"Vrei o vila pe plaja? Vino la Corbu..."

1217361880.jpg

Cam asa ar fi trebuit sa sune, de fapt, sloganul celor care se afla in spatele afacerii "Zece pentru Mare". Caci un festival care se organizeaza intr-o arie protejata, in spatele caruia se afla o firma de imobiliare, nu te duce cu gandul la o actiune ecologista.

Nu de mult, am facut un material despre acest prim festival "din ultimii 2000 de ani", organizat de dragul marii, pe plaja salbatica din Corbu. Mi se spusese ca ONG-urile vor fi acolo, isi vor face treaba ca la carte. Chiar si Garda de Mediu urma sa fie cu ochii pe cei care vor sa reinvie balciul din Vama Veche. O alta fosta arie protejata. "Cel putin in teorie... plaja va fi luna", imi declara, cu ceva timp in urma, un reprezentant al Mare Nostrum. Si asa a ramas... doar in teorie. Caci organizatorii nu au auzit de pubele de gunoi. Cel putin in prima seara, cand cei de la Kumm si Timpuri noi au renuntat sa mai incerce sa schimbe mentalitatea redusa a sustinatorilor lui Guta, gata si ei sa incinga atmosfera, si au plecat de pe scena fara sa-si mai cante hit-urile. Chiar nu ar fi avut de ce sa ramana, sa incante o mana de 30 de oameni. Iar mai bine de jumatate purtau cate un tricou cu "Gigolo italiano 2008$", care le dovedea inclinatia muzicala, si se clatinau printre paharele de bere aruncate pe nisip. Oricum, nici daca, printre cei sositi la eveniment, s-ar fi aflat cel mai impatimit ecologist, nu ar fi avut de ales. Pentru mare, totul pentru mare si pentru statiunea de cinci stele, ce se va naste pe plaja din Corbu. Pana la urma, ce rost era sa se organizeze un astfel de festival intr-o arie protejata? Atat timp cat exista atatea statiuni care ar fi gazduit evenimentul? Si, poate ar fi avut mai mult succes. Cine sa fie interesat de popularizarea excesiva a unei plaje odata salbatice, calcata doar de persoanele ce-si doreau un sejur linistit? Intrebari retorice. N-are rost sa-ti storci creierii. Trebuie doar sa-ti arunci ochii pe lista de organizatori. Sa vedem. Catapulta Records... nu. Nu ar fi primele concerte de care se ocupa. PRB Imobiliare... da Iar comentariile sunt de prisos. O firma de imobiliare, care sa organizeze un festival intr-o arie protejata, unde inca nu este nimic construit. Si, uite asa, plaja pustie din Corbu se pregateste sa devina istorie. Nu ar fi prima. La fel a fost si in Vama Veche. La fel, a fost nevoie de Stufstock, chipurile pentru salvarea statiunii. Poate pentru salvarea ei de la izolare.

Scris de: {autor}Stefania CHERMANEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenție, consumatori! Se anunță întreruperi ale curentului electric în municipiul și județul Constanța

17 May 2024 882

Lucrări programate Constanța Cine este vizat de lucrările Rețele Electrice Dobrogea, vineri, 17 mai?

16 May 2024 579

Întreruperi de curent în Constanța Cine este vizat de lucrările Rețele Electrice Dobrogea, joi, 16 mai?

15 May 2024 603

Premierul Slovaciei a fost împușcat! (VIDEO)

15 May 2024 1829

Rețele Electrice Dobrogea întrerupe furnizarea energiei electrice în județul constanța. Lista zonelor afectate

14 May 2024 4383

Culorile de primăvară perfecte pentru cuvertura de pat - Cum să vă personalizați dormitorul?

14 May 2024 453

Întreruperi de curent în Constanța Cine este vizat de lucrările Rețele Electrice Dobrogea, marți, 14 mai?

14 May 2024 446

Știri Constanța Lucrări programate Rețele Electrice Dobrogea. Iată ce consumatori nu vor avea curent electric în perioada următoare

13 May 2024 922

Întreruperi de curent în Constanța Cine este vizat de lucrările Rețele Electrice Dobrogea, luni, 13 mai?

12 May 2024 619

Unde este așteptat Arhiepiscopul Tomisului, duminică și luni?

11 May 2024 669

Întreruperi de curent în Constanța Cine este vizat de lucrările Rețele Electrice Dobrogea, sâmbătă, 11 mai?

11 May 2024 548

Rețele Electrice Dobrogea Întreruperi de energie electrică, programate în județul Constanța – Vezi unde

10 May 2024 2459

Trei localități din județul Constanța, fără energie electrică vineri 10 mai! Vezi dacă ești afectat

10 May 2024 579

Rețele Electrice Dobrogea Care sunt localitățile din județul Constanța vizate de întreruperi programate în perioada următoare?

09 May 2024 2540

Avocata Irina Luminița Stanciu – „Susțin în mod cert nevinovația clientului meu, Arhiepscopul Tomisului“

08 May 2024 1448