Imunitatea-i de aur - Mirceo, cin' te-o mai salva?!

corina_samoila.jpgSenatorul Mircea Banias a devenit inculpat. De la pedelist, la pecist, Mircică al nostru a primit o altă titulatură, cea de inculpat. Şi asta acum, când tocmai se pregătea pentru un nou început.

Ca o vădană care şi-a găsit refugiul amoros în braţele unuia ales doar pentru a o proteja în nopţile în care luna se ascunde după nori, iată că şi domn' senator a ajuns preşedinte la conservatori. De ce? Eu cred că nici el nu ştie. Ori, mai este o variantă: au fost singurii care l-au vrut. Cine cu mintea întreagă din punct de vedere politic şi-ar dori un preşedinte de organizaţie trecut prin toate scandalurile la PDL, detronat, apoi învinuit într-un imens dosar de corupţie? Cine? Cine? Cine? Am mai spus-o şi cu alte ocazii: din punctul meu de vedere, Mircea Banias nu a făcut niciun bine PDL-ului. S-a fofilat şi, cu glasu-i mieros, a făcut promisiuni. Una dintre ele a fost: „Nu o să-l pun pe Eugen Bogatu la Port". Dar l-a pus. Oricum, în contextul făţărniciei şi al slăbiciunii lui Banias, îmi aduc aminte prima dată când l-am văzut. Era director la Port. Sindicatele făceau scandal - ca de obicei, aş putea spune -, Petre Costel fiind cunoscut pentru modul în care ştie să pună presiune. Banias, la masă cu liderii muncitorilor. Nici pâs n-a zis. Îi luase locul Dumitru Costin. L-am revăzut la mulţi ani după acest episod. Mai vocal, preşedinte de organizaţie PDL, cu frâiele în mâini. Nega numirea lui Bogatu. Mai apoi, când au răsuflat informaţii despre vacanţele lui în Dubai cu vameşii, Banias a tăcut din nou. Îi place tăcerea, face parte din el. Este tăcut ca peştele (zodie din care face parte). Mircea Banias a părăsit PDL-ul. În glorie, crede el. Eu spun că nici nu mai era dorit, dată fiind conjunctura. Crede Banias că, PC-ul fiind în USL, şi dat fiind faptul că alianţa pare a avea viitor luminos în alegerile ce vor urma, va putea dormi liniştit. În casa lui de pe malul mării pe care anchetatorii nu au pus sechestru. Se va răcori în curtea lui „aerisită" de briza mării. Îşi va limpezi creierul, cum se zice. Eu cred că nu va avea ocazia să facă asta. Singura miză pentru Mircea Banias este, din punctul meu de vedere, imunitatea. Nu mai visează decât la Parlament, chiar şi neremunerat cred că s-ar duce acolo, chiar şi pe cel mai mic şi mai incomod scaun, doar să fie acolo. Dar dacă nu vei fi? Cin' te-o mai salva, Mirceo?!

DNA dixit: „BANIAS MIRCEA MARIUS, Senator al României, în sarcina căruia s-au reţinut următoarele infracţiuni:

- iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup;

- trafic de influenţă;

- instigare la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial".


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

DAN VUCEA

04 Apr, 2012 21:28

Despre Iorgus sai alt PDL-ist avem voie sa postam comentarii?

Articole asemanatoare

#Dobrogea145 Mircea Marius Banias, deputat PNL Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

23 Nov 2023 1176

Deputatul PNL Mircea Marius Banias, avere și interese (DOCUMENTE)

03 Sep 2023 1520

Gala Femeilor Liberale, un eveniment dedicat femeilor din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2023 1859

LIVE VIDEO+TEXT. PNL Constanța Conferință de presă. Sănătatea este adusă în centrul atenției (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Feb 2023 1654

Deputatul Mircea Banias și Laurenţiu Mironescu, cooptați în Euro River Transport SRL

14 Feb 2023 2272

Declarații de avere! Mircea Marius Banias, fost senator, în prezent deputat – averea și interesele! Din 2013 până în prezent (DOCUMENTE)

11 Aug 2022 2889

Ce activitate au avut și cât de bogați au devenit parlamentarii constănțeni după primul an de mandat (VI) (DOCUMENTE)

13 Dec 2021 4021

PNL Constanța pierde un parlamentar. Deputatul Bogdan Bola a demisionat din partid

25 Nov 2021 3745

Județul Constanța Ludovic Orban va participa mâine la o acțiune de ecologizare în Techirghiol

26 May 2021 1863

Vrea banii înapoi! Emil, fratele deputatului Banias, pregătit să “execute” un fost prefect și un ex-președinte al Consiliului Județean Constanța!

01 Apr 2021 3824

Interpelarea ministrului Sănătății. Deputații PNL de la Constanța și Tulcea, front comun pentru înființarea unui spital regional

11 Feb 2021 3376

#alegeriparlamentare2020 Mircea Banias a votat!

06 Dec 2020 1892

#alegeriparlamentare2020Candidații PNL Constanța pentru Parlamentul României au proiecte concrete și realizabile

25 Nov 2020 3113

Senatorul Vergil Chițac, depistat cu COVID-19, face parte din două comisii. Cine sunt colegii lui

18 Mar 2020 3339

Deputatul de Constanța, Mircea Banias, depistat pozitiv pentru COVID-19

16 Mar 2020 3768