Patrulaterul anti-Mazare

Struto-camila anti-Mazare sau cinism politic - sunt formulele care pot fi atribuite unui posibil parteneriat (numit impropriu alianta) PNL-PD-PLD -PNG, propus de catre alianta DA, cu scopul inlaturarii de la putere a baronului Radu Mazare.Un sondaj de opinie realizat de organizatia judeteana a Partidului Democrat releva faptul ca noi, constantenii, am vota pentru functia de primar al municipiului, un candidat care sa fie bogat si darnic. Deunazi, liderul democrat Stelian Dutu a iesit la rampa cu o strategie nu neaparat foarte noua, ci mai degraba mai elaborata. Democratul a opinat ca in situatia in care Alianta s-ar destrama, la Constanta trebuie sustinut un demers politic comun al PD, PNL si chiar al PLD si PNG pentru a se reusi infrangerea PSD, dar mai ales a actualului primar social-democrat al municipiului Constanta, Radu Mazare. Prin urmare, pentru a-l invinge pe actualul primar, democratii si liberalii vor trebui sa gaseasca pe undeva, prin cotloane, un candidat bogat si darnic, conform preferintelor electoratului. Dar mai e ceva: pentru ca succesul sa fie garantat, candidatul ar trebui sa fie musai unul singur din partea Aliantei DA. Nu stiu de ce, dar acest scenariu imi suna intrucatva foarte cunoscut. Au mai incercat stimabilii democrati si liberali o schema de triplu salt asemanatoare si prin 2004, iar la spartul targului au inceput sa dea vina unul pe celalalt. Ghinion de nesansa. Personal, mi se pare penibila aceasta atitudine de toti impotriva lui Mazare. Lucru intamplat si la ultimele alegeri in randul tuturor candidatilor. Imi amintesc, cum Dan Rahau, Dutu si Max Badin, de altfel baieti destepti, se umflau in pene la emisiunea spalatorului de cadavre de la OTV, declarand ca oricine ar fi in turul doi cu Mazare, va avea sustinerea tuturor celorlalte partide. Incredibil! Cata disperare pe acesti oameni in a castiga alegerile! Evident ca soarta le-a fost crunta, iar Mazare a castigat din primul tur. Unde le-a fost sprijinul acestor domni si formatiunilor din care ei faceau parte? Nici nu vreau sa ma gandesc, insa cu tot optimismul domnului Dutu nu cred ca situatia se va schimba pe viitor, indiferent ce partide se vor alatura acestei federatii electorale. Si nu se va schimba nimic dintr-un singur motiv. Pentru ca dincolo de defetismul acestor barbati politici de a-l ingenunchea pe Mazare nu mai exista nimic altceva. I-as intreba pe acesti aristocrati vremelnici cum ramane cu Constanta, ORASUL? E mentionat asa in trecere, cum am mai zis, intre debitarile impotriva lui Mazare. Nu stiu daca ar trebui sa il felicitam pe Radu Mazare pentru ca stie cum sa impresioneze o masa de amarati sau sa ii condamnam pe cei care l-au votat primar pentru ca le plac dictatorii sud-americani.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 779

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 916

Sondaje de opinie Peste 70% dintre participanții la sondaj nu cred că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024!

21 Jan 2024 1091

BTA 38% dintre bulgarii dintr-un studiu global sunt pesimişti faţă de 2024, alţi 18% - optimişti

01 Jan 2024 752

CSM Constanța „Pentru România!“, a strigat Elena Zaharia, după ce a învins-o pe japoneza Rin Mende la Campionatul Mondial

02 Dec 2023 1111

Tenis de masă CSM Constanța s-a calificat în sferturile ETTU EuroCup Women

16 Nov 2023 852

Baschetbalistele de la CSM Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 1021

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 748

Liga a 4-a Constanța 2023/2024 Fotbalist nigerian la Viitorul Cobadin. Transferat și un jucător care a evoluat în Germania (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 3597

Tenis de masă Medalie pentru fetele de la LPS „Nicolae Rotaru“ la Naționalele de juniori Under-13

15 May 2023 1856

Horoscop Este rost de câștiguri importante la debutul acestei săptămâni

10 Apr 2023 1335

Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România – „Considerăm că orașul Constanța poate deveni un hub în Marea Neagră”

30 Mar 2023 1147

Eliza Samara a rămas cu o victorie uriașă la Singapore, contra campioanei olimpice, și cu un alt meci memorabil, cu Margaryta Pesotska

16 Mar 2023 1717

Fotbalistele de la Farul Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României

13 Mar 2023 1427

#ConstanțaEsteBine 7.03.2023 Matematica lunii martie

07 Mar 2023 1376