Cum era Calapod să fie... simplu muritor

lavinia_bun.jpgNu i-am înţeles niciodată pe cei care nu reuşesc să se sature cu mierea de pe degete şi le place să dea cu băţul prin gard şi să deranjeze tot stupul.

Când, vorba aceea, ai căsuţa aranjată, familia sănătoasă, un post călduţ la stat, ceva bănuţi puşi deoparte pentru zile negre şi totuşi.. necuratul te împinge la compromisuri compromiţătoare, vorba lui Haşotti. Chestiunea asta cu jocul de glezne la două capete este foarte periculoasă, mai ales când picioarele îţi stau înfipte doar în solul nisipos de la Năvodari. Mă gândesc în nemernicia mea că personajul poveştii mele de astăzi a rămas, în ciuda aparenţelor, un om cerebral, cu toate ţiglele pe casă şi nu s-a gândit că un simplu telefon la X sau Y, îl vor scoate din hăndelul lăcomiei. Am rămas mirată să aud că în diverse cercuri se credea deja scăpat de ancheta derulată în cazul afacerii centrului de deşeuri periculoase patronat de Vincentelli şi că la rândul său pregătea o lovitură de „graţie" pentru primarul din Năvodari, Nicolae Matei, care urma să se lase cu suspendarea din funcţie înainte de terminarea mandatului. Ruşinică, domnule Calapod!

Ruşine pentru că, fără să-i ridic statuie lui Matei, care le are ca tot omul pe ale lui, uite, te vrea liber ca pasărea cerului, să poţi îngriji de copilaşii tăi! Ruşine pentru că alături de colegii consilieri ţi s-a cerut până în ultima clipă să te delimitezi de mizeria macaronarului şi, în final, pentru că probabil vei merge în mormânt şi tot nu vei recunoaşte că ai luat sau că ai antedatat documentele fără de care Vicentelli nu ar fi prins aripi!

După toate astea, eu, care, e adevărat, n-am viziunea unui preşedinte, precum domnul Chiru, nu cred că acest Calapod va mai putea reînvia vreodată politic. La 45 de ani, marea speranţă a PDL Constanţa îşi poate lua adio de la activitatea care l-a consacrat, pentru că oamenii uită, dar nu iartă. Poate că abuzul în serviciu şi falsul intelectual sunt infracţiuni imputabile multora dintre aleşi, nici chiar condamnarea la finalul unui proces nu-i piatră de moară, integritatea însă, mai exact lipsa acesteia, îl va costa cel mai mult. Cineva s-a grăbit să catalogheze dosarul lui Calapod ca fiind unul politic, alţii îl cred nevinovat, adevărul îl ştie numai domnul Calapod şi, dacă încă se încăpăţânează să nu-l recunoască, îl va afla cu prima ocazie când va coborî în cartier. Atunci va şti cui să-i mulţumească pentru că ochii copiilor săi nu au privit neputincioşi mâinile încătuşate ale unui tată, care rămâne, ca noi toţi, dincolo de politică, putere sau sus puşi, simplu muritor. Şi ar mai fi ceva ce ar putea învăţa eroul poveştii mele de astăzi din toată mascarada de acum câteva zile, aia cu urmărirea ca-n filme, cu navigator GPS, şi nu mă feresc să-i spun aşa, morţii nu mint niciodată!


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 389

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 587

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 1294

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 714

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 535

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1563

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 901

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 657

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 830

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1087

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1466

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1711

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1108

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 882

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 678