ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidatul PUSL pentru Primăria Constanța, partener al antreprenoriatului local. Țința, crearea de noi locuri de muncă!



Gihan Eserghep candidează pentru Primăria Constanța din partea PUSL.

Candidatura sa pentru funcția de primar al Municipiului Constanța s-a născut din spirit civic, fundamentată pe o experiență antreprenorială de peste 30 de ani în mediul privat, dar și din nevoia de implicare concretă în procesul de valorizare a identităților culturale locale și a dialogului dintre acestea.

Se caracterizează o persoană dinamică, cu pasiune pentru inovație și vrea să promoveze proiecte care să sprijine antreprenorii locali și să creeze noi locuri de muncă.

Programul său electoral este structurat în 10 pași iar principalul scop îl reprezintă remedierea problemelor majore cu care se confruntă locuitorii orașului Constanța și pe care aceștia le menționează ca fiind prioritare, dar și identificarea unor soluții privind îmbunătățirea calității vieții în acest oraș. În cadrul acestei campanii vă supun atenției un „decalog” al lucurilor nefăcute sau implementate îndoielnic în Constanța, chestiuni care au rezolvare dacă există implicare.
 
1. Infrastructura și traficul rutier– reprezintă principala problemă deorece circulația din municipiu este îngreunată, iar în anumite intervale orare este blocată. Intrările în oraș (în număr de patru) trebuiesc conexate cu un sistem inteligent și integrat de gestionare al tuturor intersecțiilor semaforizate din Constanța. Trebuiesc amenajate pasaje rutiere subterane și supraterane în intersecțiile din puntele cele mai aglomerate. Sensurile de mers și numărul de benzi de circulație trebuiesc revizuite. Rezolvarea problemelor de captare ale apelor pluviale pe toate arterele de circulație, dar și în parcări, deoarece sunt multe zone inundabile.
2. Parcuri și spații verzi – trebuiesc întreținute actualele zone verzi ale orașului prin sisteme de irigații automatizate și identificate locurile unde pot fi amenajate parcuri noi, dar și cu o estetică peisagistică nouă și să cuprindă locuri de joacă pentru copii.
3. Parcări – necesitatea construirii de parcări subterane sub toate parcurile, dar și sub spațiile generoase din cartierele orașului.
4. Parc industrial – municipiul Constanța nu are niciun parc industrial. Se impune atragerea investițiilor, prin dialog cu marile companii din domeniul auto, IT, etc. Aceste investiții ar determina apariția locurilor de muncă implicit. Poziția geografică a orașului, deschiderea la mare, la canalul Dunăre-Marea Neagră, infrastructură rutieră cu cele 2 autostrăzi poate facilita atragerea de investiții și beneficii economice la bugetul local.
5. Obiective turistice – În Municipiul Constanța conviețuiesc 17 minorități etnice, exemplu prezentat ca model la nivel mondial. Toate clădirile emblematice ale acestora trebuie să redevină obiective turistice. Se impune redactarea unui program de reabilitare al clădirilor istorice din oraș.
6. Siguranță cetățenilor – implicarea angajaților din cadrul Poliției Locale în acțiuni de prevenție în slujba cetățenilor, patrularea în zona parcurilor și unităților de învățământ de exemplu.

7. Spital Municipal – Constanța trebuie să beneficieze de un nou spital municipal, care să includă toate specializările medicale deoarece deservește un număr mare de locuitori.
8. Creșe și grădinițe – Se impune creșterea numărului de creșe și grădinițe cu program prelungit. Acestea se pot realiza prin reconversia unor clădiri existente și neutilizate, dar și prin construirea unor spații noi.
9. Baze sportive pentru copii și juniori – Reamenajarea Complexului Sportiv „Badea Cîrțan” și a bazinelor de înot din zona, construirea unei piste de atletism și implementarea programelor locale de dezvoltare al sporturilor de masă, pentru susținerea dezvoltării tuturor ramurilor sportive.

10. Anveloparea blocurilor și montarea de panouri solare pe clădiri – Pentru eficientizarea energetică a locuințelor și scăderea costurilor de întreținere se impune această măsură. Se poate realiza prin accesarea de granturi europene. Se impune abordarea problemelor de urbanism, deoarece este necesară o corelare între construcțiile viitoare și dimensionarea corectă a parcărilor și a traficului rutier din zonele respective.
 
Interviul va avea loc pe 7 mai 2024, de la ora 14.00.
 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărare directă în valoare de peste 23.000 euro New Eventpro Strategy organizează evenimentele dedicate „Zilei copilului" la Mangalia (DOCUMENT)

17 May 2024 416

Alegeri Locale 2024. ZIUA ELECTORALĂ Dr. Cătălin Grasa, candidatul PSD la președinția CJ Constanța, despre planul concret prin care poate fi schimbată fața județului (VIDEO)

16 May 2024 542

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 16 mai 2024

16 May 2024 247

ZIUA LIVE Candidatul PSD, Horia Constantinescu aduce schimbare în administrație. Primăria mobilă în Constanța (VIDEO)

09 May 2024 759

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la președinția CJ Constanța - „Cred că va fi o prezență foarte mare la vot pentru că oamenii vor o schimbare“ (VIDEO)

08 May 2024 916

ZIUA LIVE Orașul nu poate fi condus de la birou. Candidatul PSD, Horia Constantinescu lansează primăria mobilă!

08 May 2024 630

ZIUA LIVE Gihan Eserghep, candidat pentru Primăria Constanța din partea PUSL - „Votați pe cine doriți, oferta este vastă, dar prezentați-vă la vot!“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 704

ZIUA LIVE Florin Mitroi (PNL) „Vreau să resuscităm acest județ. Cred cu tărie că pot schimba oamenii!"

07 May 2024 1183

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 900

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 657

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 30 aprilie 2024

30 Apr 2024 297

ZIUA LIVE Horia Constantinescu, candidatul PSD pentru Primăria Constanța - “Drepturile constănțenilor nu au culoare politică“! (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 746

ZIUA LIVE Joacă PSD și Horia Constantinescu cu șanse reale meciul pentru Primăria Constanța?

28 Apr 2024 919

ZIUA LIVE Candidatul Dreptei Unite pentru municipiul Constanța, Stelian Ion -„Eu joc totul pe această carte, Primăria trebuie câștigată"! (VIDEO)

26 Apr 2024 711

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 26 aprilie 2024

26 Apr 2024 348