Ce spune Primăria Constanţa despre podul devalizat din Parcul Tăbăcărie „Le-am spus că, dacă merg pe pod, constănţenii o fac pe riscul lor“ (galerie foto)

Atrăgeam atenţia, la începutul acestei săptămâni, asupra stării de profundă degradare în care se află podul din Parcul Tăbăcărie. O punte suspendată ale cărei scânduri au dispărut şi a cărei structură metalică e complet ruginită, ceea ce o face acum nefuncţională. Mai mult, pentru că acest pod se află chiar deasupra lacului din Parcul Tăbăcărie, din cauza halului în care a ajuns, el constituie un real pericol pentru constănţeni. Ce spun reprezentanţii Primăriei Constanţa? Cum justifică ei ruinarea acestui obiectiv de care răspund? „Municipalitatea se ocupă“, a fost răspunsul administraţiei publice locale constănţene.

Nicolae Nuţu, şeful Serviciului Sistematizare Rutieră şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa, a declarat că acest pod trebuia să fie, încă de anul trecut, inclus într-un proiect european. Dar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, administraţia locală „este în cursul achiziţiei publice“. Nuţu a refuzat categoric să menţioneze dacă, pentru repararea podului, contractul va fi adjudecat în urma unei licitaţii publice sau prin atribuire directă. El a explicat însă că Primăria Constanţa ar fi făcut tot ce i-a stat în putinţă pentru a delimita zona, în scopul de a reduce astfel posibilele riscuri la care s-ar expune constănţenii prin traversarea podului.

Amintim că, la momentul actual, la faţa locului nu se află niciun indicator prin care să se atragă atenţia asupra pericolului. „Zona este devalizată. Nu aveam cum să punem panouri din cinci în cinci minute. Am luat toate măsurile pentru eliminarea riscurilor. Am îngrădit zona cu funie, dar a fost tăiată. Am pus indicatoare şi panouri mari. Am pus panouri inclusiv în copaci, dar tot au dispărut“, a explicat şeful Serviciului Sistematizare Rutieră şi Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanţa.
Nicolae Nuţu consideră că vina pentru degradarea zonei nu aparţine doar Primăriei municipiului Constanţa, ci şi cetăţenilor lipsiţi de simţ civic.
Aşa cum am precizat în ediţia de luni, una dintre întrebările care se impun în acest caz este cine anume se va face responsabil în situaţia în care pe pod sau în imediata sa apropiere va avea loc vreun accident?!? „Noi am fost la faţa locului, am discutat cu elevii, inclusiv cu profesorii de care erau însoţiţi, de «n» ori am fost acolo... Le-am spus că, dacă merg pe pod (n.r. cetăţenii), o fac pe riscul lor“, a explicat reprezentantul Primăriei Constanţa. Am vrut să aflăm de ce, din moment ce podul reprezintă un real pericol, municipalitatea nu s-a grăbit să-l repare. Şeful Serviciului Sistematizare Rutieră şi Servicii Publice a „lămurit“ problema: „Podul este o prioritate pentru Primăria Constanţa”. Halal prioritate!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cetatean profund nemultumit

02 Jul, 2014 09:16

"Prioritate pt Constanta" sunt doar proiectele de balci ale lui Mazare, in rest nimanui nu-i pasa de faptul ca tot orasul e rascolit de sute de lucrari incepute si neterminate. In zona BIG s-au tras cabluri de mai bine de un an si nu s-au refacut trotuarele; in plus s-a inceput alta lucrare de peste 2 luni,a rezultat o groapa imensa care acopera 90% din trotuar, cine stie cate luni le mai trebuie ca sa termine ce au inceput. Dar nici nu ne facem iluzii, cei care fac aceste lucrari sunt acoperiti la nivelul Primariei, nu-i va deranja nimeni, SHPAGA sa traiasca.

Articole asemanatoare

Heinrig Impex SRL, Filiala București va amenaja un spațiu comercial în zona Poarta 1 a Portului Constanţa

07 May 2024 171

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Lilianei Trandafir, secretar la Comuna Oltina, județul Constanța (DOCUMENTE)

07 May 2024 175

Constanța Document de urbanism pentru Mega Image din zona Trocadero

07 May 2024 238

Certificat de urbanism pentru o firmă din Constanța! Vrea să investească în zona centrală

07 May 2024 223

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Dorinei Ciuraru, inspector la Comuna Mihail Kogălniceanu (DOCUMENTE)

07 May 2024 245

Cumpărări directe Constanța Primăria Cernavodă a pus pe masă 265.000 de lei pentru a achiziționa servicii de asistență tehnică și dirigenție de șantier. Iată pentru ce obiective de investiții (DOCUMENTE)

06 May 2024 389

Primăria comunei Saligny, județul Constanța, a finalizat proiectul de implementare a sistemului de supraveghere video în comună

06 May 2024 438

Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța „Taluzul din dreptul plajei se prăbușește pe zi ce trece mai mult!" (VIDEO)

06 May 2024 568

Afaceri Constanța Primăria Eforie a vândut nouă terenuri mai multor persoane fizice

06 May 2024 371

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidatul PUSL pentru Primăria Constanța, partener al antreprenoriatului local. Țința, crearea de noi locuri de muncă!

06 May 2024 690

Primăria Comunei Bărăganu județul Constanța înființează un centru de colectare deșeuri prin aport voluntar (DOCUMENT)

05 May 2024 1007

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 449

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Carolinei Georgeta Tocariuc, inspector la Comuna Grădina (DOCUMENT)

05 May 2024 431

Preotul paroh de la biserica Sf. Mina face un apel la Primăria Constanța Stălpișorii montați au blocat accesul pompierilor ce interveniseră la incendiul din această seară

04 May 2024 1261

Firma este controlată de afaceristul Gheorghe Muhscină Plasty Prod SA a cumpărat de la Primăria Constanța un teren de pe strada Industrială nr.11

04 May 2024 844