Mangalia va contracta un împrumut de la Ministerul de Finanţe

Consilierii locali din Mangalia s-au reunit, ieri după amiază, într-o şedinţă de îndată, context în care au aprobat un proiect privind contractarea unui împrumut. Este vorba despre un împrumut în valoare de maximum 19.436.969 lei, de la Ministerul Finanţelor Publice, împrumut din vărsămintele din privatizare, „cu o maturitate de până la cinci ani", aşa cum se arată într-un comunicat de presă.

Conform proiectului de hotărâre iniţiat de primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu, banii ar urma să fie folosiţi pentru achitarea arieratelor înregistrate în contabilitatea municipalităţii, faţă de furnizorii de bunuri, servicii şi lucrări. „Din document mai reiese că plata serviciului anual al datoriei publice locale aferent împrumutului se asigură integral din bugetul local al Primăriei municipiului Mangalia", se menţionează în comunicat.

Ordonatorul principal de credite se obligă să publice, trimestrial, pe site-ul oficial al primăriei, pe toată durata serviciului datoriei publice locale, date legate de: hotărârea Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale, precum şi de orice modificări şi/sau completări ale acesteia, de valoarea finanţării rambursabile contractate/garantate în valută de contract, de graful de îndatorare a Primăriei Mangalia, dar şi de durata serviciului datoriei publice locale, „cu precizarea perioadei de graţie şi a perioadei de rambursare a finanţării rambursabile". Nu în ultimul rând, aşa cum anunţă administraţia publică locală din sudul litoralului, pe site vor fi publicate şi date ce ţin de dobânzile, comisioanele şi orice alte costuri aferente fiecărei finanţări rambursabile, precum şi de plăţile efectuate din fiecare finanţare rambursabilă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atlantic Blue Construct SRL s-a mutat cu sediul în satul 2 Mai, comuna Limanu, județul Constanța

27 Apr 2024 159

Firme Constanța O nouă societate, deschisă în Mangalia. Iată cine o administrează

27 Apr 2024 217

UPDATE Incendiu la o casă din Mangalia, județul Constanța. Fumul este vizibil din Vama Veche (FOTO+VIDEO)

27 Apr 2024 549

Marfă contrafăcută la Vama Veche! Ce au descoperit oamenii legii într-un autocar de pe ruta Turcia - România? (FOTO)

27 Apr 2024 338

Firme Constanța Modificări în Keyconect SRL. Se închide punctul de lucru din Mangalia și se retrage un asociat

27 Apr 2024 269

Firme Constanța Imsat Elconmet SA convocă Adunarea Generală a Acționarilor pentru evaluarea situațiilor financiare din 2023

27 Apr 2024 293

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 1577

Tinerii din Mangalia, susținuți de Primărie în plan socio-profesional (FOTO+VIDEO)

25 Apr 2024 624

Știri justiție Constanța Neptun Olimp SA cere în instanță anularea unui act emis de Primarul Municipiului Mangalia. CL Mangalia devine pârât în cauză!

25 Apr 2024 327

Proiectul a fost depus la APM Constanța Port Azuro SRL investește într-un nou restaurant în Portul turistic Mangalia

25 Apr 2024 449

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 844

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Georgianei Ivan, secretarul general al comunei Limanu (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 379

Compania Națională de Căi Ferate „CFR” SA pune la bătaie peste 1,5 miliarde de lei pentru lucrările de electrificare și reabilitare a liniei de cale ferată Constanța – Mangalia (DOCUMENT)

24 Apr 2024 616

Judecătoarea Popoviciu Ioana Ancuța, din Judecătoria Mangalia, vrea să plece de la Mangalia! Iată unde își cere transferul

24 Apr 2024 20501

Secţia pentru Judecători în Materie Disciplinară a rămas în pronunțare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia

24 Apr 2024 482