Beneficii pentru agricultori şi localnici Primarul Tudor Nădrag începe un proiect de un milion de euro

Harsova_primar__Tudor_Nadrag_005.jpgPrimarul Tudor Nădrag va realiza în acest an proiectul privind amenajarea a trei drumuri de exploatare agricolă. Proiectul finanţat cu fonduri europene este în valoare de un milion de euro cu TVA şi se află în aceste zile în licitaţie publică. Câştigurile aduse de acest proiect sunt numeroase atât pentru agricultori cât şi pentru localnici, dar şi pentru oamenii din judeţ şi din ţară care vin pentru tratament la Apele Termale, susţine primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag. „Proiectul a fost depus în urmă cu un an, iar acum jumătate de an a fost aprobat, fiindu-i acordat punctajul maxim, întrucât cele trei drumuri de exploatare agricolă pornesc de la şoseaua naţională", a explicat edilul.

Potrivit primarului vor intra în asfaltare următoarele trei trasee: DN2A - Apele Termale, DN2A - Vadu Oii şi DN2A - DC 68 Hârşova - Ciobanu.

„Proiectul va facilita accesul oamenilor din Hârşova şi din ţară la Apele Termale, dar va crea şi un traseu pentru cei de la Ocolul Silvic. De asemenea, de cel de-al doilea drum vor beneficia atât agricultorii, cât şi localnicii din Vadu Oii. Iar cel de-al treilea drum va reprezenta o centură ocolitoare a Hârşovei", a explicat primarul.

Şeful autorităţii locale susţine că cele trei trasee de exploatare va deservi o suprafaţă agricolă de 1.200 hectare.

De asemenea, cele trei drumuri au o lungime de 7 kilometri.

Edilul susţine că acest proiect reprezintă o mare realizare. „După Revoluţie, românii care au vizitat şi alte ţări au observat că străinii au şosele asfaltate şi pe câmp. Acum Uniunea Europeană dă şi României, şi celor cu proiecte bune această şansă, de a asfalta drumurile agricole", a subliniat Tudor Nădrag.

„Ne grăbim cu acest proiect"

Primarul îşi doreşte ca drumurile de exploatare să fie realizate anul aceasta. „Ne grăbim cu acest proiect pentru că ne dorim ca după finalizarea acestuia să iniţiem lucrările în cadrul unui alt proiect depus pe Axa 2 POR în valoare de 6 milioane de euro", a punctat Tudor Nădrag. Şeful autorităţii locale a explicat că cel din urmă proiect prevede reabilitarea străzilor în interiorul oraşului pe o distanţă de opt kilometri. Este vorba de altfel de o lucrare complexă care pe lângă asfaltări prevede şi amenajarea de borduri, pavele, spaţii verzi şi cămine de apă. „Avem mari probleme în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. De 30 de ani nu s-a făcut nimic", a menţionat primarul. Acesta a amintit că în ceea ce-l priveşte de când este primar a asfaltat cu sprijinul Consiliului Judeţean, prin Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri, 12 străzi. „Aceste lucrări cu cei de la RAJDP nu m-au costat nimic, le-am făcut pe datorie la preţuri mici şi le-am plătit atunci când mi-au fost repartizate fonduri. Aceasta în timp ce alţii înaintea mea au executat lucrări din credite la preţuri duble", a mărturisit edilul. De asemenea, printre realizările primarului pe partea de infrastructură se numără şi asfaltarea în regie proprie, cu fonduri reduse, în anii 2011 şi 2012, a tuturor parcărilor din zona blocurilor.

Cum vede Tudor Nădrag anul 2013

Primarul crede că va reuşi să facă faţă provocărilor anului 2013, secretul fiind chibzuinţa. „Deşi ne aflăm într-o perioadă de criză financiară, vom reuşi şi anul acesta să punem asfalt, să mai reparăm astfel din străzi şi cu bani de la bugetul local şi de la Consiliul Judeţean, şi nu doar cu fonduri europene. Vrem să construim şi blocuri în continuare. În acest sens, sperăm să se dea drumul la finanţare în cazul proiectelor ANL. În cadrul acestui program noi avem patru blocuri aprobate pe care ne dorim să le construim. Din toată sărăcia, vom reuşi să plătim şi creditele lăsate de fosta administraţie, dar şi să plătim salariile celor 200 de angajaţi ai Primăriei cărora ne străduim să le asigurăm un loc de muncă. Tot Primăria va aloca în continuare fondurile pentru funcţionarea şi încălzirea Spitalului Orăşenesc, deşi acesta mai deserveşte alte nouă comune, precum şi satele din Balta Brăilei şi din vecinătatea Tulcei şi Ialomiţei. Dar folosind banul public cu multă chibzuinţă vom reuşi şi-n acest an să ne gospodărim corespunzător", afirmă primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNAIR Restricții de circulație cu ocazia sărbătorilor pascale pentru autovehiculele de mare tonaj

26 Apr 2024 534

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară! Situația pe Autostrada A2 București-Constanța

26 Apr 2024 381

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 499

Primăria Ovidiu, județul Constanța oferă spre concesionare teren pentru un drum colector

22 Apr 2024 675

Iată cum se circulă astăzi pe strada Baba Novac, din Constanța (Galerie FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 1203

Mesajul lui Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primaria Municipiului Constanța, către liberalii constănțeni

20 Apr 2024 547

Porniți la drum? Cum se circulă în această dimineață pe drumurile din țară! Situația pe A 2 București-Constanța

20 Apr 2024 412

Continuă asfaltarea drumurilor intens circulate din Portul Constanța (FOTO)

18 Apr 2024 445

Din această noapte, încep lucrările pe bulevardul Mamaia din Constanța

16 Apr 2024 654

IPJ Constanța Băuți și fără permis, prinși la volanul aceluiași tractor

15 Apr 2024 312

Razie de amploare a polițiștilor rutieri în județul Constanța! Au fost aplicate mai mulțe amenzi (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 572

Lumea marinarilor Inginerul providențial al Marinei Române. Arsenalul Marinei, Ingineria navală, pionieri

12 Apr 2024 604

Economistul Ilie Șerbănescu s-a stins din viață. Fostul ministru avea 81 de ani

08 Apr 2024 774

Eclipsa totală de Soare în Berbec, din 8 Aprilie 2024. Un nou TU

06 Apr 2024 1162

Cristian Pistol, director general al CNAIR „ Lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi au ajuns la un stadiu fizic de 80%”

06 Apr 2024 477