Editorial Politicienii ne spun aceleaşi poveşti, la fiecare patru ani. Să-i mai credem?

În mai puţin de două luni, românii sunt aşteptaţi la urne, pentru desemnarea aleşilor locali. Luna care urmează, când se dă startul campaniei electorale, este un bun prilej pentru poveştile politicienilor „servite“ cetăţenilor ce urmează să le acorde voturile lor.
 
Foşti miniştri care au avut banul public pe mâinile lor, care au fost cercetaţi sau nu de DNA, care au mai ajuns şi pe la închisoare vin acum în faţa cetăţenilor, pentru a promite aceleaşi lucruri pe care le-au promis acum patru, opt sau 12 ani. Toţi fac promisiuni. Candidaţii pentru postul de primar, consilieri locali sau judeţeni ne vorbesc despre drumuri şi autostrăzi, salarii majorate, servicii de calitate în sănătate, şcoli reabilitate, dezvoltare, finanţare şi câte şi mai câte.
 
Mai-mai că începem să-i credem şi să visăm că peste vreo doi-trei ani vom trăi ca în Germania, Italia sau Franţa. Mai-mai să-i credem că vom avea drumuri asfaltate, şcoli mari şi spaţioase, spitale dotate cu aparatură medicală ultramodernă, salarii de mii de lei, parcuri în oraşe, locuri de joacă. Mai-mai să-i credem că vor binele nostru şi pe al familiilor noastre.
 
De ce nu mai cred românii în promisiunile politicienilor? De ce promisiunile lor par doar nişte poveşti de adormit copiii? Nişte poveşti în care cetăţenii României nu mai cred de mult.
 
Sunt mai multe motive care ne fac să nu mai credem nimic din promisiunile politicienilor care nu sunt la primele mandate de aleşi. Unul ar fi dirijarea frauduloasă, după bunul plac, a banilor publici de către cei care au mai fost în aceste poziţii. Un alt motiv ar fi că nu şi-au îndeplinit promisiunile făcute acum patru, opt sau 12 ani.
 
Până la alegerile locale, care vor avea loc pe 5 iunie, vom mai auzi multe promisiuni, vorbe frumoase, poveşti. Şi vor trece alegerile, politicienii vor ajunge acolo unde şi-au propus, vor gestiona banul public şi vor uita că au promis drumuri asfaltate, şcoli spaţioase, spitale dotate cu aparatură medicală ultramodernă, parcuri, locuri de joacă pentru copii şi salarii de mii de lei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alegeri Locale Constanța 2024 Candidatul independent, Felicia Ovanesian, susținut de un fost primar al municipiului Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 803

Alegeri Locale Constanța Lista candidaților PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 730

Horia Constantinescu, candidatul la funcția de Primar al municipiului Constanța- „Arunc buchetul pentru toți cei care iubesc Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 454

LIVE VIDEO+TEXT Horia Constantinescu și candidații PSD pentru Consiliul Local municipal depun candidaturile (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Apr 2024 765

Sondaj INSCOP Intenţie vot alegeri locale

25 Apr 2024 608

Alegeri locale Candidații PSD Constanța își depun vineri candidaturile pentru alegerile locale din 9 iunie

25 Apr 2024 434

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1130

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 444

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 677

Marţi începe perioada de depunere la birourile electorale a candidaturilor pentru alegerile locale

15 Apr 2024 673

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 504

Declarații avere Constanța Averea și interesele judecătorului Traian Iancu, locțiitorul președintelui BEJ Constanța (DOCUMENTE)

15 Apr 2024 389

Alegeri electorale 2024 - Tribunalul Constanta UPDATE. Azi are loc ședința de desemnare, prin tragere la sorti, a președinților Birourilor Electorale de Circumscripție și locțiitorilor acestora

15 Apr 2024 1763

Otrăvurile din sondaje Cu cine vor vota constănțenii la alegerile locale?

14 Apr 2024 1391

15 partide și 7 candidați independenți au depus candidaturi pentru alegerile europarlamentare

13 Apr 2024 583