Şeful Antifraudă, cu biroul la Constanţa Cine trage lozul câştigător al fuziunii Vămilor cu Garda Financiară

După lungi discuţii şi controverse, s-a decis: Vama şi Garda fuzionează într-o nouă instituţie. Iar când spun „discuţii şi controverse“ fac referire la „războiul” pentru posturile de conducere, fie că vorbim despre eforturile depuse de cei interesaţi pentru menţinerea funcţiilor în schemă, fie că vorbim despre aşa-numita linie a doua a Vămii şi a Gărzii - persoane care s-ar fi văzut, la rândul lor, conducătoare de divizie. Foarte interesant însă, premierul ne avertizează de pe acum: s-ar putea ca unii dintre funcţionari să pice testele (mai ales pe cele de integritate), ceea ce „nu e neapărat rău“, potrivit şefului Guvernului.
 
După ce s-a bătut în cuie reorganizarea Autorităţii Naţionale a Vămilor şi a Gărzii Financiare, precum şi a celorlalte structuri ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Constanţa se pare că a tras unul dintre lozurile (ne)câştigătoare. Ar spune unii! Atenţie, însă: numai pentru Vamă/Gardă, pentru care s-a decis înfiinţarea unei Direcţii Regionale Antifraudă în oraşul de la malul mării. În ceea ce priveşte Finanţele Publice, s-a decis că la Constanţa nu se impune o astfel de structură, aşa încât va fi absorbită în celelalte din ţară. Mai exact, Guvernul a decis săptămâna trecută fuziunea prin absorbţie şi preluarea Autorităţii Naţionale a Vămilor, preluarea activităţii Gărzii Financiare şi desfiinţarea ei, înfiinţarea unei structuri de antifraudă fiscală la nivelul ANA, cu atribuţii sporite. Mai exact Direcţia Regională Antifraudă pe care o menţionam anterior. Acelaşi premier ne-a informat în cursul săptămânii trecute că şeful Antifraudei va fi numit direct de el şi va avea rang de secretar de stat. Şi cum să nu spere unii şi alţii, mai vechi sau mai noi în sistem, la asemenea onoare? Atâta doar că primul ministru a avertizat de la bun început: s-ar putea ca unii să iasă din schemă! Iar „tunurile“ par să fie pe Gardă. „Numărul de posturi este acelaşi, însă nu toată lumea va fi angajată. Adică cei din Garda Financiară au locuri unde să se angajeze, dar trebuie să dea nişte concursuri. Şi, ca să fiu sincer, nişte teste de integritate. S-ar putea ca unii să mai rămână pe afară şi nu e neapărat rău“, potrivit afirmaţiilor premierului. Aşadar, este de aşteptat să existe surprize odată cu testarea angajaţilor fostelor structuri pentru ocuparea noilor posturi. Interesant este însă dacă sunt vizaţi de afirmaţiile premierului şi angajaţii vămilor... sau numai cei ai Gărzii Financiare?! Cine devine şef la Antifraudă Constanţa a tras lozul câştigător al ANAF.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

bubu

03 Aug, 2013 00:02

Stiu eu un "meserias",este Emil bata-l norocul!pe cand nu mai auzim de tine?

bebe

29 Jul, 2013 01:13

poate puneti un profesionist ca suntem satui de spagarii !

Articole asemanatoare

Plaja din Vama Veche, confundată cu un tomberon de petrecăreți! Incredibil cum arată după distracția de noaptea trecută (VIDEO)

05 May 2024 942

Prețuri mari în Vama Veche- „Mă băiatule, unde am ajuns? În ce lume cineva ar da 28 de lei pe o cutie?“ (VIDEO)

03 May 2024 1661

Știri Constanța Amenzi în Vama Veche! Ce a constatat Poliția

03 May 2024 589

Mihai Mărgineanu, șocat de experiența din Vama Veche- „Cum poate un puști de 17 ani să bea Jameson direct din sticlă?“

03 May 2024 2701

Violență nestăvilită Scandalagiii din Vama Veche, căutați de polițiștii constănțeni

03 May 2024 412

„Cu 2MAI puțini“ Acțiune în amintirea celor doi tineri care și-au pierdut viața în accidentul rutier de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

02 May 2024 1450

Activități preventive pentru siguranța turiștilor desfășurate de polițiștii din județul Constanța (FOTO)

02 May 2024 458

Știri Constanța Scene șocante în Vama Veche - Tineri, căutați de poliție, după ce ar fi lovit mai multe persoane (VIDEO)

02 May 2024 3418

„Cu 2MAI puțini“, acțiune în memoria tinerilor pieriți în tragedia de la 2 Mai, în Vama Veche

02 May 2024 525

Firme Constanța SC PGL Vama Veche SRL, nou înființată. Ce domeniu de activitate are

01 May 2024 458

Județul Constanța Patrulele de poliție acționează în Vama Veche și 2 Mai – Anunțul IPJ

01 May 2024 391

Județul Constanța Vama veche, asaltată de turiști! (VIDEO)

01 May 2024 597

Plaja din Stațiunea Mamaia, pustie în minivacanța de 1 Mai! (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 974

Jandarmii Grupării Mobile Tomis Constanța, la datorie în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale (GALERIE FOTO)

01 May 2024 355

Distracție pe plaja din Vama Veche în minivacanța de 1 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1028