Virginia Stefanica a ars banii SPIT pe Telegraf Advertising

cap_1.jpgAdministratorul sucursalei Ploieşti a Telegraf Advertising (SC Conpress Construct SRL Constanţa, Sucursala Ploieşti) este Adrian Constantinescu, fratele lui Nicuşor de la CJC

Virginia Ştefănică, secretarul general al Ministerului Mediului şi fostă şefă a Serviciului Public de Taxe şi Impozite Locale, a făcut o impresie... strălucită.

După cum am arătat în ediţia de ieri a cotidianului nostru, domnişoara Ştefănică a primit atribuţiuni demne de un ministru în adevăratul sens al cuvântului. Pe scurt, blonda PSD-ului constănţean se ocupă cam de tot ce înseamnă finanţe în ministerul condus doar cu numele de Nicolae Nemirschi, naşul său de cununie. Chiar dacă între timp i-a spus adio celui care i-a fost soţ şi s-a întors la statutul de domnişoară, Virginia a ţinut aproape cu naşul Nemirschi. Care a şi luat-o la Bucureşti. Sau, mai există o variantă. Umblă vorba că de fapt Virginia Ştefănică a fost făcută fată de Capitală pentru a-i sufla în ceafă şefului şi a lua deciziile după bunul plac al PSD-ului Constanţa, în numele lui Nemirschi. O fi adevărat sau nu, nu cunoaştem. Însă, pe lângă competenţele nenumărate pe care le are la Ministerul Mediului, Virginia noastră mai are cu siguranţă şi altele. Spre exemplu, se pricepe la organizat licitaţii, subiect care este în această perioadă punctul nevralgic al Mediului. După scandalul legat de contractul obţinut de ARS Advertising, care a dus la anchetarea lui Nemirschi şi la o eventuală urmărire penală începută împotriva acestuia, se cerea un... specialist în atribuiri de tot felul. Şi Virginia pare omul potrivit la locul potrivit.

virginia_stefanica_02.jpgPe urmele lui Mazăre la DNA?!

Este adevărat, site-ul instituţiei pe care actualul secretar general a condus-o nu ne prezintă foarte multe licitaţii organizate, chiar dacă banii pe care îi „învârt" sunt publici. Dar să ne uităm pe http://www.spit-ct.ro/achizitii-publice. Ce vedem? O invitaţie de participare la o licitaţie privind un contract de publicitate media (2007), o atribuire de contract şi un referat de oportunitate (2008), dar şi un raport de evaluare a impactului achiziţiei serviciilor de publicitate (2009). Trebuie menţionat că ultimele două documente sunt semnate de Carmen Trentea, o dată în calitate de director executiv adjunct, atunci când era subordonata Virginiei Ştefănică, şi o dată ca director executiv cu puteri depline, în 2009. Aceleaşi două documente la care facem referire ne arată cine a fost plătit pentru a face publicitate media SPIT-ului Ştefănicăi: SC Telegraf Advertising SRL. Sună cunoscut? Păi cum să nu, din moment ce numele societăţii a apărut de curând în atenţia opiniei publice ca fiind beneficiarul unor contracte babane pe banii constănţenilor, oferite pe tavă de către Primăria condusă de Radu Mazăre. Tot pentru publicitate. Aşadar, firma de suflet a celor din PSD-ul local a mai tras încă o dată spuza pe turta ei. Şi mai ales că şefii Telegraf Advertising nu sunt nişte neica nimeni. Vorbim despre Sorin Strutinsky şi Mihail Cârciog, veşnicii parteneri de afaceri ai tandemului „de aur" Radu Mazăre - Nicuşor Constantinescu. Ba mai mult decât atât, Registrul Comerţului ne mai oferă o informaţie preţioasă: administratorul sucursalei Ploieşti a Telegraf Advertising (SC Conpress Construct SRL Constanţa, Sucursala Ploieşti) este Adrian Constantinescu, fratele lui Nicuşor de la CJC. Numai legături de preţ.

Domnişoara cu salariu de doamnă

Pentru a reveni la Virginia Ştefănică şi la perioada în care era directoare a SPIT, nu trebuie omis un aspect. Potrivit declaraţiei sale de avere, postată pe site-ul Ministerului Mediului pe 13 februarie 2009, în ultimul an de directorat la SPIT, Virginia Ştefănică a câştigat 169.159 de lei, salariu. Adică 14.069 de lei. Ceva mai mult ca preşedintele Băsescu, al cărui venit pe anul fiscal 2008 s-a ridicat la 76.923 de lei. Adică 6.410,25 pe lună. Avantaj Virginia.

{mos_ri:Virginia Stefanica,Telegraf Advertising}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Infotrafic Au fost ridicate toate restricțiile de pe autostrada A2 București – Constanța

26 Apr 2024 280

Editorial Justiția este oarbă și uneori cam lentă

26 Apr 2024 286

Cumpări directe Tehnoconsult Proiect SRL semnează un nou contract cu municipalitatea. Este vizat Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

26 Apr 2024 296

IGPR InfotraficTrafic reluat pe A1

26 Apr 2024 198

Primăria Constanța Prânz festiv de Paște, pentru beneficiarii Cantinei de Ajutor Social (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 263

IGSU Recomandările pompierilor, în prag de sărbători

26 Apr 2024 229

Poliția Română Peste 400 de premise reținute, în doar 24 de ore

26 Apr 2024 238

Firme Constanța Acţionarii Brise Grains SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi se află și aprobarea situaţiilor financiare anuale

26 Apr 2024 361

Dosarul Mineriadei Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare – a refuzat să dea declarații

26 Apr 2024 400

Consiliul Județean Constanța Mai multe proiecte și evenimente culturale de interes public general, regional sau județean s-au calificat. Iată lista proiectelor

26 Apr 2024 308

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 06

26 Apr 2024 179

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară! Situația pe Autostrada A2 București-Constanța

26 Apr 2024 311

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 493

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, puși sub acuzare în dosarul Mineriadei

25 Apr 2024 404

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 364