Ghinionul lui Mazare. Tocmai a venit si Raportul din SUA

emilian_editorial.jpgDe data asta, primarul Radu Mazăre, chiar că are ghinion. Pentru că, exact când s-a redeschis dosarul privind uniforma nazistă, a apărut şi Raportul Departamentului de Stat american despre situaţia drepturilor omului în România.

Dosarul a fost redeschis, aşa după cum se plânge Mazăre, de către procurorul general al Constanţei, Adina Florea. Pe care primarul şi-a vărsat năduful, chiar în ajunul zilei femeii. Dând de înţeles că Adina Florea execută dispoziţiile cuiva într-un dosar care nu este altceva decât o comandă politică. Dar, la numai câteva zile de la ieşirea lui Mazăre, pe 12 martie, a apărut Raportul anual privind practicile în domeniul Drepturilor Omului 2009 - România.

În materialul menţionat, la capitolul Abuzuri şi discriminări ale societăţii, se arată că pe parcursul anului trecut au existat o serie de manifestări antisemite. Sunt enumerate acte de vandalism pe care autorităţile au vrut să le minimalizeze, svastici pictate pe pereţii unei clădiri din Bucureşti, dar şi pe zidul unui cimitir evreiesc, toate din Capitală.

Raportul pune un accent deosebit pe data de 18 iulie. Se spune că atunci, Radu Mazăre, la celebra de-acum prezentare de modă, a urcat pe podium îmbrăcat în ofiţer nazist. Însoţit de fiul său în vârstă de 15 ani, în uniformă de soldat nazist. Imediat, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Centrul Simon Wiesenthal, MCA România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) şi alte asociaţii au protestat. În data de 20 iulie, MCA România a înaintat o plângere la Parchetul General împotriva lui Radu Mazăre, deoarece expunerea publică a simbolurilor naziste este ilegală. Documentul, devenit de-acum internaţional şi foarte mediatizat, mai spune că în data de 22 iulie, Mazăre şi-a cerut scuze pentru acest gest. Răspunsul la solicitarea MCA, emis de Parchetul General la 24 septembrie, menţionează că ancheta cazului, aflată în stadiu preliminar, este condusă de Parchetul de pe lângă judecătoria Constanţa. În data de 3 decembrie, MCA a solicitat o nouă informare cu privire la stadiul anchetei, dar până la finele anului, Radu Mazăre nu a fost pus sub acuzare.

E, aici este aici. Şi revin la dosarul redeschis. Mai ales că eu spusesem acum câteva zile că primarul a ieşit singur în faţa populaţiei şi a spus că împotriva lui s-a declanşat jihadul politic. Numai că atunci nu ştiam şi de Raport. Nu, numai eu nu ştiam. Nu ştia nimeni. Raportul poate aduce într-o altă lumină continuarea procesului. Şi Mazăre ar trebui acum să se repoziţioneze faţă de declaraţiile anterioare. Că, de data asta nu mai este vorba despre dosar politic. Este Raportul unui departament al Statelor Unite. Unde nu mai este vorba despre instrumentarea unui dosar politic. Aici este altceva. Şi ar trebui ca primarul să se ia de gânduri. Că de data asta raportorii nu mai sunt lacheii lui Băsescu. Sau dulăii politici ai nu ştiu cărui partid. Este cu totul altceva.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

dana chirvasuta

07 Apr, 2010 21:43

si daca aparea in uniforma de general KGBist se intampla ceva? Adica cele 200 de milioane de victime ale comunismului sunt mai putin iimportante fiindca nu au fost evrei?

SURMELIS ARGENTINA PUSA

19 Mar, 2010 11:39

Numai cretinii si ignorantii pot INCRIMINA un om,un primar care a dorit sa participe la un spectacol de prezentare a modei printr-o mica PICANTERIE VESTIMENTARA ISTORICA. Actiunea s-a petrecut pe o SCENA de prezentare a modei ,alaturi de alte persoane (nu pe strada,nu in alta cladire,nu in mijlocul unui grup restrans neofascist ). Cineva ii doreste SCAUNUL de primar al Constantei...Cineva care este in OPOZITIE si care se da drept ALIAT de partid...

Dudu

17 Mar, 2010 19:37

"Fiecare pasare pe limba ei piere ! Altii si-au dorit sa scape de el iar Mazare si-a facut-o cu mana lui!

Dudu

17 Mar, 2010 19:11

" Fiecare pasare pe limba ei piere !" -spune un vechi proverb. Ce n-au reusit altii sa faca a reusit Mazare ! Unde poate duce grandomania acestui om!

mao

17 Mar, 2010 11:36

uraaaa!!! macar de data asta sa ne scape americanii!!!

Shogun

17 Mar, 2010 10:12

Am o intrebare simpla. Lasand la o parte gafa monumentala a lui Mazare , nu cred ca suntem in postura de a o lua la palma de la Statele Unite . Credeti ca daca ar exista un raport similar din partea romana despre USA s-ar stresa cineva ? Atitudinea asta de pupat in dos nu ne-a adus niciodata vreun avantaj,dimpotriva. Dar poate ca unora le face totusi placere .

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Decizie importantă luată de Consiliul de Administrație al SC Dorna Estival SA

28 Apr 2024 8

Declarații de Avere Constanța Cosmin Bujor, secretar general la UAT Negru Vodă deține un apartament și un autoturism (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 165

Declarații de Avere Constanța Averea și interesele Melaniei Solomon, secretar general UAT la Municipiul Medgidia (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 209

Firme Constanța Acționarii Granat SA, convocați la AGA! Se decide repartizarea profitului companiei

28 Apr 2024 180

Firme Constanta Acţionarii Dobrogea Grup SA, convocați în adunare generală ordinară. Pe ordinea de zi, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2024

28 Apr 2024 229

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Mihaelei Crina Corbei, secretar general al comunei Nicolae Bălcescu, județul Constanța (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 358

Editorial Predare de ștafetă în Superligă. De la Farul la FCSB

28 Apr 2024 276

Firme Constanța SC Dobromin SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

28 Apr 2024 255

Autotren înmatriculat în Ucraina, răsturnat pe Autostrada A2 București Constanța! Traficul, blocat în zonă (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 473

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Danielei Cojocaru, secretar general al comunei Topalu (DOCUMENTE)

28 Apr 2024 254

Volei Duelul CSM Constanța - SCM U Craiova se va decide în meciul trei (GALERIE FOTO)

28 Apr 2024 328

Transporturi agabaritice pe drumurile din Agigea, județul Constanța. Iată traseul

28 Apr 2024 398

Biroul Electoral a respins candidatura Dianei Șoșoacă la Primăria Capitalei

27 Apr 2024 747

Firme Constanța Societatea Tismana SRL, convocată în Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor. Ordinea de zi

27 Apr 2024 281

Firme Constanța Transter Neptun SA convoacă Adunarea Generală Ordinară a Acționărilor. Iată ordinea de zi

27 Apr 2024 296