Palaz către directorii de deconcentrate „Nu vă lăsaţi tăvăliţi!" (galerie foto)

colegiul_prefectura.jpgPrefectul Claudiu-Iorga Palaz a convocat, ieri, Colegiul Prefectural la care au participat mai toţii directorii instituţiilor deconcentrate din judeţ.

Cu această ocazie, instituţiile şi-au prezentat rapoartele pe primul semestru al anului în curs. Printre bilanţuri, prefectul a atins mai multe puncte de interes pentru întreaga comunitate. Unul dintre acestea a fost chiar vânzarea Cazinoului. Palaz a împărţit directorilor pliante prin care cetăţenii sunt informaţi asupra intenţiilor primăriei, dar şi a soluţiilor, şi i-a rugat să le afişeze la sediile instituţiilor. „Nu vrem să aibă soarta Continentalului, să fie dărâmat. Afacerile sunt afaceri, dar nu putem chiar în halul acesta", a spus reprezentantul Guvernului în teritoriu. Apoi s-a discutat problematica magazinelor care comercializează etnobotanice, iar prefectul a asigurat că nu a renunţat la această acţiune: „Nu am renunţat. Până acum nu am avut o colaborare bună cu Inspectoratul de Poliţie dar sper ca de acum înainte să avem o colaborare mai bună (n.r. - făcând referire la faptul că IPJ are o nouă conducere). Nu mă las până nu le închid pe astea de tot, chiar dacă primăria nu vrea să mă ajute. Au început să vândă şi din maşină şi probabil că s-au extins pe litoral. Aşa că, vă rog, aveţi grijă". Claudiu-Iorga Palaz i-a îndemnat pe directori, mai ales pe cei care au inspectori în teritoriu, care fac verificări la agenţii economici, să nu se mai lase „tăvăliţi" de cei sancţionaţi. „Să fiţi fără milă, să nu vă lăsaţi călcaţi în picioare", le-a spus Palaz, continuând că, totuşi, nu contează numărul ridicat de amenzi aplicate, ci numărul celor încasate. Aici, prefectul a dat exemple de inspectori care fie nu completează corect procesele verbale, fie nu folosesc legea în mod corect şi, astfel, instanţele anulează sancţiunile.

Garda, la club

Primul care a ieşit la raport a fost comisarul-şef Valentin Burlacu, comandantul Inspectoratului de Poliţie Judeţean. Prezent pentru prima dată la Colegiul Prefectural, Burlacu a vorbit despre furturile din autoturisme şi despre faptul că 85% dintre acestea se petrec din cauza neglijenţei proprietarilor. „În primele şase luni ale anului au fost sesizate 15.297 de infracţiuni, dintre care 2618 economico-financiare şi 1112 furturi din autoturisme. În accidentele rutiere am avut 39 de morţi, cu şapte mai puţin ca anul trecut, 75 de răniţi grav, 2672 de tamponări şi trebuie subliniat faptul că s-a observat o scădere a violenţei accidentelor". De asemenea, a menţionat că planul de acţiuni pentru litoral este coordonat de comisarul-şef Adrian Rapotan, inspector şef-adjunct al IPJ şi că una dintre marile probleme este comerţul ambulant de pe plajă, care ar intra în atribuţiile Poliţiei Locale. Cristian Radu, şeful Gărzii Financiare a raportat 7000 de agenţi economici verificaţi, amenzi de peste 10.000.000 lei, articole confiscate de 7 milioane de lei şi 99 de sesizări penale. Statul a fost prejudiciat în primul semestru cu 200 de milioane de lei şi mai mult de 400 de societăţi comerciale s-au procopsit cu activitatea suspendată. „Avem şi noi probleme pe litoral, dar nu numai pe plajă. Sâmbătă seară, am controlat marile cluburi din Mamaia şi am descoperit că nu înregistrează toate veniturile", a mai spus Cristian Radu.

Şi Eugen Bola, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă a ieşit la raport. Evident, una dintre preocupările principale ale inspectorilor ITM, mai ales în perioada estivală, este combaterea muncii la negru. Din 2461 de societăţi verificate în primele şase luni ale lui 2011, 182 aveau angajaţi fără forme legale. „Sancţiunile au fost foarte mari, peste 1 miliard 300 de mii de lei", s-a lăudat Bola. Însă, prefectul a fost ferm: „Nu mai vreau raportări la amenzi date, ci la încasări!".

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 579

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 669

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 583

Alianța Dreapta Unită a stabilit candidatul pentru Primăria Independența, județul Constanța

09 Apr 2024 598

Președintele PMP Constanța candidează și la alegerile europarlamentare

22 Mar 2024 731

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 842

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 846

Afaceri Constanța Ce a decis mediul cu privire la extinderea exploatării de la Cogealac?

17 Mar 2024 696

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 804

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 566

Certificat de urbanism pentru CN CF CFR SA – Sucursala regională CF Constanța. Este vizată o linie importantă

10 Dec 2023 997

Oficial de la SC RAJA SA 17 localități din județul Constanța, în continuare nealimentate cu apă

29 Nov 2023 741

#Dobrogea145 Claudiu Iorga Palaz, președinte PMP Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1114

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța în ședință ordinară! Iată ce se discută

31 Oct 2023 1166

Vasile Ivanof, decedat Magistrații au decis rejudecarea dosarului dintre Stone Construct SRL și CJ Constanța, vizând contractul de la Capidava. Ce sume se află la mijloc?

29 Sep 2023 1021