Editorial Secret mare. Ce-ar trebui să ştim şi nu ştim despre Decebal Făgădău. Şi nu numai

Cu ceva timp în urmă a fost lansat site-ul Primăriei Constanţa, din care ar trebui să aflăm câte-n lună şi-n stele despre toate cele.
 
Noua înfăţişare a site-ului oficial al Primăriei municipiului Constanţa a costat peste 100.000 de lei, cu TVA cu tot, şi a fost realizată de SC Duk-Tech SRL Iaşi.
 
Asta după ce, chipurile, valoarea estimată a contractului, fără TVA, era de 129.166 de lei, iar în urma evaluării ofertelor depuse, oferta declarată câştigătoare a fost cea de mai sus, mai exact, de 76.050 de lei fără TVA.

Zicea într-un comunicat de presă, la data lansării, în jurul zilei de 1 august anul acesta, că noul site oferă facilităţi şi posibilităţi suplimentare precum: depunerea de sesizări online, sondaje de opinie, lista parcărilor rezidenţiale, lista operatorilor economici autorizaţi, plata amenzilor online etc.

Ce nu mai zicea în comunicat, dar înţelegeam noi: de aici încolo va fi o transparenţă totală.
Vom afla totul fără a mai suna să punem întrebări din nu ştiu câte surse, mai ales dacă tot exista sursa oficială: site-ul Primăriei.
Şi asta am crezut, în naivitatea noastră, şi mai abitir, după ce am văzut că acolo, sus, în stânga, există o fereastră - permanent deschisă - unde scrie, de atunci, mereu: „Agenda publică a conducerii”.
 
Vedeţi ce frumos scrie negru pe alb? Şi am crezut că vom afla mereu că acolo există ferestre pentru fiecare zi a lunii, ce face Decebal Făgădău - oficial, nu neoficial -, ce fac viceprimarii - oficial, nu neoficial -, ce fac alţii din conducerea Primăriei Constanţa - oficial, nu neoficial.
 
Dar, cum aţi citit dv. acolo, aşa ceva am citit şi noi. Adică un NIMIC continuu.
La un moment dat, am întrebat-o şi pe purtătoarea de cuvânt a Primăriei, pe Facebook, de ce nu este completată rubricuţa aceea din site-ul Primăriei.

A văzut imediat mesajul pe care i l-am lăsat.
De răspuns...
Şi astăzi, ca în fiecare zi, de altfel, acolo scrie:

„Nu există evenimente publice programate în această zi”. 

Cum, de altfel, nu a existat niciun eveniment de la 1 august, de când a fost dat în folosinţă site-ul de un miliard de lei vechi.

Ceea ce mă determină să cred că toate, dar absolut toate evenimentele sunt programate, acolo, la Primăria Constanţa, a nu fi publice.
Aşa o fi? Dacă este să ne luăm după fereastra aceea mereu deschisă, dar cu draperiile negre-netransparente, aşa este.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele lui Petrică Răducan, secretar general la Comuna Istria (DOCUMENTE)

05 May 2024 215

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Carolinei Georgeta Tocariuc, inspector la Comuna Grădina (DOCUMENT)

05 May 2024 216

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Anișoarei Brașovanu secretar general UAT la Comuna Gârliciu (DOCUMENTE)

04 May 2024 326

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Vasilicăi Olteanu secretar general UAT la Comuna Siliștea (DOCUMENTE)

02 May 2024 511

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Simonei Elena Radu, consilier achizițiii publice la Comuna Cerchezu (DOCUMENTE)

02 May 2024 482

Cumpărări directe Constanța Primăria Medgidia, licitație deschisă pentru servicii de asistență și dezvoltare programe software (DOCUMENT)

02 May 2024 1058

Cumpărări directe Constanța Primăria Comunei Oltina investește în asfaltarea străzii Pelinului din localitatea Răzoarele (DOCUMENT)

29 Apr 2024 444

Declarații de avere Constanța Camelia Velicică, secretarul general al comunei Târgușor, avere și interese (DOCUMENTE)

29 Apr 2024 459

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 451

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 512

Cumpărări directe Constanța Primăria Murfatlar investește în lucrări de reparații sistem rutier (DOCUMENT)

27 Apr 2024 538

Licitații Constanța Primăria Tîrgușor investește în dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a Școlii Gimnaziale Târgușor (DOCUMENT)

27 Apr 2024 414

Declarații de avere Constanța Viorel - Florin Brătianu, secretar general la Primăria Lumina, averea și interesele (DOCUMENTE)

25 Apr 2024 449

Licitații Constanța Primăria Cobadin investește în lucrări pentru implementarea unei investiții publice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 511

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 896