Proiect inedit la Ovidiu Labirint de vegetaţie, grădină a nuferilor sau amfiteatru natural, viitoare atracţii (galerie foto)

În atenţia celor de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Constanţa a ajuns un document ce aşteaptă să fie avizat şi care va permite implementarea unui proiect important pentru oraşul Ovidiu. Este vorba despre proiectul privind amenajarea unei zone de relaxare şi agrement în oraş. Terenul pe care acesta urmează să fie realizat se află pe malul lacului Siutghiol, în vecinătatea insulei Ovidiu, între zonele Debarcader şi Parc de Recreere, şi are suprafaţa de 3.742 de metri pătraţi, acum fiind un loc viran. Proiectul prevede realizarea a două accesuri - unul în zona străzii Albinelor şi altul în zona Debarcader, a unei alei pietonale care va face legătura între cele două accesuri, proiectată la limita malului lacului, a unor jocuri din prefabricate termoplastice, a unei grădini a nuferilor, a unui amfiteatru natural, plantarea de material dendricol şi floricol, precum şi realizarea şi amplasarea de mobilier urban.
 
„Proiectul, în ansamblu, va fi deosebit. Va cuprinde mai multe puncte de atracţie pentru localnici şi turişti, deopotrivă. Printre ele vor fi: labirintul de vegetaţie - un joc pentru copii şi adulţi, grădina nuferilor, dar şi amfiteatrul natural“, a menţionat şeful administraţiei publice locale din Ovidiu, George Scupra.

Puncte de atracţie pentru localnici şi turişti 

Grădina nuferilor se va realiza prin extinderea oglinzii de apă a lacului, într-o alveolă. Accesul se va realiza pe aleea pietonală, printr-un ocol, iar coborârea, pe nişte scări executate din beton. Întreaga zonă va beneficia de o iluminare aparte, deoarece zona este considerată „un punct de interes şi noaptea, pe perioada spectacolelor de sunet şi lumină, proiectate în larg pe fântâna arteziană“.
 
Amfiteatrul natural va fi realizat din amenajări ale pantei naturale a terenului şi va fi prevăzut cu gradene de odihnă şi spaţii de circulaţie. „Se vor amenaja şase rânduri de gradene. Toată suprafaţa amfiteatrului natural se va îmbrăca cu rulouri de gazon. Aceasta zonă este gândită pentru a îndeplini un dublu rol: acela de relaxare şi de odihnă, în timpul zilei, precum şi de spaţiu de unde se pot viziona, seara, spectacolele de sunet şi lumină ce se vor proiecta pe ecranul de apă al fântânii arteziene, amplasată în largul lacului Siutghiol“, a explicat primarul oraşului Ovidiu.
 
Toată zonă va beneficia şi de un sistem de irigaţie îngropat, de un sistem amplu de iluminat şi, inevitabil, totul va fi supravegheat video. „Întreaga investiţie are un impact pozitiv pe termen mediu şi lung pentru localitatea şi comunitatea noastră“, consideră primarul George Scupra.
 
Proiectul „Zonă de relaxare şi agrement“, al cărui beneficiar este unitatea administrativ-teritorială Ovidiu, a fost pus la punct, luna precedentă, de către SC Novelty SRL, cu sediul social declarat în Bucureşti. Acum aşteaptă avizul de mediu de la APM Constanţa, iar reprezentanţii administraţiei locale speră să urmeze, cât mai rapid, etapele premergătoare demarării efective a lucrărilor.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cu acordul Municipalității Un imobil de pe strada Pescăruș din Constanța va fi supraetajat, altul – transformat în parcare de Imobiliaria Tomis SRL

03 May 2024 664

​Distracția continuă până pe 6 mai în Constanța! Artiști celebri cântă la malul mării

03 May 2024 462

Restaurant înființat recent în județul Constanța. Cine este fondator

02 May 2024 1207

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Sepsi OSK Hagi - „Vom avea o partidă dificilă și sperăm să fim inspirați cu toții“ (VIDEO)

02 May 2024 2757

Culturism și Fitness CS Farul Constanța, șase medalii la Campionatul Balcanic (DOCUMENT)

01 May 2024 519

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 378

Evenimente Constanța de 1 Mai Artiști îndrăgiți cântă la mare în minivacanța de 1 Mai. Programul evenimentelor

30 Apr 2024 6698

Accident în localitatea Ovidiu, județul Constanța. Un șofer beat a intrat cu mașina într-un autoturism parcat

29 Apr 2024 900

Accident rutier pe Autostrada A4, pe sensul Agigea-Ovidiu! Traficul, restricționat în zonă

29 Apr 2024 768

Licitație importantă la Poliția din Constanța! Sunt vizate autospecialele IPJ (DOCUMENT)

29 Apr 2024 851

Expoziția de arte vizuale „Aripi de lumină” are loc la Constanța, la Muzeul Național al Marinei Române

29 Apr 2024 352

LIVE TEXT+VIDEO Mohammad Murad își depune candidatura la CJ Constanța din partea AUR-„ Avem nevoie de o schimbare, iar eu sunt un om de valoare”

29 Apr 2024 781

LIVE TEXT+VIDEO Ovidiu Cupșa își depune candidatura la Primăria Constanța din partea AUR-„Este o zi în care începe o nouă eră pentru Constanța”

29 Apr 2024 720

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Sediul BNR Constanța, „inima“ monetară din Piața Ovidiu - Constanța, readus la viață de lucrările întreprinse de Aedificia Carpați

29 Apr 2024 843

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la M. Kogălniceanu, în care un pieton a decedat

29 Apr 2024 675