doresc ca Horia Constantinescu să câștige aceste alegeri.

Orice concurrent are șanse. Am învățat să nu mai desconsider candidați mai mici“ - a precizat Decebal Făgădău. 

În replică la declarațiile fostului edil, președintele Organizației Municipale PSD Constanța, Ion Dumitrache a precizat că în ultimii trei ani de Decebal Făgădău s-a auzit doar în cafenele. 

„A plecat de 3 ani și jumătate și nu am mai auzit de el decât din cafenele. Este o echipă care s-a format în ultimii ani care are membrii/sedii. Din momentul în care propunerea Horia Constantinescu a fost validat de Biroul Politic Național, am decis să respectăm cu toții decizia" - a menționat Ion Dumitrache.

Activitate politică

Decebal Făgădău a ocupat funcția de primar al Constanței în perioada 2015-2020.

Acesta a devenit primar ca urmare a demisiei din funcție a lui Radu Mazăre în anul 2015.

A fost presedintele organizatiei municipale a PSD Constanța și primvicepresedinte al organizatiei judentene a PSD.

Făgădău a câștigat alegerile locale din 2016 învingându-l pe Vergil Chițac

La Alegerile locale din 2020 a pierdut funcția de primar ocupând abia locul 3 la alegeri după Vergil Chițac și candidatul USR Stelian Ion.

La data de 21 octombrie 2020, Decebal Făgădău a demisionat din PSD dupa ce după ce a fost trimis în judecată de DNA. 

Între timp, Făgădău a câștigat procesul la fond, fiind achitat, ultimul termen urmând să se judece in aprilie 2024. 

Decizia tribunalului din acest dosar a fost contestată ulterior la Curtea de Apel Constanța, unde următorul termen va avea loc la data de 18 aprilie 2024.

Decebal Făgădău a mai fost inculpat și într-un alt dosar în care de asemenea a fost achitat in baza prescripției, în urma deciziei CCR.Citește și: 

UPDATEDecebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel Constanța, amânare de pronunțare în dosarul terenurilor din Portul Tomis!

21 May 2024 485

Decebal Făgădău, achitat de Tribunal Constanța în dosarul terenurilor din Portul Tomis! Decizia definitivă va fi anunțată azi

20 May 2024 957

Tribunalul Constanța schimbă temeiul de drept al soluţiei de clasare în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău - „fapta nu există“ (MINUTĂ)

16 May 2024 887

Decebal Făgădău, dat în judecată de administrația Chițac! Tribunalul Constanța amână procesul

22 Apr 2024 564

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 759

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 4515

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 995

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1516

Fostul primar al municipiului Constanța, Decebal Făgădău, la ceas aniversar! Ce mesaj a transmis

14 Mar 2024 1678

Joi, 15 februarie 2024 Primul termen în apelul dosarului terenurilor din Portul Tomis!

15 Feb 2024 986

ZIUA LIVE Horia Constantinescu –„Am discutat cu Decebal Făgădău și cred că am conturat formula câștigătoare. Ne înscriem și noi la concurs, partidul decide candidații”!

12 Feb 2024 1716

Ce pregătesc Horia Constantinescu și Decebal Făgădău?

10 Feb 2024 1582

Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, clasare de la DNA! Vizat, dosarul din cauza căruia a demisionat din PSD

29 Jan 2024 1949

Judecător nou pentru dosarul terenurilor din Portul Tomis! Procesul amânat pentru 15 februarie 2024

18 Jan 2024 1122

Decizii care au „marcat“ justiția din Constanța în 2023! (Penal)

04 Jan 2024 1096