Editorial Până unde poate duce foamea de bani a micilor afacerişti. Alimente expirate de ani buni, vândute în magazinele din Constanţa

Un profesor din liceu ne-a spus o vorbă care mi-a rămas până astăzi în memorie: „Suntem prea săraci ca să ne cumpărăm lucruri ieftine!“ Nu ştiu dacă a citat din vreun înţelept celebru dar, pur şi simplu, mi-a rămas în minte.
 
Acum aş veni cu o completare axată pe realităţile zilelor noastre: „Nu suntem prea săraci să fim bătaia de joc a comercianţilor!“ Aici mă refer la cazurile din ultima perioadă demascate de comisarii OPC, care au descoperit produse neconforme scoase la vânzare în mai multe magazine din municipiul Constanţa, dar şi din judeţ.
 
Cazul de săptămâna trecută de la Băneasa, care, cu siguranţă, nu este unul singular, i-a oripilat pe mulţi. La un magazin din localitate, intitulat, pompos, Mini Market, cumpărătorilor li se vindeau produse expirate de, atenţie, şase ani! Se profită de faptul că printre clienţi sunt şi oameni în vârstă, care drămuiesc cu atenţie fiecare bănuţ din pensie şi cărora le sunt băgate pe gât, contra cost, desigur, produse din carne expirate de ani buni.
 
Nimănui nu i-a păsat de sănătatea celor care, din neştiinţă, consumă aceste produse. Comercianţii au fost interesaţi doar de profit, sănătatea consumatorilor nefiind pentru ei un punct de interes. Ce s-ar fi întâmplat dacă echipa CJPC Constanţa nu ar fi fost în control?
 
Nicio amendă nu este suficientă pentru neglijenţa acestor afacerişti care s-au jucat cu sănătatea consumatorului fără nicio remuşcare. Cât de avid după câştig să fii, încât să calci în picioare orice morală pentru a pune mâna pe nişte bani?
 
Deficienţe de acest gen sunt, cu siguranţă, în mai multe magazine şi nu numai în mediul rural. De altfel, echipele OPC au găsit marfă stricată scoasă la vânzare şi la hipermarketuri din Constanţa.
 
Interesant ar fi un astfel de control şi la târgurile cu produse tradiţionale din Constanţa, unde produse şi preparate din carne şi lapte sunt ţinute în căldură şi vândute clienţilor. Printre muşte, praf şi căldură, sunt vândute clienţilor amatori de produse tradiţionale fel de fel de preparate din carne care cine ştie câte zile stau în soare până să ajungă în frigiderele consumatorului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial Explorând drumul independenței. Perspectiva asupra plecării studenților de acasă

24 Apr 2024 333

Editorial Limita extremă a geloziei. Când disperarea devine fatală

21 Apr 2024 443

Apariție editorială de excepție la Muzeul Național de Istorie a României

20 Apr 2024 448

Editorial „Revenirea la origini“, o strategie care își arată din plin roadele la Farul Constanța în play-off

19 Apr 2024 697

„Poezii fără apus” Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

19 Apr 2024 389

Editorial Imaginea durerii – protest pentru dreptate după cazul Pascu de la 2 Mai

17 Apr 2024 529

La Universitatea „Ovidius” Constanța se va lansa volumul „Regionalizarea. Către un model de bună guvernanță a României”

14 Apr 2024 639

Editorial Părinții cu copii în rame!

12 Apr 2024 575

Editorial Încep înscrierile la clasa pregătitoare! Ce fac părinții să fie siguri că micuții vor urma cursurile școlii mult-visate

10 Apr 2024 585

Editorial Studenția și locul de muncă. Navigând într-o lume interconectată pentru succesul personal și profesional

05 Apr 2024 441

Editorial Păcăleala, un atribut al societății noastre

31 Mar 2024 536

Editorial Am intrat în Postul Paștelui! Se caută rețetă pentru suflet

29 Mar 2024 755

Editorial Timpul nu mai are răbdare cu oamenii

27 Mar 2024 503

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 855

Constanța Scriitoarea Aurelia Lăpușan, despre lansarea volumului „Flori de busuioc” (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 503