Logan-ul lui Basescu vs limuzina Preafericitului

editorial_stefania.jpgŢara arde şi baba se piaptănă. Unii-şi plâng de milă pe la cozile Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, loviţi în plin de criza financiară. Iar alţii îşi fac publicitate pe spatele Patriarhului României, care, culmea, acceptă.

Şi de ce nu ar face-o? Îl împiedică cineva? Nu. În niciun caz. Cine să-l împiedice? Cine să-l muştruluiască? Celelalte feţe preoţeşti? Ceilalţi înalţi ierarhi? Păi, nu au cum. Că unii sunt ocupaţi cu audierile pe la Parchetul General. Cel mai bun exemplu, Înalt Preasfinţia Sa, Teodosie, Arhiepiscop al Tomisului, care este cercetat pentru fals intelectual şi luare de mită.

Şi care, oricum, i-a luat-o înainte Patriarhului Daniel şi a primit în dar un Chrysler, blindat, negru, de la un fost prefect de Constanţa. Şi nu numai.

Vorbeam la început de faptul că Patriarhului Daniel îi place să se scalde în opulenţă şi a acceptat ca cei de la Porche România să-şi facă publicitate dăruindu-i o superlimuzină Audi A8 de 70.000 euro. Pentru deplasările oficiale. Care poate prinde 100 km/oră în 7,7 secunde. „Este indubitabil faptul ca Preafericitul să fie înconjurat doar de lucruri de prestigiu, prin designul exclusivist şi multitudinea de inovaţii, Audi A8 definind nivelul înalt de exigenţă al clasei automobilelor de lux", spun cei care i-au dat în dar limuzina. Nimic mai simplu pentru un călugăr. Care, atunci când s-a hotărât să-şi dedice viaţa lumii monahale, a renunţat la tot. La tot ce înseamnă opulenţă. Ar fi trebuit, de fapt.

Niciodată nu am înţeles de ce feţele bisericeşti trebuie să îmbrace veşminte strălucitoare, extrem de scumpe, iar eu trebuie să intru în biserică tot timpul cu capul plecat, acoperit, fără bijuterii sau haine care ar putea atrage atenţia. De fapt nu am înţeles de ce doar eu trebuie să respect biserica, odată ce-am intrat în ea. De ce doar eu trebuie să renunţ la aceste accesorii, iar preotul care mă îndeamnă să fac asta este împopoţonat din cap până în picioare, iar la gât are atârnate nu ştiu câte cruci.

În fine. Îi dau o bilă albă preşedintelui Traian Băsescu, care a dat Volkswagen-ul Passat al său pe un Logan şi i-a îndemnat pe români să-i urmeze exemplul. În ceea ce priveşte feţele bisericeşti... nu pot spune decât că încă mai încerc să fac diferenţieri şi să nu-i bag în aceeaşi oală pe toţi. Nu prea reuşesc, însă. Nu din vina mea, ci a lor. Din cauza actelor pe care le comit, din cauza comportamentului pe care îl au.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

surmelis argentina pusa

03 Aug, 2009 17:56

Imi inchipui cum i-ar sta d-lui Traian Basescu intr-un TICO ! Va place sa va luati de Presedintele Romaniei si restul din jurul lui din doua motive:sunteti platit de cineva interesat sau din propia initiativa pentru "distractia" personala. Este un presedinte de tara si trebuie sa respecte niste coduri de buna conduita, sa fie un exemplu atat pentru ai lui cat si pentru cei din afara tarii.

Ion

31 Jul, 2009 12:45

E ridicol sa ceri unui ierarh sa mearga in tico sau dacie de dragul d-nei ziariste,pt.ca la diverse slujbe si evenimente e normal sa ajunga in timp optim si in siguranta.Presedintele o face pt. imagine.Vesmintele stralucitoare anticipeaza a doua venire a Mintuitorului in slava si provin din ritul bizantin.

surmelis argentina pusa

31 Jul, 2009 09:03

D-na ziarista Stefania Chermaneanu ,ar trebui sa nu se mai uite la fetele bisericesti ,ca si asa nu sta prea bine cu traditiile bisericii ortodoxe romane.Mai bine s-ar uita in "gradina" orasului Harsova din jud. Constanta care are un primar IRESPONSABIL in persoana d-lui Tudor Nadrag,care nu "vede" necesitatea URGENTA de infiintare a unui CAMIN DE COPII SCOLARI in str. Carsium ,nr. 34 (cladire finalizata in proportie de 87%), pentru a beneficia toti copii scolari de sprijinul statului roman.In proiectele primariei ,mai sus mentionate ,exista unul care se numeste "Centru de zi pentru copii",dar de care va beneficia numai o anumita categorie a copiilor defavorizati social(copii familiilor ai caror parinti sunt la munca este o alta categorie de copii neprotejati,NESUPRAVEGHEATI),ba mai mult este amplasat pe coasta unui deal in apropiere de numai 20 de metri de o PRAPASTIE foarte adanca (se poate vedea la fata locului).Aceasta problema este IMPORTANTA ,nu ce straie luxoase(asa prevede traditia),are preotul "x" sau "y".Nu credeti ca exista copii care MERITA ajutorul celor din jurul lor si care sunt de buna credinta?

Articole asemanatoare

Dosar al DNA Constanța Tribunalul București anunță ziua pronunțării în dosarul lui Alexandru Cumpănașu, fost candidat la alegerile prezidenţiale!

19 May 2024 301

Delegație diplomatică din partea Irlandei la Constanța. Ambasadorul Irlandei în România, în vizită

16 May 2024 398

Transferurile judecătorilor din Constanța, decise de Consiliul Superior al Magistraturii! Președintele Judecătoriei Constanța pleacă la Tribunal

15 May 2024 594

Până în 20 mai, AEP va desemna preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare, în şedinţă publică, prin tragere la sorţi computerizată

12 May 2024 1334

Alegeri locale 2024 Cătălin Grasa, candidat PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța - „Voi promova transparența, inovația și o administrație în slujba cetățenilor”!

10 May 2024 722

Ce spune președintele PNL Nicolae Ciucă despre o candidatură la alegerile prezidențiale

08 May 2024 539

Oficial de la BEJ Alegeri locale 2024. 8 candidați, în cursa pentru președinția Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

08 May 2024 1581

ZIUA LIVE Dr. Cătălin Grasa, candidat pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța, despre turism și planurile sale pentru județul Constanța (VIDEO)

02 May 2024 907

ZIUA LIVE Cum putem extinde turismul de weekend în județul Constanța pe tot parcursul anului?

01 May 2024 658

Președintele Consiliului Județean Constanța are un nou consilier onorific (DOCUMENT)

30 Apr 2024 830

LIVE TEXT+VIDEO Mihai Lupu își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL-„Suntem o alternativă pe piața politică”

29 Apr 2024 1087

LIVE TEXT+VIDEO Medicul Cătălin Grasa își depune candidatura pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța- „Vom demonstra că putem aduce calitate în ceea ce ne-am propus să facem"

29 Apr 2024 1467

LIVE TEXT+VIDEO Florin Mitroi își depune candidatura la Consiliul Județean Constanța-„Azi este un început de normalitate” (Galerie FOTO)

29 Apr 2024 1712

Fostul rector de la UOC, Tiberius Dănuț Epure deschide lista consilierilor județeni la partidul Dianei Șoșoacă

28 Apr 2024 1109

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 891